На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 26

• 92 650
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря Heart

# 526
Да не става въпрос за Верутол? За кокоши тръни и бемки съм го взимала...
Паспорт извадихме мин.г.на бебето за 8 часа - дирекция миграция в София за 50лв. Никой не е идвал в нас да ни проверява. Бебока беше на 8дни и пътувахме точно към Тр за сватба. Казаха ни, че има вариант след време митничарите от Турска страна да ни откажат влизане, защото снимката е не актуална, нищо, че валидността е 5г. До момента не се е случило, а пътуваме 3-4 пъти годишно.

# 527
Здравейте, искам да попитам дали някой знае ефикасно средство против косопад или по-точно за борба с оплешивявавето, което да се закупи от Одрин ? Ако някой има личен опит ще бъде чудесно да сподели. Благодаря предварително

# 528
  • Варна
И аз помислих за Верутол. Не съм чувала да се употребява за циреи, обаче. Препоръчва се за папиломи и брадавици. Май и за кокоши трън.

То за 8 часа кога да ви проверят, я? Вероятно при експресните услуги има друга "хватка".

Това за снимките в детските паспорти е логично. В част от случаите наистина е невъзможно да се открие прилика, ако документът е правен в ранна бебешка възраст. Дори след две години, а какво остава за след 4-5. Струва ми се, че трябва да са по-кратки сроковете на тези паспорти и съответно таксите да са минимални. Но нас кой ли ни пита...
Скрит текст:
Паспортът на сина ни е правен, когато той беше на година и 2-3 месеца. Година и половина по-късно вече разликите са огромни, а ако беше правена още година по-рано, сега нямаше да има нищо общо.

# 529
Какво е това безумие във Варна.  Неможе бърза или експресна  поръчка на детски паспорт, после разпознаване... Ние с мъжът ми и детето отидохме един петък в районното и подадохме бърза поръчка за паспорт на детето. Платихме 20лв, защото е първи и в понеделник отидох сама да го взема. Това е за Бургас. Не са ни търсили полицаи, не са ми правили проблеми.  Бързо и лесно се случиха нещата.

# 530
  • Варна
Написах, че нашите случаи са били преди 3 и 10 години. Тогава тарифи за бързи и експресни поръчки в сайта на МВР също имаше, но не беше възможно да извадим за друг освен обикновен период. Сега може би е различно.
Относно срока на валидност- всеки си преценява, в какъв срок ще си поддържа документите, но е факт, че проблеми се случват често, ако няма 150 дни валидност.

# 531
  • Варна
Какво е това безумие във Варна.  Неможе бърза или експресна  поръчка на детски паспорт, после разпознаване... Ние с мъжът ми и детето отидохме един петък в районното и подадохме бърза поръчка за паспорт на детето. Платихме 20лв, защото е първи и в понеделник отидох сама да го взема. Това е за Бургас. Не са ни търсили полицаи, не са ми правили проблеми.  Бързо и лесно се случиха нещата.
Както казах не само аз, бърза и експресна поръчка могат да се правят и тук.
Разпознаването е с цел превенция на нелегалното извеждане на деца и не виждам нищо лошо в него. Това, че на места се пропуска, надали е ОК.
Скрит текст:
Просто идва полицай до вратата, проверява самоличността на детето и родителя, който е у дома или ако не сме вкъщи, пита съседите дали това дете живее тук и е на тези родители и това е. Две минути, които могат да спестят последваща драма. Особено в невръстна възраст никак не е трудно едно дете да бъде представено за друго...
Та точно това не бих нарекла "безумие".

"Районното", което споменаваш, би трябвало да е I РУ на МВР в Бургас. Не просто кое да е районно, нали?
Скрит текст:
Според сайта в останалите не се подават документи за бърза или експресна поръчка. Също като при нас.

# 532
  • Берлин
Благодаря за отговорите,но май не беше Вирутол.
Халим,canim,дай жокер,моля те. Положението е спешно.

# 533
  • Varna
Папурец,
Скрит текст:
как си душко?

# 534
  • у нас
"Районното", което споменаваш, би трябвало да е I РУ на МВР в Бургас. Не просто кое да е районно, нали?

Всеки си издава паспорт в районното, към който район живее. Практика да идват и да разпитват съседи и да правят проверка в Бс няма. Те, ако тръгнат да правят проверка на всички, трябва да назначат още стотици служители.
Първият паспорт не беше ли безплатен преди? /както е безплатна първата лична карта/
Децата се променят постоянно. Първият паспорт на децата сме го правили още на няколко месеца. Не са ни направили забележка нито в ЕС, нито в страни извън ЕС, че са малки на снимките и че трябва да се сменя по-рано.

# 535
  • Бургас / UK

Всеки си издава паспорт в районното, към който район живее.

Това е така ,когато става въпрос за обикновена поръчка, а  за бързи и експресни само в 1-во РПУ. И аз не бях чувала за тази проверка за разпознаване  Thinking

# 536
  • Варна
Синара, отвори сайта на МВР и виж къде може да се пусне бърза и експресна поръчка на документи. И във Варна, и в Бургас има по едно такова място.
В Районното по местоживеене се подават документи за обикновена поръчка. Plаmyyy говори за бърза.

Много жалко, ако наистина масово се пропуска процедурата по разпознаване. После да не се чудим защо все има изведени неправомерно извън граница деца.

Точно защото децата се променят постоянно, е логично в съвсем ранна детска възраст да има възможност да се смени паспорта по облекчена и безплатна процедура, когато снимката вече не е актуална. Ето че има хора, които са били предупредени, че поради тази причина могат да имат проблем. Друг е въпросът, че не турските, а българските власти би трябвало да следят кой напуска границите на страната ни много по-стриктно.

Докато пиша,  Чефи е потвърдила първото ми изречение.

Последна редакция: ср, 31 юли 2019, 17:07 от beljata

# 537
  • там където има винаги вятър
Синара, отвори сайта на МВР и виж къде могат да се подадат документи за бърза и експресна поръчка на документи. И във Варна, и в Бургас има по едно такова място.
В Районното по местоживеене се подават документи за обикновена поръчка. Plаmyyy говори за бърза.

Много жалко, ако наистина масово се пропуска процедурата по разпознаване. После да не се чудим защо все има изведени неправомерно извън граница деца.

Точно защото децата се променят постоянно, е логично в съвсем ранна детска възраст да има възможност да се смени паспорта по облекчена и безплатна процедура, когато снимката вече не е актуална. Ето че има хора, които са били предупредени, че поради тази причина могат да имат проблем. Друг е въпросът, че не турските, а българските власти би трябвало да следят кой напуска границите на страната ни много по-стриктно.

Докато пиша, и Чефи е потвърдила първото ми изречение

И ние вадихме паспорт на внучката преди няколко месеца. Идвало е лице да пита дали въпросното дете живее в този блок/входната врата е с чип, а пък и през деня ни няма/  Peace Добре че пред блока се е случила съседка която е на средна възраст, че младежа който са питали вдигал рамене  #Cussing out
Когато минавахме нашата граница огледаха детето/накараха ни да свалим сенника/.Нашия митничар каза нещо от сорта, че турците не ги интересува кой влиза и като сме чуждестранна кола пък кой напуска Турция.

# 538
  • Варна
... Нашия митничар каза нещо от сорта, че турците не ги интересува кой влиза и като сме чуждестранна кола пък кой напуска Турция.
Точно така.
Именно затова пълномощното за извеждане на дете се прави на български - то е за пред нашите власти.

А че би трябвало точно те да се интересуват, а не турците, го написах по повод споделеното от съфорумка предупреждение, отправено към нея и съпруга и, че можело турските гранични служители да не ги пуснат в бъдеще поради бебешка снимка в паспорта.

И нас на българската граница са ни карали да свалим сенника. От другата страна гледат просто дали има човече за този паспорт, но не изпадат в подробности.

# 539
Grinning
Не го бях мислила от тази гледна точка, но е най-логично, разбира се! Чак ме замисли дали наистина така ни казаха, но не помня да са цитирали, че е за нашите митничари. На отиване винаги пътуваме през нощта, а тогава и двете деца спят - еми, никой не ни е карал да ги будим, за да ги оглеждат. Все пак винаги пътуваме и двамата с тях - до момента не сме ги изкарвали само с 1-я родител.

Общи условия

Активация на акаунт