Криминални досиета

• 730 120
  • 9 762
  •   2
Отговори
# 9 750
  • София
Ето нещо и за мъжката част на форумО
Trollface
Този срам за униформата ли трябва да е пример?!  Dizzy Face Sick
Друга униформа би трябвало вече да носи.

# 9 751
Тя май вече е в затвора..

# 9 752
  • Пловдив
Етносът не е от значение, в случая.
Преди години това се случи в Пловдив:
https://btvnovinite.bg/bulgaria/zaem-e-veroyatna-prichina-za-mas … vo-v-plovdiv.html
За съжаление, някои хора не издържат на реалността. Това е първият ми "сблъсък" с т.нар. "разширено самоубийство" и единственият път, в който видях възрастен мъж /част от съдебните органи/ да плаче, след гледката на убитите деца...

# 9 753
  • София
Етносът не е от значение, в случая.

Етносът казах, че може да е от значение по въпроса защо момичетата са останали при бащата. Не за убийствата по принцип.

# 9 754
Разследван за педофилия иска да оглави Българската федерация по борба. Дъното си имало дъно.

https://m.struma.com/obshtestvo/razsledvan-za-bludstvo-s-malolet … t-dupnica_249172/

# 9 755
Мазе Stuck Out Tongue Winking Eye

Ама не съм учудена.
Нагли същества са тия.

# 9 756
  • София
Трима серсеми да драснат нещо в социалните мрежи, е достатъчно хиляди бг мами и всякакви други да посочат тримата серсеми с пръст и да кажат: "ето какво е нашето общество".

Ми не е точно така конкретно за посоченото от мен - винаги се обвинява майката. И аз не обичам обобщения, но такива неща като "народопсихология" съществуват, а нашата гравитира много повече около женското начало, отколкото мъжкото. Дали заради турското робство, всъщност вероятно заради него, представата на българите за българското попада почти изцяло в ин-пространството: уют, черги, манджи, огнище, мама, баба, баница, къщурка с две липи отпред... Мъжкото начало, хеле пък като нещо активно и съзидателно, ни се губи. няма остривърхи катедрали, няма пирати в далечни морета. Едни Левски и Ботев, дето всяко куку ги размахва като тотеми за налудностите си. Уж патриархат било, ама патриархът нито е особено активен, нито особено смел, ами го играе просто пазител на нивицата, къщурката и котлето с боба. И при всеки обществен проблем това лъсва - мъжкото начало просто отсъства в общественото съзнание. Нещо стане - а майката къде е гледала? Проблемно дете - майка му що не го е възпитала? А недай Боже някоя майка верно да се провини в нещо, тогава вече се почва "на такива индивиди не трябва да се дава да се размножават" и прочее бисери по тъпота.

Ето една трагична криминална новина от днес, от България, убито бебе на 1 годинка  Cry:

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/23518389

И макар че това е последно по важност и трагичност в случая, изяснява се, разбира се, къде е била майката на горкото бебе. Не родителите, а майката. Сори за лиричното отклонение.

# 9 757
  • Пловдив
Аз вече бях забравила защо съм го писала това, но имам предвид, че за убийството трима серсеми да обвиняват майката, това не е достатъчно да кажем, че обществото я обвинява. Нали във връзка с убийството в Исперих е казано.
Иначе няма спор, че има тенденция да се очаква майката да се погрижи, много повече от бащата. Дори ако няма разумна причина да е точно майката. И надали е различно и при тия, дето са имали пирати, даже напротив - мъжът ходи пират (комита, гурбет...), жената възпитава децата, защо не, добре се съчетават. Wink Случаят обаче не е такъв, че да я обвиняват за убийството.

# 9 758
Такъв ни е манталитета.
И в моята рода съм наблюдавала това -  жената носи всичко, а мъжът само ходи на работа, а вкъщи пие ракия и седи на дивана. Ако има нещо, майката да се оправя.

Колкото до смъртта на бебето е нормално майката да търсят.
Бащите не раждат, не кърмят, ясно е, че баща да се грижи целодневно за бебе е рядко срещано.

# 9 759
Нямат основание да обвиняват майката за случая в Исперих. Многократно е подавала сигнали за домашно насилие, накрая се е махнала. Не зная защо децата са останали при него. Пък и не са били малки. Голямото момиче е било на 17 год.

# 9 760
  • София
И надали е различно и при тия, дето са имали пирати, даже напротив - мъжът ходи пират (комита, гурбет...), жената възпитава децата, защо не, добре се съчетават. Wink Случаят обаче не е такъв, че да я обвиняват за убийството.

Да де, ама ония поне се връщат с кораби злато и благородническа титла, а нашенските стигнат до нивата, на връщане спрат в кръчмата и туйто Grinning
Иначе аз именно като обобщение го казах, случаят в Исперих беше само повод. Макар че и там имаше немалко реакции стил "ама защо си е оставила децата", т.е. не че чак виновна за убийство, но най-малкото за изоставяне, все едно не са били с баща си, а в гората. Ясно е, че жената не е имала най-малка представа докъде ще стигне лудостта или депресията му.

# 9 761
  • Пловдив
Flip, не изключвам в трагичната новина, която публикува, да дирят къде е била майката, защото бащата е..."неизвестен". Поне юридически.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2026, 18:21 от Lara1

# 9 762
Боже, някаква убила едногодишно дете !
Какво става, аз съм просто съкрушена …

Общи условия

Активация на акаунт