На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 26

• 92 864
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
  • ВАРНА
Никаква рецепта не искат в аптеките в Одрин за Нурофен Колд  -  гриповия.

Взех си 2 опаковки преди 15 дни от Одрин.  
Само казах искам Нурофен...нещо се засуети аптекаря...мноо слабо разбираше само някои думи на български -

и му казах - дай  Нурофен апцих и се изкихах и два пръста...и веднага ми даде две опаковки  Нурофен колд.
Това под  Селимие аптеката  на главната на около 200-250 метра надолу.

# 391
Досега  съм нямала проблем с купуването на лекарства от аптеките в Одрин. Купувала съм Нурофен, Бетасерк, Омепрол и едно специално лекарство на моя близка без да са ми искали  рецепта.

# 392
  • Берлин
Досега  съм нямала проблем с купуването на лекарства от аптеките в Одрин. Купувала съм Нурофен, Бетасерк, Омепрол и едно специално лекарство на моя близка без да са ми искали  рецепта.

Може ли малко инфо за омепрол,че май ще го търся за татко

# 393
  • Бургас / UK
Нурофен има няколко вида, за това написах , че става въпрос за червена опаковка , понеже точно тя е проблемната... Другите видове ги дават без проблем.
Писна ми от разбирачи , дето вчера тръгнаха към Тр и вече са много навътре в нещата .

# 394
Забравих да питам в предния пост 🙄 Съпругът ми има дрон и иска да го вземе с нас, знаете ли дали е позволено или по-добре да не рискуваме (питах гугъл, но не получих ясен отговор)
По принцип на територията на цяла Турция летенето с дрон подлежи на регистрация и разрешение . Всеки може да лети, ако предварително поиска разрешение през тяхна онлайн система, известно време  преди реалния полет (72 часа ако не се лъжа). Системата е достъпна само на турски език и пак до колкото разбирам за момента само за турски граждани. А иначе винаги по всяко време извън населени места може да се лети на позволените височини.

Последна редакция: сб, 20 юли 2019, 03:07 от Не се сърди, човече

# 395
  • ...живея на последния етаж...
Бях обещала да пиша , като се върнем от Чорлу. Понеже първата ни цел беше магазинът на Тач, там задачата беше на 100% изпълнена. Комплект единичен чаршафи ранфорс - от 95 до 130 лири. Двоен с плик 200/220 - 110 лири. Плътни пердета дюс - 20 лири метъра. Много добре беше зареден магазинът този път, но с двама мъже, които непрекъснато си гледаха часовниците, друго не видях Grinning. За лекарствата - в едната аптека не ни дадоха с българска рецепта, написана на латиница. Било забранено, тяхната каса им правела проблем и т.н. Въпреки, че купихме нещо, дето тук го няма и оставихме 700 лири, не! Обаче мъжът ми упорит, влезе в съседна аптека, и там една възрастна жена се почуди малко, пък даде с бг рецепта. Та явно където мине. Иначе градът е много приятен, но за пазар не си струва. Ако ви се пътува, по-добре направо в Истанбул. Така нареченият МОЛ е много малък, Декатлон също е миниатюрен, а цените са като тук, че и по-високи.
Пускам снимка на нещото, което ме впечатли , и макар че имаше малка разлика във вкуса, беше много хубаво.

# 396

Може ли малко инфо за омепрол,че май ще го търся за татко
Омепрол е Биопразол, Биопразид. Пие се против стомашни киселини. Цената му е 16 лири или около 5 лв.

# 397
  • Берлин
Златунка, точно това търся за татко. Купувам и му пращам Омепразол оттук. Обаче излиза много скъпо. А големите разфасовки са само с рецепта. Ще заредя значи от Турция

# 398
  • Ст.Загора
Днес бях в Одрин с ТА. Пътуването с автобус е най-добрия вариант, поне за мен до края на септември. Бързо минаване в двете посоки.  За първи път купих продукт без да знам за какво се ползва, ще бъда благодарна за малко разяснение.

# 399
Днес бях в Одрин с ТА. Пътуването с автобус е най-добрия вариант, поне за мен до края на септември. Бързо минаване в двете посоки.  За първи път купих продукт без да знам за какво се ползва, ще бъда благодарна за малко разяснение.
Това е течен маргарин. За ястия и сладкиши.
Най-долу на опаковката пише маргарин.

# 400
  • Пловдив
А от палмова мазнина ли е или друга ? Много използват маргарин , незнам защо ?

# 401
  • Ст.Загора
Днес бях в Одрин с ТА. Пътуването с автобус е най-добрия вариант, поне за мен до края на септември. Бързо минаване в двете посоки.  За първи път купих продукт без да знам за какво се ползва, ще бъда благодарна за малко разяснение.
Това е течен маргарин. За ястия и сладкиши.
Най-долу на опаковката пише маргарин.
Благодаря Flowers Hibiscus, уж гледах някоя думичка да ми подскаже , но това отдолу съм го пропуснала .

# 402
  • Пловдив
65% растителна мазнина течен маргарин-%65 yağlı bitkisel sıvı margarin,yemek&hamurişi-ястия&тестени

# 403
Здравейте,някой от Шумен да пътува скоро,моля за няколко блистера с лекарства🤗

# 404
  • ВАРНА
Влез във Фейсбук групата - на пазар в Одрин! 
-  всеки ден там някой публикува че ще пътува до Одрин. 

Най-често пътуванията които обявяват там са от Бургас и Хасково/Харманли.

Общи условия

Активация на акаунт