Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 21

• 21 844
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Ая, не ти ли направиха терапия за венците на място? Не ти ли предложиха медикамент? Много ми е странно това. Може аугментин, ама не знам дали ще ти реши проблема. Аз също съм с проблемни венци и знам каква е мъка. Може би да смениш стоматолога? Или пък да си направиш едно изследване на секрет, да провериш дали някоя упорита бактерия не е причината да е толковя зле положението.

Скрит текст:
Z, не съм имала предвид теб в поста си. Не знам защо се припознаваш, това вече ти ще си анализираш. Говоря по принцип и приканих да приключим спама, за да няма точно такива постове. Не е имало заключение или анализ на твоя казус, избори, четене и т.н.
Да, тема за обменяне на опит е, нека не даваме грешни съвети на четящите, че режим е ок. Казах и повтарям, твоят случай няма общо с хранене под час и недаване на кърма нощем. Явно са ти се насъбрали емоции, дано ти е минало сега.

# 466
Ая, не ти ли направиха терапия за венците на място? Не ти ли предложиха медикамент? Много ми е странно това. Може аугментин, ама не знам дали ще ти реши проблема. Аз също съм с проблемни венци и знам каква е мъка. Може би да смениш стоматолога? Или пък да си направиш едно изследване на секрет, да провериш дали някоя упорита бактерия не е причината да е толковя зле положението.

Скрит текст:
Z, не съм имала предвид теб в поста си. Не знам защо се припознаваш, това вече ти ще си анализираш. Говоря по принцип и приканих да приключим спама, за да няма точно такива постове. Не е имало заключение или анализ на твоя казус, избори, четене и т.н.
Да, тема за обменяне на опит е, нека не даваме грешни съвети на четящите, че режим е ок. Казах и повтарям, твоят случай няма общо с хранене под час и недаване на кърма нощем. Явно са ти се насъбрали емоции, дано ти е минало сега.

Ходих вече при 3ма, проблемът е на определени места а не цялостно. Мъдрецът порастна и предизвика струпване на зъбите и един се завъртя, там положението е най страшно, нон стоп боли, подуто и кърви Sad.

# 467
Ооо, ясно, мъдрецът ги натиска всички останали. Сигурно са ти предложили екстракция на мъдреца. Не знам дали може да се извади с упойка без адреналин, но скоро ще ходя при моята и ще я разпитам за това и ще споделя какво й е мнението. Много са болезнени и неприятни зъбните проблеми и след бременност стават още по-зле. А понякога и по време на кърмене.
За болката - ибупрофен,нурофен, но ще е временно успокоение, ти сигурно го знаеш това вече.

# 468
Ая, вадете го тоя мъдрец...аз нямам ни един от години, всичките ги извадих при наченките да пораснат, защото нямаше място за тях и пречеха. Мисля, че няма проблем с упойките и кърменето.
Иначе може аугментин, може и ксимебак. Ксимебака е май по-широкоспектърен, но и по-скъп от аугментина. Скоро зъболекарката на майка ми и беше изписала някакви пробиотици за устната кухина, мисля че беше Биогая, не знам дали би свършил работа.

# 469
Момичета, задължителна ли е допълнителна стимулация за гърдата с ръка (масаж) по време на цедене?

# 470
Лилиумче, не е задължителна, но по-бързо се цеди така. Също постепенното увеличаване на силата на вакуума спомага за по-бързото изцеждане. Естествено това не теябва да причинява болка или протриване.

# 471
  • София
Трети ден съм след секцио а още нямам коластра кърма, дали ще тръгне как да стимулирам?Бебчо ни го дават на 3 часа и го слагам на гърда ама нищо. Пия и вода повече.

# 472
Бебето засуква ли, макар и "на сухо"? Това е най сигурния начин да "тръгне" - симулация от бебето. Даже капчици ли няма? Някакво напрежение в гърдите поне? Колко време след раждането го сложи на гърда? Ако има някаква възможност, поискай си да е при теб бебчо,  за да може да го слагаш по-често на гърда, всеки път като мрънне. Ако няма - действай с помпа: поне през два часа, по десетина минути на гърда и задължително и през нощта.

# 473
Спокойно, ще дойде. При мен дойде на 5тия ден, тогава ме и изписа, за стимулацията вече е казано какво може да се опита 🙂

# 474
При мен гърдите се напълниха и без стимулация...

# 475
  • София
Моят бебо е на две седмици вече и все по-често започна да се наяжда от едната гърда и да прави по-дълги паузи. Притеснява ме само да не намалее кърмата така за другата гърда, която почива по 4-5 часа, примерно. Трябва ли да цедя или няма такава опасност?

# 476
Аз не съм привърженик на храненето от една гърда, защото смятам, че по-добра стимулация има като се храни от двете, освен това ходенето с две различни гърди никак не ми харесва. Опитвахте ли да оригнете след първата гърда и след 10-15 мин да предложите втората?

# 477
  • София
Бебето засуква ли, макар и "на сухо"? Това е най сигурния начин да "тръгне" - симулация от бебето. Даже капчици ли няма? Някакво напрежение в гърдите поне? Колко време след раждането го сложи на гърда? Ако има някаква възможност, поискай си да е при теб бебчо,  за да може да го слагаш по-често на гърда, всеки път като мрънне. Ако няма - действай с помпа: поне през два часа, по десетина минути на гърда и задължително и през нощта.
има някакви капки но са една две бих казала. Слагам я през два часа, в Майчин дом съм и през два часа ни ги дават. Вечер от 22 до 7 не са при нас. А възможно ли е с помпата да си разраня зърната като е на сухо..

# 478
  • София
Аз не съм привърженик на храненето от една гърда, защото смятам, че по-добра стимулация има като се храни от двете, освен това ходенето с две различни гърди никак не ми харесва. Опитвахте ли да оригнете след първата гърда и след 10-15 мин да предложите втората?
Да, оригвам го, но той не винаги е приключил с първата гърда,  защото се храни с доста дърпане, свиване и прекъсвания заради коликите. А ако не изсуче хубаво от едната пък се притеснявам дали стига до задното мляко, затова не бързам да предлагам втората. А после като я предложа той дръпва два пъти и заспива, даже забравя да преглътне и кърмата му изтича от устата. Ох, уж трябва да е лесно и приятно кърменето, а то пак са хиляди притеснения....

# 479
Кроки, леко и внимателно с помпата, защото може да заболят доста зърната от нея. Опитайте на ръка да цедите ако решите, макар, че мисля, че няма нужда. Кърмете денем колкото може, пък като се приберете вкъщи ще се нагласи всичко.
Съни, това със задното мляко е глупост. Млякото си е мляко, няма рязка граница, нито кой знае каква разлика в калориите. Та важно е мляко да има, а не задно/предно/средно....

Общи условия

Активация на акаунт