Криминални досиета

• 583 866
  • 13 752
  •   317
Отговори
# 13 545
От снощи, когато последно четох, са изписани 60 страници. Очевидно истерията около случая се разгаря, вместо да се стигне до някакъв вид решение, което ще успокои потресените съзнания на целокупния български народ.
Иска ми се да съм максимално кратка, за да се върна и аз към нормалното си ежедневие, а не да не мога да се отърся от този ужас.
Но ако на мен лично ми покажат пълни видеа, то това няма да е достатъчно, за да успокои цялото негодувание в мен относно пълната липса на държавност, в която живеем.
Защо?
- Защото знам, че случайни хора не могат да си купуват хижи от тоя калибър, държавна земя, да им се подписват документи, без да се задават въпроси, за редица и редица сделки
- Във връзка и с горното, била съм свидетел на стриктно водене на документация за оръжие, по 1 на човек, на група за стрелба, което се съхраняваше в специални сейфове и не можеше просто така да се вади и размахва. Мисля, че имаше редица свидетелски показания, че тези хора са ходили въоръжени и са гонили хора, които искат да си берат къпини, например.
- Другото, което ме прави изключително гневна, е тоталната липса на държава по отношение малолетни лица, които са всъщност наши, на държавата, на която всички плащаме данъци.
И изобщо, най-шокиращото е точно тоталната липса на държавност, демонстрирана около този случай, и продължаващите призиви да се доверим именно на държавата.

# 13 546
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Не се ли направи отделна тема за трагедията в "Петрохан"?

# 13 547
Защо се крие свидетелката, видяла 4 джипа на път към хижата?

От кого се крие?

В пресата , или сводките с официалната информация, някъде четох в темата, че я търсят да я призоват.

Вие интервюто с майката на Николай гледахте ли?

А Вие?
Да, гледах. И тя призова да я намерят и разпитат.

🤣

Мислех да Ви кажа на коя минута да гледате какво точно казва майката по темата със свидетелката, но няма да го направя! Съжалявам, но такива хора, които нито гледат, нито слушат както трябва, а после се появяват тук за спорта и само увеличават постовете с пълнежа, който публикуват, не ме кефят. Съжалявам за втори път. Свидетелката НИКОГА не се е крила! Като изгледате отново интервюто и наистина чуете какво се казва по темата, може пак да говорим.

https://share.google/JPX2LbGiWeKd7g2aH

Голяма загуба, няма какво.
Не гледам нищо повторно.

Факт е, че някаква приятелка на адвоката развя версия за 4 джипа , с които подкладе конспирациите и това е пряк удар върху скръбта на майката на Ники и гавра с обществото.

Иначе, ясно. Тези джипки са съдържали поне 16 главореза, екзекутори, отиват, млатят кучета и народ, палят.
И вечерта убитите от мафията отиват с фенер да правят нещо в мазето.

# 13 548
Не са само хижите - тук на намесени много пари. Извинете, но само кемпера струва поне 250 бона. Пътувания до Мексико, хижи, оръжия, земи и имоти. Обикновени хора не биха могли да си го позволят.

# 13 549
В НС тече заседание по случая.

# 13 550

Заключи се. Питах в Модераторската тема, но никой не отговори защо, след като не е съвсем дублаж на тази. Коментираха се всякакви казуси тук, а сега стана тема единствено за случая.

# 13 551
  • София
Тази жена с джиповете просто беше написала прощално слово за починал приятел и споменаването на колите беше нещо като евентуално последно "виждане" с него. Обаче го подхванаха конспираторите и отиде коня в реката.

# 13 552
Не са само хижите - тук на намесени много пари. Извинете, но само кемпера струва поне 250 бона. Пътувания до Мексико, хижи, оръжия, земи и имоти. Обикновени хора не биха могли да си го позволят.

Калушев не е бил обикновен човек с баща агент, майка и пастрок известни в своите области, хора с привилегии и в комунизма, и сега... това са една особена нова прослойка хора, наследствени партийни аристократи ги наричам аз.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 16:07 от Stella Gemella

# 13 553
  • София
Проверяват "Космос". Ето и логореята на една от супер майките там. Нейните деца обаче са живи. Само казвам де.

Пост на една  майка.     Ekaterina Borisova

Този пост ще бъде дълъг.
Аз съм една от онези майки, които са записали децата си в Частно училище “Космос” в с. Осоица. Днес училището се проверява от  МОН, Агенция за закрила на детето, утре се изсипват и още институции. В това проблем няма, има сигнал, има проверки.
Но днес сутринта децата е трябвало да чакат в бусовете доста време, докато дойде полиция и изгони псевдо-журналистите, които са стояли на входа и са се опитвали да снимат и децата - нещо, което противоречи на всички закони и наредби за закрила на детето. И всичко това благодарение на политици, които си правят предизборна кампания и журналисти, които отдавна са спрели да мислят, четат и въобще да се развиват.

Ако случайно някой нормален журналист прочете това, ще съм благодарна да се свърже с мен или друг от родителите, записали децата си в това училище, за да получи адекватна информация, а не да се пишат измишльотини.

Да, аз съм един от онези лоши родители, които не държат децата им да зубрят наизуст и да мразят ученето, а искат да могат да мислят, да разбират и да им е интересно. Ужас, знам.
Толкова съм пропаднала, че съм ги пратила в училище, в което учат едновременно по МОН и по Cambridge. Очевидно съм се объркала сериозно в живота.
Първокласникът ми, за съжаление, събира и изважда четирицифрени числа с преминаване (и не, това не е математическо училище), чете гладко на български и на английски, знае какво са дроби и може да умножава до 5. Освен това има някаква безполезна представа за Римската, Монголската и Византийската империи, плете, бродира, засажда зеленчуци, диша чист въздух всеки ден и яде храна, приготвена на място. Пълен провал като възпитание.
Освен безценните уроци по ЧО на МОН, детето има и часове по Science, в които се правят реални експерименти и опити. Тотално съм го лишила от възможността да оцветява работни листчета и да попълва учебни тетрадки, в които за отговорите на въпросите трябва да си ”представи” експеримента с картофа или солта. Даже има базови познания по статистика – което вече граничи с опасна интелектуална дейност.

По-голямото ми дете пък работи спокойно с Canva, Word и Excel, опитва се да програмира само с помощта на ChatGPT, участва в училищен проект за построяване на метеорологична станция в село Осоица, която излъчва данни в реално време за целия регион, участва в конкурс на БАН, посещава научни институции и се занимава с проекти, вместо да стои по цял ден в TikTok. Очевидно съм го съсипала.

И всичко описано по-горе се случва заради училището и неговия екип. Аз не се занимавам с тяхното академично развитие кой знае колко – не защото не ми пука, а защото работя, опитвам се да въртя частен бизнес и да оцелявам в тази държава, чинно плащайки си всички данъци и осигуровки на служителите. И въпреки това децата ми не са „зомбирани“, а любопитни. Явно нещо в  “сектата” не сме го направили както трябва.

На последния Science Fair, в който участвах като родител-доброволец, присъстваха съвсем случайни “сектантски” организации като Националният природонаучен музей при БАН, Институтът за гората към БАН, Физическият факултет и Геолого-географският факултет на Софийския университет, катедра „Органичен синтез“ към ХТМУ, както и MindHub, ScienceMeUp, DNK – Детски научен клас, Фондация „Красива наука“ и др. Децата говориха с учени, гледаха демонстрации по физика, химия, екология, електроника, програмиране и зелена енергия. Никакви ритуали, никакви тайни символи – само наука. Колко разочароващо за любителите на теориите на конспирациите. Да, и Иво Калушев и екипът му бяха там. Изнесоха много интересна презентация/филм за подводните пещери в Мексико, отговориха на всички въпроси на децата, обядваха и си тръгнаха.
И за протокола: в училището няма медитации, вероучение, йога или каквито и да било „духовни практики“, или както г-н Слави Трифонов писа: “естествена психотерапия”. На децата никога не са предлагани мистични лагери, курсове или нещо подобно.

Та да – явно това да искаме децата ни да знаят, да мислят, да задават въпроси, да могат да прилагат наученото на практика и да учат с удоволствие, а не със страх и зубрене, ни прави “сектанти”.
Ако някой си познае “журналистите” от снимките, моля да си ги прибере.

Някои хора  наричат  фактите логорея,   защото  им  развалят конспиративните клюки  , относно  това училище .Само казвам, де.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 16:46 от мързеливка

# 13 554
Така накратко от изложението - на морето са били от 27 до 31.
С тях е било момичето. На връщане са го оставили на домашния адрес. Разпитана е.

Обявени са за издирване без Алекс защото бащата е отказал.

Имат още записи - иззети са пет камери, една от фасадата, една от стена срещу задния вход, от дърво на двора и две от дървета на дървета по пътя за хижата.
Гледали сме кадри от болднатата. Имат камери от пътя към хижата, дано и със записите всичко е ок и да не затвори случая с тия джипове. Според мен нямат записи на самоубийството, иначе щяха вече да са го затворили.

Запитване до Старлинк ги е пратило към Враца.

# 13 555
Както и че на 03.02 е влизал във фб профила си Калушев.

# 13 556
Страхотен е тоя баща. Детето му изчезнало, той отказва да го обяви за издирване, защото вярвал на Калушев. И сега му вярвал.

# 13 557
Според фактите, изнсени официално, мисля, че версията за съвместно решение да се самоубият, е най-вероятна. Кой точно в кого е стрелял, ще се изясни.
Обаче, като се заяде с мен, че твърдя обратно на изказалата се криминална психоложка (твърдяща, че убийството е извършено от професионалист), не  смяташе така. Добре, че сега вече се е изяснило.

По-скоро ти се заяде, нарече ме с обидни думи. Обясних ти, че съм учила криминалистика и криминология. Колегите ще ти потвърдят, че всички го учим. Не съм криминалист, макар, че познавам не един. Но за нас е задължително да можем да оценяваме фактите, да задаваме въпроси на вещи лица, да искаме допълнителни експертизи, ако не приемаме първата, да преценим какви да са експертизите, които искаме.
Така, че имам повече подготовка, в сравнение с теб.

Освен това не съм си развихряла фантазията, а съм преченявала на база факти.

# 13 558
Защо се крие свидетелката, видяла 4 джипа на път към хижата?

От кого се крие?

В пресата , или сводките с официалната информация, някъде четох в темата, че я търсят да я призоват.

Вие интервюто с майката на Николай гледахте ли?

А Вие?

Да, доколкото помня каза, че че никой не я е търсил да даде показания.

# 13 559
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Заключи се. Питах в Модераторската тема, но никой не отговори защо, след като не е съвсем дублаж на тази. Коментираха се всякакви казуси тук, а сега стана тема единствено за случая.

https://bg-mam.ma/t/1853860

Тази не е.
И е точно за родителската отговорност.

Общи условия

Активация на акаунт