Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 21

• 21 830
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
Съвет за топлите компреси - "пълниш" памперс с топла вода и слагаш него да гърдата. Стои по-дълго топъл и не тече като намокрена кърпа Simple Smile

# 496
Ха, това е много хитро! Полезно е да се знае от мамите в родилно, където няма удобства.

# 497
  • София
Така е. Капки са в началото с помпата. Нормално е. Казвам го, защото аз в онзи момент не бях открила темата и не бях чела за кърменето и прекарах едни дни на рев, паника и ужас. Бях решила, че край, мастит ще направя...та спокойно. Нормално е. Бебето ще изсуче най-ефективно и след кърменето ще усетиш обелкчение. Но да, през нощта може буквално да станат гърдите на камък. Помагай си с помпата за облекчение, докато си в болницата. Моджо го е казала другото.
Аз вдигнах и температура в тези дни - парацетамол можеш да пиеш.

Не се тревожи, всичко скоро ще е наред.
Кога те изписват?
Надявам се утре...

# 498
Момичета, моля за помощ. В планината сме, а ме заболя гърлото. Имам стреспилс, изсушена мащерка и бял бъз. Мога ли да пия някаква запарка от тях?
Далече ли сте от хижа? Жабуркане със сода върши чудеса. Отвара от цветове лайка също е вариант, ама на високо не съм я виждала да вирее.
Мащерката е по-скоро за кашлица и проблеми със стомаха, но ако нямате друго, чайче би облекчило малко. Да противопоказен е за лактацията, но от 1-2 чая нищо няма да стане. Аз си пия от време на време.
Сега, предлагам ви чай от борови връхчета. Зависи на коя планина сте, но с изключение на Пирин за лесни за намиране. И чай от листа на дива малина. Противовъзпалителни и за дихателната с-ма действат добре.

Кроки, още малко и си вкъщи и ще си спокойна и ще кърмиш бебчо на поискване и ще се наредят нещата. Да мине тая нощ!😉

# 499
Здравейте, бебето ми е на 2 + месеца и от няколко дни яде от гърда около 6-7 мин след което започва да ръмжи и да си опъва ръцете и краката, като го преместя на другата гърда пак 6-7 мин е ок е пак се повтаря същото. През деня го меря преди и след ядене и изяжда по 100-110 мл, като се храни през 3 часа, а през ноща суче 5 мин и заспива.
Започвам да си мисля че не му стига или е го мързи да дърпа, въпреки че от едното до другото хранене е спокоен.
На Вас случвало ли ви се е...моля за съвет Simple Smile

# 500
А коя кърма се влияе повече от храните и напитките, които консумираме? Тази, която е готова за цедене или при празни гърди - тепърва формиращата се кърма?

# 501
Сав, може да са колики. Ако не му стига ще иска да суче по често. Но ако го храните през три часа, а не на поискване няма да може да се увеличи кърмата. Количеството, което се произвежда е в зависимост от търсенето (сукане/ цедене).
Влиянието на храни и напитки си мисля, че е върху кърмата, която се произвежда малко след като са приети. Не съм търсила и чела по въпроса де.

# 502
Здравейте, бебето ми е на 2 + месеца и от няколко дни яде от гърда около 6-7 мин след което започва да ръмжи и да си опъва ръцете и краката, като го преместя на другата гърда пак 6-7 мин е ок е пак се повтаря същото. През деня го меря преди и след ядене и изяжда по 100-110 мл, като се храни през 3 часа, а през ноща суче 5 мин и заспива.
Започвам да си мисля че не му стига или е го мързи да дърпа, въпреки че от едното до другото хранене е спокоен.
Да при нас беше и по зле, в началото сучеше с часове, някъде след 2рия месец започна да сучи общо около 5мин и от двете гърди, много се притеснявах дали му стига защото след сукане цедях и нищо не излизаше Sad. Но имам кантарче и всеки ден го теглих и разбрах че не остава гладно и наддаваше добре. Не се притеснявай давай на всяко мрън и ако не му стига ще сучи на по често а не на 3ч

# 503
Да при нас беше и по зле, в началото сучеше с часове, някъде след 2рия месец започна да сучи общо около 5мин и от двете гърди, много се притеснявах дали му стига защото след сукане цедях и нищо не излизаше Sad. Но имам кантарче и всеки ден го теглих и разбрах че не остава гладно и наддаваше добре. Не се притеснявай давай на всяко мрън и ако не му стига ще сучи на по често а не на 3ч

Благодаря Ви, яде си през 3 часа, даже понякога и пропуска хранене. И ние сме с везна и преди и след ядене го меря. Сутринта изяде 110, надявам се да му е стигнало

# 504
Няма смисъл да го теглите преди и след, в началото и аз така правих но се отказах след седмица. Почнах да го тегля всяка сутрин и така до преди месец и половина . Сега го тегля на 2-3 седмици веднъж. На 5м сме. Ако е гладно няма да е спокойно, но предлагайте на всяко мрън и на 2-2,3ч според мен. Не го чакайте да огладнее много (3ч)

# 505
Здравейте , искам да попитам , може ли да се смучат таблетки Тонзилотрен , понеже ме боли гърлото , кърмя и ме е страх да не дя се отрази на кърмата

# 506
  • над кукувичето гнездо
Стрепсилс с мед и лимон, но не интензив.

# 507
Могат ли да се смесват изцедена през различен период кърма? Опитвам се да си увелича количеството кърма. използвам всеки свободен половин час да седна с помпата. Но така се получава че в рамките на 6 часа съм събрала (примерно) 2 партиди кърма, които са прекалено малко за едно хранене. Мога ли да ги смесвам в едно шише, докато се събере доза за едно хранене,или трябва да давам от няколко шишета?

# 508
  • над кукувичето гнездо
Могат, да. Ако е много топло, събирайте в хладилника. Смесват се количества, изцедени в рамките на едно денонощие. Аз сутрин замразявах, след това събирах в нов съд до следващата сутрин. Претопля се в топла вода. Веднъж претоплена кърма не се съхранява повече. Ако не се изконсумира в рамките на 2 часа, или 3-4 при по-ниска стайна температура, се изхвърля. Винаги помирисвайте преди да дадете на бебето.

# 509
Моето прави така, когато има нужда да се оригне, вдигам и после пак слагам и си продължава да яде

Общи условия

Активация на акаунт