На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 26

• 91 724
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Вещичке, да потвърдя за бюрото и аз. Точно преди първите будки и бариери, които принципно не функционират - вдясно. Никога не съм сменяла, защото не се е налагало, но курсът винаги е бил доста добър. Непосредствено преди това пак от същата страна има магазин някакъв, за да се ориентираш.

Улицата, на която се намира посочения от Оникс магазин БИМ, е всъщност тази, по която се влиза към центъра на града от този разклон (визиран от july_) надясно. По същата тази улица има и магазин Шок. И пред двата се спира лесно. Ние обикновено паркираме около пазара или ето тук. Паркингът пред парка официално се води "за туристически цели". Там спират автобусите на ТА. Въпреки това обикновено намираме място, защото винаги някой тръгва като наближим. Това е мястото, където излизаш при идване по споменатата стръмна уличка. От тук лесно се стига до търговска улица, както и до препоръчваната от мен баклава и аптека, до магазин Егем и още много места.
Другият вариант е да продължите след посочения разклон по пътя за Истанбул докато стигнете до ММММигрос, а после, преди връщане към България, да стигнете до посоченото място, да паркирате и обиколите, а после да излезете по стръмната с БИМ и Шок.

Чефи,
Скрит текст:
благодаря за уличката. Досега, срам - не срам, не сме ходили натам. Все бързаме, пътят ни е повече и времето там - по-малко. Обикновено ходехме в събота и нещата се въртяха около пазара и баклавата и аптеката. А в последните две години ходим все в Одрин и пренебрегваме Лозенград напълно или само набързо отразяваме Шок и аптеката. Вече ще имаме още една точка за посещение. Изглежда изключително приятно. Реално с колата сме минавали покрай самолета и единия край на улицата, но...
Все искам да имам време да се разходя по уличките, да вляза в който магазин пожелая, да седна на пейка и да не бързам. Но там това трудно се получава. В Истанбул, а вече и в Одрин, винаги нощуваме, стоим по няколко дни и там време пО има. Обаче в Лозенград някак не намирам смисъл да оставаме да нощуваме и това съкращава времето до минимум. Сега пък с децата... Има да почакам да седна на пейка...

# 556
  • Бургас / UK
Беличке, на мен Кърка (от Къркларели) ми е като махала  Mr. Green Много обичам да ходя там.Буквално за час и половина  сме там с границите и пътя. Одрин не ми е на сърце,нямам идея защо...
Та,отделете малко време ,тази уличка е много хубава,има и детски кът до едното кафене,дечицата ще могат да си играят ,а вие да си пийвате чайчето спокойно... Heart Eyes

# 557
  • Варна
Разбирам те, Чефи! Аз затова казах, че пътуването ни е повече. Понякога пътят от Варна до Бургас ни отнема и повече от два часа, когато е много натоварено. Знаеш колко е гаден тоя път. Минаваме го доста пъти, не само в посока Турция... Ако е много рано сутринта, успяваме и за по-малко, но така или иначе, със задължителното кафе в твоя град, стават над 4 часа общо повече, отколкото е нужно за вас. Време, което е предостатъчно за разходка и кафе. Ако бяхме от Бургас, сигурно поне веднъж на месец-два щяхме да сме в Къркларели.
Скрит текст:
Дечицата още са много малки. Малката е в количка, засега, но баткото (на 2 и половина) е шемет и ММ все ходи подире му. Така го научи, а той се възползва пълноценно. Пък после мърмори на мен, че не можел спокойно да си изпие кафето... За разлика от мен, рийш ли Rolling Eyes

Одрин има своя чар.
Скрит текст:
Тръгнахме натам заради по-голямото разнообразие на магазини и други обекти. Харесва ни. Но не пречи някой ден да се организираме с нощувка в Лозенград, стига да не прекаляват с цените. Аз и за Одрин неведнъж съм мрънкала за високите цени, но поне има по-голямо предлагане на места за нощувка и се намират прилични предложения. Комбинирали сме го на връщане от Родопите или Гърция... варианти много. А Къркларели някак хем ми е много близо, за да спим там, хем ми е далече, поради горното. А бе...
Пък ти знаеш голямата ми "любоФ" коя е... ама за там и три дни не стигат...

# 558
  • Пловдив
Ще тръгваме рано и няма да имам време да обменям пари в Бургас. Смятам от Равда да тръгна в 6:30 - 7, да взема една приятелка от Бургас и да продължим. Честно казано още не съм твърдо решила за Лозенград, да речем 80% съм за там, от друга страна ме е страх, че ще съм сама (приятелката ми хич я няма в ориентирането и за първи път ще идва в Турция) и се колебая дали да не заложа за сигурния Одрин. Там също има пазар (синия) и няма да съм съвсем валат, но много се изкушавам за това, което четох за Лозенградския в сряда. Ако отида там непременно ще споделя мнения. Имам още 3 дена за размисъл, ще видим как ще осъмна в сряда и накъде ще забия Grinning

Още веднъж много благодаря, момичета, незаменими сте  Hug

# 559
  • Варна
Отиди в Лозенград, Вещичке! Първо ти е близо, второ като си си у дома няма да се емнеш нататък. Та кога, ако не сега.
Защо да губиш време и гориво в път към Одрин при тази ситуация. Да, по-малък е града и не дава възможностите, които има в Одрин, ама почти всичко може да се купи и от там.
Завиждам за пазара в сряда. И колкото и странно да звучи, основно заради плодовете и зеленчуците, с които всеки път си пълня очите по техните пазари.

За парите разбра. Мисля, че при всяко преминаване, дори и рано сутрин, бюрото си е работело. Дано има някой, който може да даде инфо за работното време.

Ако имаш нужда от други напътствия за конкретни места, не се колебай да питаш.

# 560
  • София/Бургас
Здравейте,
Престой ми ходене до Турция и се интересувам от цените на някой лекарства :
- ДИКЛОРОН таблетки и гел
- Еутирокс 50mg
- капки за очи на дози Tears Naturalle
Ако някой знае турският вариант на Кавинтон Форте 10mg, моля да го сподели. Също така и цената.
Благодаря!

# 561
  • Берлин
На 1 стр.има сайт и подробна инструкция как става. Аз вчера си направих списъка без проблем

# 562
  • София/Бургас
На 1 стр.има сайт и подробна инструкция как става. Аз вчера си направих списъка без проблем
Още не съм си осъвършенствала турският, така че при мен не се получава.
Мерси за помощта!

# 563
Чефи, хубав е парка, шадраван, който вечер свети в различни цветове, и доста редове маси около него, менюто е заковано на дърветата, основно напитки и тостове, там има и сергийки с неща ръчно изработени и някакви ателиета, а веднъж имаше фестивал, много жени продаваха домашна храна, абе на мен ми харесва, точно до къщата на Ататюрк е, а паркинга, който споменах е чак като се подмине парка, но обикновено пред самия парк се намират места. Мъчих се да сложа една снимка, е не разбирам и не ми се получи  newsm78

# 564
  • Бургас / UK
Оникс,благодаря ти!!
Ние ходим все на едни и същи места и ми се иска да разнообразяваме ,сигурна съм ,че има много такива непознати, хубави места за посещение... Peace

Вещице, няма страшно ,няма да се объркаш в Лозенград ,отивайте там ,че наистина ви е по-близо сега ,хем и пазара да видите и да ни разкажеш...Офлайн картата на Гугъл мапс работи много добре там, изтегли си на Лозенград и всичко ще е наред.

Беличке ,ще порастнат дечицата и тогава ще си почивате с тати на чайче  Hug

Да ви кажа честно и аз не мога да се оправям с тоя сайт за лекарствата...

# 565
  • Димитровград
Мерси за помощта!
Напишете името на лекарството и Enter:
https://ilacabak.com/ara.php?arama=dikloron
https://ilacabak.com/ara.php?arama=euthyrox
https://ilacabak.com/ara.php?arama=Tears+Naturalle

Последна редакция: нд, 04 авг 2019, 18:39 от Не се сърди, човече

# 566
Момичета, купувал ли е някой прежда?Как са цените в сравнение с БГ?

# 567
Момичета, купували ли сте възглавници мемори пяна / латекс  от Одрин? От кой магазин ?

# 568
Мерси за помощта!

И аз нямам никакви познания по турски, но пиша или името на лекарството, или активното вещество и бия ентъра. От твоите лекарства съм търсила само Еутирокс, макар че в по-големи микрограми. Същият е производителят, който и тук продава, произвеждат се в Германия, но опаковката е от 50 хапчета, не от 30, както е тук. Още по-интересното е, че цената за опаковка сама по себе си е малко по-евтина от тук, а като се сметне, че хапчетата вътре са 50, а не 30, идва двойно по-евтино Simple Smile

# 569
  • Варна
Мерси за помощта!

И какво толкова сложно има да напишете името на лекарството и Enter:
https://ilacabak.com/ara.php?arama=dikloron
https://ilacabak.com/ara.php?arama=euthyrox
https://ilacabak.com/ara.php?arama=Tears+Naturalle
Бях забравила колко "любезни" са хората в този сайт и защо спрях да пиша!
Като сте толкова можещи и знаещи, защо не сте написали нищо за Кавинтона!

Отговорът на въпроса, какъвто, предполагам, представлява последното изречение, е че в Турция не се продават лекарства с активното вещество, което съдържа Кавинтон-а.

Колкото до тона на авторката, аз за пореден път ще кажа, че никой тук не е длъжен на никого и е крайно време това да се проумее и да се спрат тези изблици и държане на тон. Никой от нас не е на щат тук и почти никой от нас не е с Усъвършенстван турски. А и да е, е положил усилия за това.
Достатъчно е, че е даден сайта и обяснението в първи пост. Повтарят се и по няколко пъти във всяка тема. Въпрос на елементарно действие е да се постараете да потърсите сама. Търсите активното вещество (фигурира на опаковката, открива се лесно и в нета) и с името му, на латиница (турския няма нищо общо тук) или номера му търсите през търсачката на сайта. Може и с името на лекарството, но невинаги се открива така.

Докато напиша, и други са казали мнението си, но няма да трия, макар да се повтарям.

На дамата явно и е ясно, че лекарствата там са по-евтини, щом се интересува. Повечето са средно 2-3 пъти по-евтини от тук.

Последна редакция: нд, 04 авг 2019, 19:06 от beljata

Общи условия

Активация на акаунт