Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 21

• 21 827
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
Стрепсилс с мед и лимон, но не интензив.
През какъв интервал да смуча

# 511
  • над кукувичето гнездо
Стрепсилс с мед и лимон, но не интензив.
През какъв интервал да смуча
Както е описано на опаковката. Тук препоръчваха и прополки, аз не съм ги ползвала. Гаргара, или инхалация с чай от лайка и сода може също.

# 512
И аз имам едно питане, имам замразена кърма и бебчето ми трябва да се нахрани, докато отсъствам. Чудех се проблем ли е да се смесят при размразяване две пликчета от различни изцеждания?

# 513
  • над кукувичето гнездо
И аз имам едно питане, имам замразена кърма и бебчето ми трябва да се нахрани, докато отсъствам. Чудех се проблем ли е да се смесят при размразяване две пликчета от различни изцеждания?
Ако са размразени по едно и също време, не, не е. Ако едното е размразено по-рано, като срок за ползване се отчита неговото време на размразяване. Веднъж размразена не се замразява пак.

# 514
Здравейте,нашата бебка е почти на месец.Храним се на 2/3 часа  с кърма. Доста лакомо яде и се спуска все едно не е яла ,мерихме я преди 15 дена качила беше 600гр,но напоследък  повръща след всяко ядене макар и да се оригне ,докато я сложа да легне и се напъне за памперса или ръкомаха и веднага повръща. Питам се дали ако я храня по по-малко на по често ще има ефект?

# 515
Малките бебета повръщат и това е нормално. Има една клапичка на стомахчето, която се затваря към 4ти месец. Тогава и стихва връщането на мляко.
Ако бебето е здраво, жизнено, не повръща на фонтан и наддава добре, всичко е в норма.
Относно питам се дали ако я храня по по-малко - не знам как се кърми бебе по по малко😉 а и не бива. Детето трябва да яде колкото и когато иска. Тоест кърмете на поискване. Няма нищо проблематично или притеснително в описаната от вас ситуация. Щерка ми 4 месеца си повръщаше редовно. Само е досадно прането на дрехи, аз й слагах лигавник😉

# 516
  • София
Коластрата ми дойде и гърдите ми са супер препълнени, ще се пръснат, какво да правя. Две помпи смених изваждат по капка само. Бебето не е при мен през цялото време дават ни го на 2 часа.

Първите дни преди още да е дошла кърмата гърдите се пълнят с кръв и лимфа, подготвяйки ги за кърмата. Нормално е и не е притеснително, можеш да слагаш студени компреси ако положението е нетърпимо след кърмене.

# 517
Момичета, пасифлората разрешена ли е при кърмене? https://sopharmacy.bg/nobel-pharma-alora-syrop-100ml.html
Моля дайте подходящо и изпитано средство при напрежение, недоспиване и тревожност.... Преумората и недоспиването ми се отразяват много зле и вече страдам от засилена тревожност, буквално се притеснявам от всичко и за всичко, отделно, че и малкото часове, които ми остават за сън, пак не мога да спя качествено.

# 518
Аз наскоро гледах за валериана в  e lactacia, пише, че липсват данни, но по скоро минава за ниско рисков. Според мен никой не дава пари за изследвани щя на билки.... Аз им а такива моменти и взимам валериан. За пасифлора не бях чувала, ще проуча Simple Smile аз нещо също съм във фаза тази седмица и точно разсъждавах, само и някой друг се включи.

# 519
Чай от маточина, лайка... магнезий.

На мен АГ, което ме изражда ми каза, че трябва да продължа с приема на магнезий. Ще ми е необходим за преодоляване на нервността и напрежението от недоспиването. Предупреди и мъжо ми, че така ще съм докато кърмя, а също и като вляза в критическата. Да свиква Joy.

# 520
Аз в тия моменти взимам валериана с мента и глог. Питах педито на юнака и тя каза няма проблем,  освен че се успокоявам и спя качествено и другото голямо предимство е че малкият е по спокоен/ не мрънкащ на следващият ден

# 521
Момичета, пасифлората разрешена ли е при кърмене? https://sopharmacy.bg/nobel-pharma-alora-syrop-100ml.html
Моля дайте подходящо и изпитано средство при напрежение, недоспиване и тревожност.... Преумората и недоспиването ми се отразяват много зле и вече страдам от засилена тревожност, буквално се притеснявам от всичко и за всичко, отделно, че и малкото часове, които ми остават за сън, пак не мога да спя качествено.
Засилената тревожност не може да се оправи с билки и хапове, поне не напълно. Може да потискате симптоми колкото искате, но "ключа за мазето" не е в пиенето на какво ли не, а в промяната на мисленето, което става с качествен терапевт. Не е срамно, не е нечувано, даже в днешния сват се случва много често хората да страдат от тревожност. Ако искате да започнете от някъде е добре това да са интензивни кардио тренировки поне 3 пъти седмично поне по 40 мин. Почивайте си колкото можете, отделяйте време за себе си, дори 30 мин, но да ви доставя удоволствие.

# 522
аз имам малко странен въпрос , но ми е любопитно , ако майката цял ден не е яла , дали пак се произвежда кърма , и ако да , тя качествена ли е

# 523
Качествена е, да. Но за майката е добре да яде, защото кърмата се прави за сметка на нейното тяло. Та научете се да ядете, ако ще и с бебето на гърда, аз редовно го правех преди или да ям солети докато кърмя на дивана.

# 524
Animimi90 аз бих добавила и, че е много важно да се приемат много течности. Вода, не боза или прясно мляко, както би казала някоя 'веща' свекърва или баба.
Не е задължително кърмещата майка да яде за двама, важно е да се храни здравословно и балансирано и да приема мнооого течности.

Общи условия

Активация на акаунт