На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 26

• 91 335
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Мхмм
нямам намерение да изпадам в безсмислени дискусии. Мисля, че е пределно ясно какво точно питам и защо го питам. Та моля жените в темата да ми отговорят, пререкания със заядливи мъже не ща.

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 16:30 от Месечинка виторога

# 241
  • Варна
Месечинке, ако погледнеш разни снимки от града, ще видиш, че има всякак облечени дами. Разбира се, основно благодарение на нас и гърците, по улиците може да се види всякакво облекло. Естествено, че няма да се забрадиш и да сложиш дълъг ръкав и крачол посред лято.
Одрин все пак е европейски град, има и университет, та лятната мода не е баш толкова консервативна, по мое скромно мнение.
Аз лично смятам, че е добре да не се прекалява с разголването. Никой нищо няма да ти каже, но е въпрос на усещане и уважение към мястото, което посещаваме.
Блуза без ръкав или с паднало рамо няма ли да е ОК? Може би панталонът е хубаво да е малко по-дълъг от споменатия от теб... Ако решиш, разбира се.
Пак казвам, въпрос на лично решение и желание да се съобразиш. Не съм чула някой на някого да е правил забележка в Одрин. Може да си го помислят, но няма да го кажат, защото се хранят от такива като нас. Ама все пак...

# 242
Мхмм
нямам намерение да изпадам в безсмислени дискусии. Мисля, че е пределно ясно какво точно питам и защо го питам. Та моля жените в темата да ми отговорят, пререкания със заядливи мъже не ща.

Така претеснето сте питали 4е санким утре сутрин за Суудитска Арабия ще пътувате..
тцтц..
Просто ми стана смешно това е..

Както казала beljata там си е съвремемен град с много контрасти - и от местни и от туристи
Излишно фазла се претеснявате..

# 243
Аз съм на мнение, че младите туркини в Одрин се обличат много по-добре от половината софиянки. Извинявам се на всички съграждани, но в провинциалния Одрин момичетата се обличат с много вкус, стилно, модерно и европейски! Ако трябваше сега да ходя в Одрин, слагам тениска или потник и пола/къси панталони. И разбира се слънцезащитно олио.

# 244
  • Варна
Ами извинявам се, може да ви звучи смешно, но в последния момент се притесних.

# 245
  • Варна
Не се извинявай. Нормално е човек да се замисли, когато отива в страна с различна религия и традиции. Дори е добре, че се питаш. Поне в моите очи.

blackisback, в сферата на шегата... С Месечинката също сме "провинциалистки", така че може и по-лесно да се впише в модата.

# 246
blackisback, в сферата на шегата... С Месечинката също сме "провинциалистки", така че може и по-лесно да се впише в модата.

Мен целта ми беше да се възмутя от немарливостта на много жени, с които се разминавам по улиците. Млади, а неподдържани.

Иначе и аз съм "за" да се интересува човек, когато отива в друга държава от местните традиции и разбирания. И не само за Турция, но и за всички останали по принцип Simple Smile

# 247
  • ВАРНА
Аз съм на мнение, че младите туркини в Одрин се обличат много по-добре от половината софиянки. Извинявам се на всички съграждани, но в провинциалния Одрин момичетата се обличат с много вкус, стилно, модерно и европейски! Ако трябваше сега да ходя в Одрин, слагам тениска или потник и пола/къси панталони. И разбира се слънцезащитно олио.

Айде аман от подмазване към исляма!  

Нищо хубаво няма в одринки! -  да поевропейчани са на 20% - НО дотам че  вместо чалмосани/забрадени в 40 градусовите жеги ходят  младите  в дълги дънки и дрехи с дълъг ръкав плътно прикрита всякаква плът!
- абсурдна лудост.
Моментално се различават кои са местните и кои българки/Румънки.

Месечинка -  в Одрин е огромна жега!!! - без значение дали тук по морето има застудяване както го дават този уикенд.

Обличай се максимално леко и с шапка в Одрин - ако не искаш да припаднеш от жега.  
Ако си на КПП М. Търново нощем 03.00. - 04.00 ч. има мъгла.
Нереален студ става на М.Търново след 02.00 ч.до разсъмване.

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 19:43 от Печикамъков

# 248
  • Варна
В 5 сутринта ще тръгнем от Варна, значи към колко... 9 ще стигнем границата. Би трябвало да е топло вече, иначе и аз гледах, че нощем го дават доста студено.

# 249
Всеки път като тръгна за Турция имам подобни притеснения. Аз например поли под коляното не нося, късите ми панталони са доооста над коленете също.   Миналата година през юли бях поканена на сватба в Чорлу, ами в 17 часа на градския площад с шадравана бях единствената жена, която беше с рокля тръ пръста над коляното. После видях още една дама, която се качи в кола с разградска регистрация. Аз съм от турски произход и дори на мен ми е трудно там лятото. За неделя съм приготвила рокля с къс ръкав, ама коленете ми се виждат. Нямам дълги поли и това е. Гледам да се обличам по-затворено, ама не защото се съобразявам с тях, а защото на мен ми е дискомфортно да ме зяпат всякакви индивиди.

# 250
  • Варна
Месечинка, дето ще е топло, а и опашката ще е вече голяма. Събота - пазари и в Лозенград, и в Одрин и начало на уикенда...

Ако има начин, се постарайте да сте там към 7, за да минете преди смяната. Жега си е в Одрин, но вие няма да тегелирате по площада между 2 и 4, нали... В магазините и мола има климатици, споко.

Печикамъков, всичко друго може да усетих в думите на съфорумката (а предполагам и в моите думи откриваш същото), но не и подмазване.
Скрит текст:
Както каза и Халим, никой не ни кара насила да ходим където и да е. Но отидем ли, трябва да уважаваме религията, обичаите, порядките.
Колкото до мнението и за облеклото и вида на момичетата в Одрин, има право на такова. Както и ти имаш право да не ги харесваш. Но да ги корим за това, че се обличат в съответсвие с разбиранията си, не е уместно. Не се "пържим" ние в тия дрехи. На когото искат, на него показват плът.

Кайлис, то пак си е някакво съобразяване. Рокля/пола/панталон над коляното и такива, които едва прикриват прелестите са различни неща. Второто би било неуместно, ако и да се харесва някому и да не създава опасност от топлинен удар. Wink

# 251
  • Варна
Ами и моите поли са над коляното. Но не са прекалено къси, аз и тук не бих облякла гъзовейка, не ми подхожда на годините най-малкото. Сложих и две блузи с късички ръкави крилца, един ленен панталон и дънки точно до коляното и тва е. Ми надявам се да не изглеждам неуместно.
Белята, не зависи от мен, група сме и всичко е уговорено. И аз не знам защо решиха да тръгнем в 5 часа, но това е положението.

# 252
  • Варна
Супер си! Спри да се притесняваш. Както ти каза и Халим, отиваш в не чак толкова консервативна мюсюлманска страна.
Не мисли повече. Гледай да се забавляваш и разнообразиш. Ако за пръв път отиваш в Турция, ти пожелавам да ти хареса, а по-нататък да посетиш и невероятния Истанбул.
Само помислете дали има начин да изпреварите опашките. Макар да е в планината и жегата да не е убийствена, едно чакане от 2-3 часа може да ти отрови по-нататъшното изкарване. А и времето е ценно. Пък ако сте с деца, хич не е за поносимо чакането.
Ние сме чакали два пъти по 4 часа на влизане в България, но беше късно вечерта и малкия спеше. Иначе не ми се мисли.

П.П. Сега прочетох, че сте група. Извинявай. Дано тогава все пак имате късмет и минете бързо.

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 20:38 от beljata

# 253
  • Варна
Без деца сме:) Взех си книга, хахах, колежката ме предупреди, че ще има чакане.
Благодаря на всички за коментарите. Не целях "неевропейска" държава да прозвучи обидно, но факт, че малко или много е различна, с различна култура, не съм ходила там и не искам издънки от незнание.
Айде, спирам, ще пиша като се върна Simple Smile

# 254
  • Варна
Разбрах... Прочетох със закъснение. Групите масово тръгват в 5, така че няма нищо необичайно. То и ние все се каним да тръгнем рано, ама рядко ни се получава преди 5-6.

Общи условия

Активация на акаунт