На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 26

• 92 854
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
ЗДРАВЕИТЕ  как става купуването на лекарства ,на детето трябва да му слагаме 6 инжекции Пенецелин имало ги само в Турция.Донесоха ни само една ,нямало повече в аптеката а трябва да се слагат на 15 дни.По колко опаковки минават граница.В неведение сме а не са скъпи 5 лв. броиката.Приемам всякаква помощ

Наскоро посетих аптека в Лозенград. Дадоха ми номер на What's app, на който, ако им се пише, до 24 часа доставят каквото и лекарство да си поръчаш. Тоест, може да им се пише ден-два по-рано и да сте сигурни, че ще имат нужните Ви бройки. Ако се интересувате, пишете на лични, ще ви снимам номера им.

# 376
Лина, за лична употреба никой няма да ти направи проблем, въпросът е да ти дадат, защото тук се е писало, че по принцип нашите рецепти там не важат. Моят личен опит показва, че нито ми искат рецепта (за хормонални хапчета), нито някой ми е ровил по багажа на границата, за да ги види. Ако инжекциите не изискват някакво специално съхранение тип хладилна чанта, няма и кой да ги забележи в общия багаж. Мое мнение...

# 377
  • до едно тепе
BsrnX
при последното ни ходене имаше доста пътуващи към Бг с турски коли. Преди Байряма беше. На турската граница ходеха с паспортите на едно гише и си лепяха някакви стикери вътре в паспорта. Това защо го правеха? Не съм много сигурна, но май шофьора на колата, с която бяхме го питаха за такъв стикер, но никой не каза нищо и не ни връщаха да си купуваме.

# 378
BsrnX
при последното ни ходене имаше доста пътуващи към Бг с турски коли. Преди Байряма беше. На турската граница ходеха с паспортите на едно гише и си лепяха някакви стикери вътре в паспорта. Това защо го правеха? Не съм много сигурна, но май шофьора на колата, с която бяхме го питаха за такъв стикер, но никой не каза нищо и не ни връщаха да си купуваме.

Ако напускат страната със турски паспорт/виза плащат такса 15-20 тл и им слагат на пастортите стикер някакъв. - за друго не се сещам..
сега преди дни таксата стана 50 тл. ина4е ако лирата не беше така многото балкански курорти като Павел, Наре4ен щеше да е пълен със нашенци но ... работата слаба Simple Smile

# 379
  • там където има винаги вятър
Лина, за лична употреба никой няма да ти направи проблем, въпросът е да ти дадат, защото тук се е писало, че по принцип нашите рецепти там не важат. Моят личен опит показва, че нито ми искат рецепта (за хормонални хапчета), нито някой ми е ровил по багажа на границата, за да ги види. Ако инжекциите не изискват някакво специално съхранение тип хладилна чанта, няма и кой да ги забележи в общия багаж. Мое мнение...
Важат. Взехме хапчета на братовчед на ММ. Като видях рецептата бях 99% сигурна че няма да ни дадат, защото си беше най-обикновена българска рецепта  Rolling Eyes Но не познах  Laughing

Преди 2 години трябваше да търсим един крем на внучката, който си беше май техен, т.е. тук не се продава/самия лекар каза, че трябва да се вземе от там/. Та рецептата тогава беше написана на латиница - името на детето, на д-р.  Peace
Та за това бях толкова уверена. Да, ама не. Предложиха ни по-голяма опаковка от 100 бр и така излязоха много, много по-евтино от тук  ooooh!
Това е за Одрин!!!

# 380
Скрит текст:
Важат. Взехме хапчета на братовчед на ММ. Като видях рецептата бях 99% сигурна че няма да ни дадат, защото си беше най-обикновена българска рецепта  Rolling Eyes Но не познах  Laughing

Преди 2 години трябваше да търсим един крем на внучката, който си беше май техен, т.е. тук не се продава/самия лекар каза, че трябва да се вземе от там/. Та рецептата тогава беше написана на латиница - името на детето, на д-р.  Peace
Та за това бях толкова уверена. Да, ама не. Предложиха ни по-голяма опаковка от 100 бр и така излязоха много, много по-евтино от тук  ooooh!
Това е за Одрин!!!

Някои лекарства и да умреш не се дават без или със чужда рецепта.. Не всичко е така
Ама в Одрин мисля че върят някакви далавери за да дадат.. Незнам..

Примерно да питам някой купил ли е антибиотици без рецепта или със Бг рецепта от Одрин.. Тука в моя град не се дава.

Последна редакция: сб, 20 юли 2019, 03:02 от Не се сърди, човече

# 381
  • там където има винаги вятър
Скрит текст:

Това е за Одрин!!!

Някои лекарства и да умреш не се дават без или със чужда рецепта.. Не всичко е така
Ама в Одрин мисля че върят някакви далавери за да дадат.. Незнам..

Примерно да питам някой купил ли е антибиотици без рецепта или със Бг рецепта от Одрин.. Тука в моя град не се дава.

За тях не знам  Naughty
Писах от опит:
1. Рецепта с имената на пациент и д-р на латиница  Peace
2. Някакви хапчета с най-обикновена бълг. рецепта, за която спорехме в къщи че няма да важи. Но самия д-р е казал да си ги търси от Турция, че са по-евтини  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 20 юли 2019, 03:02 от Не се сърди, човече

# 382
  • ВАРНА
Печикамъков : браво на теб чe си успял да грабнеш чантата за 5-10 лири по ефтина, голям пазарлук си направил Simple Smile

Явно въобще не си вникнал в написаното от мен и се подиграваш.

Смъквам на всяка втора сергия на половина...
-  но тук като каза че не може да променя нищо - защото отишъл да яде мъжа и някъде си и  очаквах нищо да не стане.
Иначе смъкват - но всеки път търчат при мъжа си да питат дали да смъкнат....една такава 7 пъти търча на другия край на пазара да пита мъжа си....как не я домързя - не знам.

Последна редакция: сб, 20 юли 2019, 03:03 от Не се сърди, човече

# 383
Печикамъков : браво на теб чe си успял да грабнеш чантата за 5-10 лири по ефтина, голям пазарлук си направил Simple Smile

Явно въобще не си вникнал в написаното от мен и се подиграваш.

Смъквам на всяка втора сергия на половина...
-  но тук само като видях каква е чалмосана и като каза че не може да променя нищо - защото отишъл да яде мъжа и някъде си и  очаквах нищо да не стане.
Иначе смъкват - но всеки път търчат при мъжа си да питат дали да смъкнат....една такава 7 пъти търча на другия край на пазара да пита мъжа си....как не я домързя - не знам.

Да умееш да правиш пазарлък е добро нещо
ама ако прекалиш става цигания (не става дума точно за теб) и продавача качва цената на стоката и се чудиш като видиш високите цени следващия път.. Те никога не губят.. Simple Smile

заедно сме чели тука че и в аптеки са опитвали да пазарят и в молове..
Ами .... нямам думи Simple Smile

# 384
  • Варна
Халим, много си прав. От време оно се знае, че в Турция може да се прави пазарлък. Иначе казано, да се пазарим (което от различно от глагола "пазарим", който много хора ползват в смисъла на "пазаруваме"). Обаче някои губят мярата и става доста неприятно отстрани. Това е умение, което не всеки притежава. Аз обикновено оставям мъжа ми, макар да имам сполучливи опити. Но са малко местата, където това е допустимо и смислено.

Печикамъков, не ги мързи, защото са търговци.

Последна редакция: сб, 20 юли 2019, 03:03 от Не се сърди, човече

# 385

Скрит текст:
Интересно ми е как изглежда "чалмосана" жена. Звучи като нещо грозно и неприемливо...
А всъщност, освен свързано с религиозни разбирания (към което трябва да сме толерантни, предвид мястото, което коментираме), носенето на тюрбан може да бъде доста красиво...

Турбана е Фреснка мода (до колкото знам)..
Така  по е допаднало на времето си на съвременната мода на Mюсюлманите и станала почти Турска. Иначе да си прикриеш тялото си е съвсем друго нещо - Турбан на косата килограм грим на лицето тц.. не става
не е спор за тази страница, и в Ислама изобщо не е спор де.. Пише го на книгата кое как трябва .. и така Simple Smile

# 386
  • Varna
Халим, душко
Скрит текст:
Незнам как е сега в Павел баня, но Нарачен много, много са го изоставили. Виждам турски коли там, но не са много и мисля, че заради това, че Наречен сякаш са го отписали, а не е да речем заради финикийските знаци на комшиите.

Последна редакция: сб, 20 юли 2019, 03:04 от Не се сърди, човече

# 387
По въпроса за купуването на лекарства, бг рецептите по принцип не важат в Турция, но служат за по-добро разбиране на фармацевтите.
Не могат да бъдат закупени свободно лекарства, които се дават единствено и само срещу червена турска рецепта.

# 388
  • Стара Загора
 И на мен не са ми давали лекарство. Тук също без рецепта не искаха. Става въпрос за Бисептол. В едната аптека дори ми натърти жената - рецепта от турски лекар.

# 389
  • Бургас / UK
На нас не ни дават един Нурофен в червена опаковка, винаги искат рецепта , а в Бг се продава свободно. По този повод питахме аптекаря дали може с бг рецепта и човека ни каза , че не приемат наши рецепти.

Общи условия

Активация на акаунт