Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 21

• 21 839
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
Лично моето мнение е,че много се наплашваг майките за тези 3-5 дни в родилното. Абсолютно нищо непоправимо не може да стане, най-важното е да се възстановите ида сте максимално спокойни , пък като се приберете вкъщи ще оправяте грешници (ако има такива).  Да, слагайте при всяка възможност бебето на гърда, пробвайте с помпата, но без паника. Аз колко реват, че не засуква и мляко няма (оказа се юздичка), а само съм си причинявала стрес, накрая въпреки  абсолютния погром в родилното всичко се нареди Simple Smile

# 481
+1 Ваня хубаво е казала нещата.

Кроки, да допълня, сега са капки, започва се с капки, то и стомахчето на бебето е съвсем мъничко колкото черешка. И аз смятам,че ще се нагодите вкъщи. Не се стресирай сега, вкъщи на поискване и ще станат работите.

Съни, ама хич не го мисли предно - задно. Ако можеш даваш двете,ако отказва редуваш. Аз в началото давах двете, после имаше период на редуване, сега пак ги давам двете 😂 по бебчо се води 😉

# 482
  • София
Много ви благодаря! Значи спирам да се тормозя за предно-задно мляко 😊

# 483
Кроки, слушай по-опитните Simple Smile Моят опит е доста по-положителен от този на останалите и затова дребни неща ми се струват като проблеми за решаване. (Не знам дали се изразих разбираемо. А и щом има капчици - спокойно. А, и си връщам думите/съвета назад: помпа само ако се появи напрежение.

Скрит текст:
И при мен, и при "съквартирантката" от родилното, и двете секцио, коластра имаше още в деня след раждането. Когато я настаниха, ден след мен, аз вече си кърмех и същата вечер предложих за последно добавката след кърмене. Това и е хубавото на темата, сверяваме си представите, вместо да вярваме сляпо на едно мнение.

# 484
Момичета аз пак идвам с въпрос.
Попринцип сме си изцяло на гърда, но се налага да изцеждам по някой мл, за да давам пробиотика. Днес ми направи впечатление, че при цеденето от едната гърда си излиза хубаво бяло мляко, а от другата беше прозрачно като вода.
На какво се дължи, проблем ли е, защо е така?
Уточнявам, че от гърдата, което мляко беше бяло бебко беше сукал преди това, а от другата не.

# 485
Точно за предно и задно мляко ставаше въпрос скоро.... Предното мляко е по-воднисто и по-прозрачно. Задното е по-гъсто и по-мазно. Обикновено бебетата задоволяват първо жажда и затова предното е такова - служи да утоли жаждата на детето. Задното вече задоволява хранителните нужди. И "двата вида" мляко са еднакво нужни на бебешкия организъм. Спрете да се шашкате и паникьосвате, да слушате разни глупости от сорта, че кърмата ви била рядка, нехранителни и други подобни. Кърмата е точно такава, от каквато има нужда вашето бебе.
Няма никакво значение в кое мляко (предно, задно) ще разтворите пробиотика/лекарството.

# 486
Момичета, моля за помощ. В планината сме, а ме заболя гърлото. Имам стреспилс, изсушена мащерка и бял бъз. Мога ли да пия някаква запарка от тях?

# 487
Стрепсилс мисля, че може. Ако имате листерин или друга антибактериална вода за уста, може да направите гаргара. Мащерка не, защото намалява кърмата, а за бъз не знам. Чай лайка по-скоро, ако имате или липа.

# 488
Точно за предно и задно мляко ставаше въпрос скоро.... Предното мляко е по-воднисто и по-прозрачно. Задното е по-гъсто и по-мазно. Обикновено бебетата задоволяват първо жажда и затова предното е такова - служи да утоли жаждата на детето. Задното вече задоволява хранителните нужди. И "двата вида" мляко са еднакво нужни на бебешкия организъм. Спрете да се шашкате и паникьосвате, да слушате разни глупости от сорта, че кърмата ви била рядка, нехранителни и други подобни. Кърмата е точно такава, от каквато има нужда вашето бебе.
Няма никакво значение в кое мляко (предно, задно) ще разтворите пробиотика/лекарството.

Благодаря!
Имтересуваше ме само дали е някакъв проблем или си е нормално. Не съм се шашнала, просто днес го забелязах и ми стана любопитно, пък и да се образовам.
Благодаря още веднъж!

# 489
  • Sofia
Здравейте мамчета!

Само да споделя,че кърмата ми спря.
Бучката,която се появи при спирането на цеденето се разсея и изчезна,като остана лека болка в рамките на ден-два. Напрежението и тежеста изчезна,гърдите са празни.

Много ми помогна чая от салвия (градински чай) в комбинация с витамин В6 и лецитин профилактично.

Специални благодарности за съветите на Isa_pisa и Ваня А.,както и на всички включили се.

Пожелавам ви едно прекрасно лято Kissing Heart

# 490
Радвам се, че всичко е наред!

# 491
  • София
Коластрата ми дойде и гърдите ми са супер препълнени, ще се пръснат, какво да правя. Две помпи смених изваждат по капка само. Бебето не е при мен през цялото време дават ни го на 2 часа.

# 492
Топли компреси преди и по време на кърмене/цедене. Просто намокри кърпа с топла вода и я сложи на гърдата. Ако имаш възможност, пробвай на ръка под горещ душ. Понрже бебето не е при теб през нощта, може да се наложи да сраваш да поизцедиш. Но няма как, има го и момента, в който са като балони. Предполагам скоро ще ви изпишат, вкъщи на поискване ще се успокоят бързо нещата.

# 493
Така е. Капки са в началото с помпата. Нормално е. Казвам го, защото аз в онзи момент не бях открила темата и не бях чела за кърменето и прекарах едни дни на рев, паника и ужас. Бях решила, че край, мастит ще направя...та спокойно. Нормално е. Бебето ще изсуче най-ефективно и след кърменето ще усетиш обелкчение. Но да, през нощта може буквално да станат гърдите на камък. Помагай си с помпата за облекчение, докато си в болницата. Моджо го е казала другото.
Аз вдигнах и температура в тези дни - парацетамол можеш да пиеш.

Не се тревожи, всичко скоро ще е наред.
Кога те изписват?

# 494
Според мен е добре да пиеш и лецитин, за да не получиш някое запушване

Общи условия

Активация на акаунт