Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 21

• 21 913
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
Няма такава схема. Бебе се храни на поискване, а нощните хранения а най-важни за лактацията. Не по график по желание.

# 301
Питам защото четох някъде , че се прави режим след определено време и нощно време бебето не яде , имам предвид от полунощ до към 5-6 часа май беше , а може и да не е така , просто четох някъде и за това питам

# 302
Първа стъпка към отбиването е това.

# 303
Питам защото четох някъде , че се прави режим след определено време и нощно време бебето не яде , имам предвид от полунощ до към 5-6 часа май беше , а може и да не е така , просто четох някъде и за това питам
Моето я  правеше тази дупка (че и по-голяма) само за около месец , обаче със захранването и първите зъби свърши тази идилия Grinning
Води се по бебето- ако има нужда от кърма - ще се буди, няма как да го спреш ( А и не трябва).

# 304
В първи пост ще намерите цялата ви необходима информация за кърменето. Има и 3 страхотни книги, всяка една от които е добър избор за образоване на тема кърмене. Ако не друго - поне картинките в първи пост разгледайте.

Кърменето на поискване означава да давате на бебето да суче на всяко мрън. Може да е на 2 часа или час и половин -давате. През нощта най-дългата пауза може да бъде 4 часа. Ако бебето се успива, майката трябва да инициира кърменията.

Ако искате да кърмите - това е начина. И  reality check -  майка сте, забравете,че ще спите по цяла нощ в следващата година, две. И на АМ, и кърмени, бебетата се будят често поради различни причини.

# 305
Там повече недей да четеш! 😁🤣 Не знам на колко е бебето, но от рано се научи да подбираш информацията и да си пускаш покрай ушите неправилните съвети. Най-доброто и за кърменето, и за гледането на бебе като цяло, е да следваш инстинкта си - когато иска го кърмиш, гушкаш, оставяш да спи и т.н. (за спането има изключения в началото само) Кърми, когато бебето иска,  няма значение в коя част от денонощието.

Скрит текст:
И педиатъра може да ти каже да му правиш режим и да даваш водичка през нощта; баба му да ти се кара, че "го учиш на ръце", вместо да го оставиш да плаче; а някоя мъдра лелка ще ти обяснява как трябва на 40 дена да  му даваш "сокче от морковче за витаминки" Това си е твоето бебе, не те у интересува как са те гледали теб, как са гледали татко му и какво пише в учебници по педиатрия, издаде и преди да се родиш и нередактирани от тогава.  

# 306
  • София
По повод АБКМ: спират се всякакъв вид млечни продукти (козе, овче, краве, биволско и т.н.) под каквато и да е форма (сирене, кашкавал, кисело, прясно мляко). Не се консумират никакви продукти, съдържащи мляко, сухо мляко, млеен протеин, казеин, суроватка и друго подобно. Не се яде телешко, овче, козе месо. Спира се и соята поради възможността да направи кръстосана реакция (избягва се соята, соев протеин, соев лецитин). Това ще рече, че една луканка не може да се консумира, защото в нея има телешко месо и добавен млечен протеин и/ли соя. Не се консумират и продукти, на които пише, че Може да съдържат следи от мляко или соя. И да, Ваня го е казала - свиква се. Аз изкарах на тази диета 6 месеца и оцелях, а не минаваше ден, в който да не изям поне по 1 кофичка кисело мляко + 200 грама сирене/кашкавал.

За липсата на нощно кърмене - за мен е важно да се видим от детето. Ако се буди, значи има защо да се буди. Но и липсата на нощно кърмене не мисля, че е пряк път към отбиването, защото ако беше така, досега да съм отбила, а аз не съм. 🤣 И да, бебето ми спи по цяла нощ в 95% от нощите от декември насам. Ама май това го поставя в графата "бебе 🦄" 🤔

# 307
В неподозирани продукти има сухо мляко, страшно е като се зачетеш по етикетите.

Никога не е късно да почне да се буди😂 радвай се и стискай палци да е все така сладък еднорог ❤🦄  аз от три дена спя и се наслаждавам, докато трае 😂

# 308
Веднъж и моето спа пет часа Joy

# 309
  • София
Кактусче, стискам палци и спя, доколкото и когато мога. 🤣 От известно време е с ужасен режим - заспива в 22:00-22:30 и се буди в 6:00-6:30. След това или не заспива, или трябва да спи на ръце, а аз едва си държа очите отворени. Ама го и мъчат зъби, та... Ако имам късмет и ако се унесе дълбоко, го мятам в кошарата и задружно спим до 8:30-9:00. 🤣 Някак си предпочитам да заспива в 21:00-21:30, да се буди към 5-6 и да спи до 8. Ама нямам угодия 🤣

# 310
Аз предпочитам да си се буди, но да се насипва окончателно към 9-10, както сега. Че варианта от  8 - 9 вечерта до 5 сутринта да си зарежда батериите и след това да е като зайчето на Duracell до ранния предобед ми беше по-изтощителен.

# 311
Ох, Феичка, аз си мечтая за такъв режим, моето диване заспива към 11 и става в 6, повече от два часа наведнъж не спи между двете.
Но! избиха двата долни, има надежда и за мен, че вече е повече от месец така  и освен че не се наспивам грам, нямам и половин час буден без него, което ме изнерви максимално..

# 312
  • Перник
Извинявам се предварително за спама. Моят синчец също е бебе 🦄 (пу-пу). След 10 дни прави 5 месеца, а от третия месец някъде спи по цяла нощ (8-10 часа сън) той сам си махна нощното хранене. Кърмя на поискване и всичко си е ток. Точно като направи 4 м му изби първи зъб, след седмица и втория и почти нищо необичайно не е имало в поведението му. 3-4 поредни нощи преди това се будеше да хапне и това беше.
Отчайвам се като чувам всеки "добър" педиатър в града ни (нашият включително) какви небивали ретро съвети дава, точно като бабките. Предпочитам да се информирам и да решавам сама...

# 313
Относно о АБКМ, със соята ме изненадахте... Тъкмо си взех тофу. Поне не съм го разпечатила. Странно ми е обаче, какво има общо соята с млякото....? Явно ще се свиква, то 5 месеца минаха.

А кога му виждате края? Докато кърмя ли или средно година и започвам да се захранвам? Или е индивидуално?

П.. С забравих да питам обривите задължителни ли са при АБКМ? Моето бебе няма обриви. Реакциите са само вида на акото и дискомфорт в коремчето.

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 00:06 от teg

# 314
Феичке, Мартинситка, моето и то така беше от 3-ти месец до 6-ти спеше от 20:00 до 5-6-7, после хапваше и заспиваше до 8-9. Чак на мен не ми се вярваше на късмета. Вярно, че сучеше на час и половина през деня, ама се наспивах, позволявах си питиенце, понякога цигарка, щото знаех, че няма да се събуди и не се будеше.
Направи 6-ти месец, почна да се върти във всички посоки и да седи на 4 крака да лази и край. Сега от 20 до 00 се наслаждавам на 3-4 събуждания на 4 крака с истеричен рев. Момичета, това на cluster feeding ми прилича. Суче малко и заспива, не повече от 5 мин. Това ли е?
После се събужда в 2, понякога ако имам късмет в 3 и в 6 вече е репичка и иска да играе 🙄. Взимам го между нас и го игнорирам, той ту суче, ту дърпа чаршафите и ни рита, ама душата ми плаче за сън и не мога и да го отразя 😇 та така докато не се изтощи и не заспи евентуално до 8. Много ми е неудобно като е в нашето легло, изкривявам се, изтръпват ми ръцете от неудобни пози... оплаках се 😇

Общи условия

Активация на акаунт