Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 21

• 21 916
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
Прибирала съм стоплена, незамразявана кърма в хладилника, няма проблем! Просто трябва да седи по- малко и да се даде възможно най- скоро.

# 286
  • София
Благодаря!
По- скоро няма да рискувам, защото изкара още една нощ в хладилника, а е изцедена предния ден.
Сега имам друг въпрос. Опитвах 2 дни да се цедя за стимулация, не с цел съхраняване, особено дясната, защото малката я пренебрегва напоследък, или спи на нея и чака наготово да се спусне, или изцоква лесното мляко първо ако се е посъбрало и после пак само ближе с езиче. Понякога пък се сърди, опъва ми зърното назад рязко...реших да стимулирам, но реално вече не прави по- големи паузи от час, час и половина и не ми остава време за цедене. Та сега първо я слагам на нежеланата гърда, после на другата. От два дни пък както суче, в един момент събира устничка около зърното и се налага да и придърпвам долната устна за да не ме разранява. Чудя се в такива моменти дали да не разваля изцяло вакуума и да и предложа след 5-10 мин пак. Не ми се минава през драми с разранени зърна, силиконови и т.н.
Къде греша момичета? Трето ми е, но за трети път кърменето ме филмира, а искам да удържа фронта.

Допълвам, на 19 дни е, роди се 3400, изписаха я 3070, на  15 дни  я претеглихме 3350, но оттогава не качва.
Има напишкани и наакани памперси, това е единственото, което ме крепи да не посегна към шишето, но е неспокойна, плаче, трудно се унася.

Последна редакция: пн, 01 юли 2019, 09:53 от ZedTeeEm

# 287
Момичета, които имате опит или информация за абкм, моля споделете. Не знам дали има моето бебе, но спрях млечните отдавна заради коликите и най силните колики, когато не можех да я успокоя след 2 3 седмици изчезнаха, ми е да е съвпадение, но по съвет на личната продължих без млечна диета. От тогава ходих при двама гастроентеролога, за да разбера как да действам и само ме объркаха... На нея коремчето по принцип е чувствително до степен, че много храни й се отразяват, горе долу съм нацелила и контролирам. Но му се искаше да започна да си ям млечни. И пробвах няколко пъти, 3 4 пъти (по съвет на на гастроентеролога също) и акото става светло и попива на 100%. Понеже може да е съвпадение, питах как да направя тест да съм сигурна, и тя ми каза няма как, тестовете били 68% сигурни и за нея било безсмислено. По добре да съм пробвала и така докато отмине.

Проблемът ми е, че аз по принцип ям много млечно, така се изхранвам Simple Smile)) и тази диета страшно много ме изнервя, то всяка диета, но без млечно ми е много трудно. И сега съм в никаква ситуация, не знам дали има АБКМ, но и не ям за всеки случай.... Като добавя, че не ям и бобови, другара ми любима храна, и е ужас.

Вие с кой се консултирате и какво ви съветват, от кога се захранват с млечни?

Бебето ми стана на 5 месеца тази събота. Мислех си, че ще съм си възстановила млечните до сега....

# 288
Моето е с недоказана алергия, защото при нас няма свестни алерголози. Спрях млечните като беше на 3 месеца и за няколко дни се успокои и повече колики не видях. Като беше на 11 месеца опитах да дам сирене и нощем наставаше такъв рев, няколко дни, че почти не спах, та се отказах. На диета съм вече година, свиканала съм и не ми пречи. Аз правих кръвен тест за алергия и е отрицателен, но това не означава, че няма алергия за съжаление. Има деца с всички отрицателни тестове и пак реагират. Аз съм решила да опитам пак да дам след някой месец, но изчаквам, защото беше болна, пи антибиотици и има нужда от възстановяване.
И към мамите с дълга диета без млечни, важно е да се захраните плавно, когато започвате млечните отново. Ако след дълга диета изпиете едно мляко с кафе няма да е никак добре, защото тялото е спряло да произвежда ензим лактаза, отговорен за разграждането на млякото и възстановяването на синтеза му е с плавно захранване.

# 289
А педиатъра какво мисли? Аз най-много съм чакала 5 дена и се изака без намеси.
Осъства вече втора седмица. А сестрата рече “ е нали кърмиш” . Казвам “кърмя, но се е запекъл” - “ами кърми го” 😃
Както и да е нощес се изходи нормално и доволно детето, без намеси. Ще си заредя и от клизмичките, дано не ни потрябват де 😊

# 290
Това е добре, дано да не се повтори!

# 291
Здравейте момичета, преди дни се бях обърнала към вас за помощ за това, че ми беше спряла кърмата.Не се отказах и горе долу си възтонових лактацията. Нощната е супер детето се храни и заспива 3-3,5 часа , но през деня сме постоянно закачени, изглежда че нямам достатъчно кърма, спи по час час и половина и отново е гладно. През ноща съче от една гърда 10 мин и тигава я пуска а денем на 5 тата вече в пуснал и го местя на другата, което ми подсказва, че е изцедил таЗи гърда, пък и се цедя и не излиза наистина почти нищо. Какво ще ме посъветвате?

# 292
Това, което описваш е нормално. Кърмата се обработва бързо. Бебе да суче на час и половина е съвсем нормално. Не значи, че нямаш кърма. Аз почти четири месеца кърмих през час и половина и детето седеше по час на гърдите. Съветът ми е да си спокойна и да използваш това време за четене, гледане на сериали или друго любимо занимание. Скоро детето ще заякне и ще увеличи интервалите на хапване. Относно краткото сукане - прави компресия, докато суче, сменяй гърдите, докато не откаже категорично, ако седи 5 мин на едната,после другата, после пак първата и така, в съчетание с компресия. И се увери, че засуква правилно.

# 293
  • Варна
Не знам дали тук е мястото, но да попитам все пак...оригвате ли след всяко кърмене? Бебето е на почти месец и почти винаги суче, докато не заспи. Не искам да я будя, слагайки я да се оригне и директно я слагам в леглото и. Повръща рядко, обикновено, ако се наложи смяна на памперс непосредствено след хранене примерно. Към момента няма и колики...Та въпроса ми е дали е проблем, че не я оригвам след сучене?

Последна редакция: пн, 01 юли 2019, 21:44 от trevichka

# 294
Ваня, много благодаря макар, че се отчаях.... ако ням да ям цяла година млечни... А телешко месо хапвате ли? Аз веднъж отдавна ядох и имаше реакция, от тогава не съм пробвала.

Светлото течно ако и при вас ли се е появявало ако сте яла млечни?

Ако има мляко в кекса, предполагам също не ядете?

Аз мисля през месец да пробвам все пак, може при нас по рано да стане, поне аз да ям, пък нея и по натам да я захраня. Сега гледам на голямата ми дъщеря чак 10ти месец съм дала сирене, по съвет на ЛЛ тогава.

# 295
Млякото в кекса можеш да го замениш с кокосово или бадемово. Ако не си пробвала - и палачинки, и кекс,общо взето всичко с мляко в рецептата, може да се направи с ядково мляко или вода. Аз лично предпочитам кокосовото.

За оригването - може би спрях през деня да оригвам като спряха и коликите. През нощта не съм я оригвала. Ако детето няма колики, не мисля, че е проблем. Просто с оригването излиза поетия въздух при сукане. Преценете спрямо детето 😉 може да го гушнете легнало върху вашия корем, това действаше винаги при щерката вместо оригване 🙂

# 296
Тег, свиква се без млечни, има на пазара вече чудесни заместители - и шоколади, и "фалшиви" сирена (може да пробваш и овче, и козе, те не са проблем обикновено при АБКМ), и "млека" от всякакви ядки. Моят съвет е да се опиташ да намериш нови храни и комбинации,  а не да си готвиш старите неща, защото така още повече се усеща липсата на нещото, което не ядеш.

Не се отчайвай, с времето става по-лесно, а и го правиш за малчо, щом толкова хора  могат да откажат цигарите от раз, едни млечни ли ще ти се опрат Wink

# 297
  • Варна
И аз си мисля, че няма проблем, но ми казаха, че съм щяла да и разваля стомаха/корема и реших да се допитам Expressionless

# 298
Момичета някоя от вас може ли да обясни как става схемата със спирането на кърмене през нощта и да си суче само през деня

# 299
Момичета някоя от вас може ли да обясни как става схемата със спирането на кърмене през нощта и да си суче само през деня
Няма такъв филм, ако искаш да кърмиш. Нощното кърмене е от съществена значение, тогава се произвежда най-много мляко.

Общи условия

Активация на акаунт