Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 21

• 21 898
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
Марти, първото, което се сещам да му става топло на бебето, ако е навлечено. Второто, да не би да не го връзваш правилно? Тук https://m.bg-mamma.com/?topic=1068758 може да пишеш и да сложиш снимка как го слагаш в слинга, да опишеш пак проблема, дават се добри съвети. Другият вариант е на среща да идеш, за да ти помогне консултант.

О, определено не си случила на носилка Флъфи, продавай я и си вземи нещо удобно. Аз в раницата, щото ми е по-лесно, не ми тежи на ръцете, но да, гушнато в теб/върху теб. Ти успя ли да му погледнеш в устата?

# 331
Кактусче, няма кой да ми я купи, гледам една се върти в olx от сумати време и никой не я купува.
Иначе в устата му гледам ежедневно, той дава и всичко е спокойно - никакви признаци да са зъби.

# 332
Един триковете е като се върже бебето в слинг веднага да се излезе. Като позяпа навън ще се разсее и укроти и движението ще го приспи. В такава жега най-добре само по памперс и една пелена между двамата да обира потта.

# 333
  • София
Моето диване се мяташе още докато го връзвах. За да мога да го вържа като хората, танцувах и ходех напред-назад из стаята.

# 334
Марти, какво връзване ползваш. Пробвай когато бебето е най-спокойно и с леки полюшващи движения. Като вържеш “потанцувай” малко с него и наистина гледай да не му е топло - моето от това страда най-много при носенето, а хем взех и ринг слинг, за да е по-леко. Аз с каката доста се мъчих докато свикнем и двете. Сега явно съм позабравила и от начало стягах много - уж да е по-сигурно, а реално то е залепено силно за мен и не му е удобно.
В бебеносещата тема ще кажат най-добре де Simple Smile

Флъфи, има и доста бюджетни слингове, както и раници втора ръка - сигурни и запазени. Колкото и да харесвам столчетата на сайбекс, раниците им май не са точно ергономични и четох доста лоши отзиви, а пък са скъпи. Пробвай да я продадеш щом не ви е удобна. В олх раниците май са предимно реплики - виж в бебеносещите групи във ФБ.

# 335
Благодаря ви много. Ще опитвам отново и отново, може пък да и хареса  най-накрая. Ще кача и снимка в групата за бебеносене,може да се окаже,че греша някъде с връзването

# 336
Моля за съвет. Втори ден съм като премазана. Вчера се събудих с треперене от студ, температура 38.2, силно главоболие и болки в едната гърда, като самата тя не е твърда, не усещам да има запушвания. Звънях на педиатър, каза да пия парацетамол и витамин Ц, но подобрението е само непосредствено след лекарствата. Гърдата ме боли предимно при сукане и при допир. Днес температурата е същата, общо взето подобрение никакво. Дали е възможно да е мастит при тази ниска температура? Не мога да напипам запушвания, само силна болка има.

# 337
Болката локалицирана ли е на цялата гърда? Гърдата отекла ли е, зачервена ли е?
Аз съм страхлива и ако мисля, че може да е мастит веднага бих пила антибиотик.

# 338
Моля за съвет. Втори ден съм като премазана. Вчера се събудих с треперене от студ, температура 38.2, силно главоболие и болки в едната гърда, като самата тя не е твърда, не усещам да има запушвания. Звънях на педиатър, каза да пия парацетамол и витамин Ц, но подобрението е само непосредствено след лекарствата. Гърдата ме боли предимно при сукане и при допир. Днес температурата е същата, общо взето подобрение никакво. Дали е възможно да е мастит при тази ниска температура? Не мога да напипам запушвания, само силна болка има.
Третирайте го като запушване. Може да не е повърхностно, а навътре в гърдата. Лецинин 3 пъти по 2. Давате първо тази гърда на бебето,лек масаж правете, докато суче бебето. Нурофен или парацетамол за температурата. Би трябвало до 3-4 дни да отмине. Аз съм имала такова запушване, единственото, което индикираше запушване беше болка при засукване. И мен ме болеше така при допир.

# 339
И аз имам проблем с едната гърда от два дни е твърда и болезнена, вероятно от носенето на стегнат бански сутиен се получи така, защото не е свързано с малко сукане. Расте й зъб и постоянно си търси, но ми се струва, че не изсуква нищо от гърдата, защото и преди ми се е случвало да имам запушвания и отминаваше след 1-2 сукания. Днес забелязвам и леко зачервяване на гърдата, нямам температура. Какво може да направя, освен масажи и често сукане?

# 340
Същият съвет. И не го носи този стегнат бански. Запушване обикновено не минава за ден или два. Така, че спокойно, ще мине, трябва време.

# 341
Същият съвет. И не го носи този стегнат бански. Запушване обикновено не минава за ден или два. Така, че спокойно, ще мине, трябва време.

Благодаря за бързия отговор, Кактусче, тя ваканцията ни приключи, та вече няма да го нося Joy Учудвам се обаче как от едно носене стана така..

# 342
О да, от стегнато бельо стават запушвания и от спане по корем и натиск върху гърдите се получава. Или ако се удариш или бебето те ритне/блъсне. 

# 343
Ще може ли да ми обясните биологичната поза за кърмене,нещо не ми се получава,запушва си нослето в гърдите и не може да диша така,май аз не е правя както трябва

# 344

Виж ги тези видеа, мисля, че второто ще ти е по-полезно относно забиването на нослето Wink

Общи условия

Активация на акаунт