Криминални досиета

• 579 539
  • 13 537
  •   298
Отговори
# 13 425
За там бях чела някакви хипотези, че имали връзка с някакъв канал за наркотици, но не помня детайли.

# 13 426
  • София
За земята около хижата Христанов каза, че за първи път вижда да се продава толкова голямо парче земя в гората на частно лице. Такива се разрешават само за сервитути, мини и подобни.

Мери, няма как Николай от предната седалка да се е обърнал и да е прострелял в слепоочието клекнало дете. Горката душичка. 😒

# 13 427
Извинявайте, ако вече е било споделено. Авторката на тази статия говори с доста детайли за изстрелите и нараняванията, за някои от които поне аз досега не бях чула. Не ми звучи като шарлатаните криминални психолози в студиата, а като човек с вътрешна информация от разследващите.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22257419?fbclid=IwY2xjaw … r0hN9lRnutLJbTelw
Благодаря!
Някой тук предположи, че Ивай.о Иванов е този с 2те огнестрелни рани.
Мери Ан, какво се потвърждава от твоята теза? Как четете, бе, хора?

# 13 428
  • Разпиляна във въображението
Извинявайте, ако вече е било споделено. Авторката на тази статия говори с доста детайли за изстрелите и нараняванията, за някои от които поне аз досега не бях чула. Не ми звучи като шарлатаните криминални психолози в студиата, а като човек с вътрешна информация от разследващите. https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22257419?fbclid=IwY2xjaw … r0hN9lRnutLJbTelw
Тази статия ми потвърждава версията, ти да видиш.
Николай от ревност убива Алекс, обръща се и Калушев го убива с един изстрел в челото, като Ботев.
След което се самоубива, с един изстрел в устата.

Едва ли. Ники е намерен на предната седалка до шофьора. По-скоро Калушев обива момчето, Ники се обръща да види какво се случва и онзи го убива. Според мен и двете момчета не са очаквали този развой.

# 13 429
Днес един психиатър каза как са решили проблема в Америка с психозата от идващите извънземни, че колкото са убеждавали хората все не вярвали, накрая "признали", че са дошли и те са ги унищожили.

# 13 430
  • София
Скрит текст:
Има теза в интернет, че ламата харесва само младежи и когато пораснат като Ники, вече не са му интересни. Възможно е любовта на ламата да се е насочила към Алекс и Ники да се е почувствал застрашен и за това така да говори за Алекс,с цел да го унижи и да го разкара
И от ревност да е убил и двамата.
Хайде и аз най-накрая да си съчиня нещо, защо пък да не се окаже истината.
Извинявайте, ако вече е било споделено. Авторката на тази статия говори с доста детайли за изстрелите и нараняванията, за някои от които поне аз досега не бях чула. Не ми звучи като шарлатаните криминални психолози в студиата, а като човек с вътрешна информация от разследващите. https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22257419?fbclid=IwY2xjaw … r0hN9lRnutLJbTelw
Николай от ревност убива Алекс, обръща се и Калушев го убива с един изстрел в челото, като Ботев.
Едва ли. Ники е намерен на предната седалка до шофьора. По-скоро Калушев обива момчето, Ники се обръща да види какво се случва и онзи го убива. Според мен и двете момчета не са очаквали този развой.
И според мен. Не са знаели до последно. Изключително тежко и мъчно ми е за тези момчета на мен, включително заради тоталната абдикация на семействата им.

# 13 431

Същите тези хора обаче обясняват, че то е ирационално мъже да стоят сами в гората с деца и да не правят секс с тях. Ирационално е според тях, и не могат да го приемат. Joy Въпреки че няма обективни данни, за педофилия, тя е отречена даже от хора като бащата на младежа, но сами ги търсят тия доказателства и си вярват, вярвайки например на анонимна статия, с анонимен свидетел, написана от един писател за кликове, опровергана после. Абсолютното същата работа. 
Би ли дал логичен и съществуващ пример, в който  мъж на средна възраст се грижи за поне няколко момчета на възраст около 12 години и ги дължи далеч от близките им.
Сигналът в полицията за Леон брой ли се?Смс към майка му, че този път щял да "спаси" момиче?
Съмненията в извисения гадател, пещеряняк и там какво беше са съвсем основателни.

# 13 432
Някой в другата тема, писа дали наистина са спирали някого в района, пускам линк от 2022 година как са подавани сигнали, защото има сложени огради незаконно и т.н:
https://www.facebook.com/share/p/1B475pMnCS/?mibextid=wwXIfr 

Да, де, ама те си ограждат частната собственост, закупена от държавата - хижата и 5 декара към нея.
Не са много прави хората да се оплакват, ясно е, че не са си представяли, че това е частна собственост, обаче това си е грешка на държавата.
Да обясня какво мисля за тези 5 дка закупена държавна земя - това е било гола собственост.
Реално МЗХ им е продало земята под хижата и малко прилежаща територия, която по закон е за обслужване на сградата и те така и така я ползват.

През социализма почти всичко се е строило върху държавна земя - дори блоковете за хората. Държавата е отстъпвала само право на стоеж (безплатно или срещу плащане). Има стотици хиляди такива сгради, включително частни къщи, в т.ч. в София, които още са върху държавна земя.

Държавата поетапно продава тази земя, защото е само де юре собственик. Цената винаги е ниска, защото собственикът на сграда притежава най-ценното правото на строеж. Обикновено в пъти по-малко от цената на празно място. Поне за София си има наредба, че е 20% за земи в регулация, за горите и по области не ми се търси. При военните, дори цените дори са по-нсики, направо скандални.
гола собственос викаш аха - сега знаеш ли колко струва парцела с ток, вода и асфалт въпреки погиналата хижа, иначе гола собственост. Въоще не са били прости горски.

# 13 433
Значи имаме изперкали сектанти гейове с педофилски наклонности. От 90те год се занимавал с деца, но няма едно завършено обвинение в педофилия.
Как живеели сами мъже. На 5км от населоно място и 50 мин от София. Кмета каза, че ламата е пътувал много често до София. Как никой не допуска, че тези мъже могат да си намират жени, все пак не са в дивото някъде.

Мисля, че изобщо не вниквате в нещата или не искате.
Никой тук не говори за стандартните пед***лски схеми (ако изобщо могат да се нарекът така). Очевидно Калушев не е задявал малки момченца в нета и не ги е прикотквал по училища и градинки.
Доколкото става ясно, той е провеждал някакви лагери и учения с деца, като някои са били "избирани" да останат с него. И вече с тях в някакъв момент е осъществявал по-дълбока душевна връзка и сексулни отношения.

# 13 434
Днес един психиатър каза как са решили проблема в Америка с психозата от идващите извънземни, че колкото са убеждавали хората все не вярвали, накрая "признали", че са дошли и те са ги унищожили.
Хареса ми, но е тъпо... Това не е лечение, а замазване.

# 13 435
Според мен и двете момчета не са очаквали този развой.
Направи ми впечатление на видеото как момчето стои до тях, но не се включва в общата прегръдка. Може и да е знаело и да не е било съгласно с тях.

# 13 436
  • Другата България
За земята около хижата Христанов каза, че за първи път вижда да се продава толкова голямо парче земя в гората на частно лице. Такива се разрешават само за сервитути, мини и подобни.

Мери, няма как Николай от предната седалка да се е обърнал и да е прострелял в слепоочието клекнало дете. Горката душичка. 😒
Аз коментирам статията в 24 часа, обръщането може да се интерпретира двузначно, ако започнем да го правим. Може да се обърне отвътре навън, и отвън навътре, отзад напред и отпред назад.
Ей така тръгват измислиците.
Иначе сериозно - много, много жалко за Алекс, горкото дете, напълно излишно беше да се обяснява с такива подробности как точно е намерен. И без друго на изнесените записи изглежда тъжно, стоящ отстрани сам, някак излишен на фона на останалите, после ни обясниха подробно и напоително как точно е загинал.

Цитирала си избирателно.
В частта на поста, която си изтрила, съвсем ясно пиша, че спекулирам.

# 13 437
Скрит текст:
Как ще е казал много неща кмета?
“Нищо особено“ не е казал.
А това е човекът, който пръв е бил на мястото /след въпросния свидетел, който пък съвсем никакъв го няма/.
Съвсем логично повече не се появи, няма и да го направи.
“Селски човек“, да си гледа селото.
В първите часове, когато още не са изготвени експертизите и не ясно убийство ли е или самоубийство, не може да се разгласяват подробности, известни само на евентуалния убиец. Къде точно са раните, от какъв вид са, какво оръжие е намерено, как са били разположени телата и т.н. Това е недопустимо! В друга държава щяха да му наложат санкции, а може и да са му наложени.
Напълно нормално е да са му казали да мълчи, но е трябвало да го направят преди изявлението му, защото явно не е бил наясно.
Има хора, които така могат да ти разкажат нещо, на което са били свидетели, че дори и ти да си присъствал, ще започнеш да се съмняваш дали наистина си бил там... За да е по-интересно, така ще го доукрасят и преувеличат, че да ти стане неудобно и да ги поправиш. Този кмет може да е такъв тип, че то не бе ДАНС, не бяха обгорели бради, прободни рани, по два изстрела в труп... Кога пък успя всичко да регистрира тоз кмет с един поглед?

Не е с един поглед, кметът е бил поемно лице, разпознал е телата. поне така твърди.  Въпросът е, доколко е достоверен този негов разказ. Съгласна съм ,че има хора, склонни да доукрасяват, когато им се обърне внимание от журналисти.
И ако е достоверно твърдението му пред журналисти, че едното тяло е било обгорено и не го е разпознал. Това трябва да се разследва много внимателно. На брифинга нищо не споменаха за обгаряне на тела в Петрохан.

Наистина се надявам, всички версии да се разследват еднакво внимателно, независимо коя е водещата. Имаме добри криминалисти, особено от по-старите поколения, които са обучени много сериозно, да разчитаме на тях.
Ръководните кадрите явно са калпава работа, видяхме го от ден 1, както и на брифинга. Те дори нямат обучение какво и до колко да се разкрие пред обществото на този етап на разследване. И от там става едно мазало с информацията.

# 13 438
  • Разпиляна във въображението

Аз коментирам статията в 24 часа, обръщането може да се интерпретира двузначно, ако започнем да го правим. Може да се обърне отвътре навън, и отвън навътре, отзад напред и отпред назад.
Ей така тръгват измислиците.
Иначе сериозно - много, много жалко за Алекс, горкото дете, напълно излишно беше да се обяснява с такива подробности как точно е намерен. И без друго на изнесените записи изглежда тъжно, стоящ отстрани сам, някак излишен на фона на останалите, после ни обясниха подробно и напоително как точно е загинал.

И Калушев убил Ники, който преди това е застрелял Алекс в края на кемпера и се е обръщал, завлякъл го е и го е сложил на седалката, седнал е зад него и се е самоубил? Имало е кръв на стъклото.

# 13 439
Аз го гледах кмета и не е казал изобщо, че тялото не може да се разпознае от обгаряне. Каза, че телата са били до кучешката колиба и единия бил по очи и имал обгорено по якето.

Общи условия

Активация на акаунт