Сицилия - 3

• 56 900
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Здравейте,
Както съм споменавал и преди, много ми се иска да заведе децата в Сицилия, и най-вече: Етна (те имат огромно желание за това). Разбрах, че месеците февруари, ноември (за които мислех да резервирам м.г.) отпадат, но според вас - кои са удачните месеци? Април? Или пак ще берем студ горе (отделно и че райън не са пуснали още инфо за цените през април)....
Благодаря!

# 631
Не виждам защо да берете студ през Април, Сицилия е доста на юг. Ние бяхме последните дни на Октомври и си беше 27-8-9 градуса. За сравнение: миналата година бяхме в Сардиния (Каляри) съвсем в началото на Юни (когато тук беше около 10 градуса), ами изпукахме от жега, отново беше около 30 градуса.
Според мен Април ще времето следва да е също доста приятно.

# 632
  • София
С месец не мога да помогна - аз съм я планирал за края на май / началото на юни.
Лятното разписание е качено отдавна - най-вероятно Раянеър няма да летят до Сицилия в неговата времева рамка.
Ако държа да кацна в Сицилия, бих купил с Уиз вместо да чакам. Но съм мобилен и просто смених Катания от първа спирка да стане втора след Бари.

# 633
  • Гражданин на света
Снощи в момент на умопомрачение резервирах и платих билети за Сицилия от 19 до 23 февруари. Сега взех да събирам информация и доколкото разбирам май съм се прецакала. Много ли е студено времето тогава изобщо ще става ли за разходка Sad

# 634
До тук зимата е необичайно топла в Европа както виждаме и в София, ако се задържи така, ще става за разходка.

# 635
  • София
Снощи в момент на умопомрачение резервирах и платих билети за Сицилия от 19 до 23 февруари. Сега взех да събирам информация и доколкото разбирам май съм се прецакала. Много ли е студено времето тогава изобщо ще става ли за разходка Sad

2020 бях там по същото време. През голяма част от деня дори не съм обличала яке.

# 636
  • София
С интерес за Сицилия ще чета Simple Smile

# 637
  • София
С месец не мога да помогна - аз съм я планирал за края на май / началото на юни.
Лятното разписание е качено отдавна - най-вероятно Раянеър няма да летят до Сицилия в неговата времева рамка.
Ако държа да кацна в Сицилия, бих купил с Уиз вместо да чакам. Но съм мобилен и просто смених Катания от първа спирка да стане втора след Бари.
Привет, бихте ли споделили с какво ще се придвижите от Бари до Катания? Пак със самолет или…?

# 638
  • София
Привет, бихте ли споделили с какво ще се придвижите от Бари до Катания? Пак със самолет или…?
С влак, но това е за ентусиасти.
Цял ден си е пътя, жп транспорта в Южна Италия не е като в Севера.

# 639
Привет.Преди дни получихме оферта от приятели за обиколка на южна Италия  с кола последната семица на  юни и първата на юли   и си мисля дали ще е ок да прескочим за два дни до Сицилия,с две нощувки ,и давайте идея за маршрут.
Набелязали сме си като задължителни Чефалу , Монреале , Агридженто , Сиракуза, Ното,Таормина и разбира се Плаермо и Катания.
От всичко прочетено разбрах че трябват минимум две седмици за да се разгледа всичко по-спокойно , но за съжаление нямаме толкова време  .
За Стромболи и другите близки острови тръгват фериботи от Milazzo,дали е много амбициозно?
Ще съм благодарна на идеи за програма максимум,и също за подходящи места за паркиране

# 640
За два дни даже и при наличие на кола трудно може да обиколите всички посочени места, а даже и да успеете, няма да можете да им се насладите и всичко ще ви се слее. Според мен може да изберете Палермо, Монреале и Чефалу или Катания, Таормина, Ното и Сиракуза, въпреки че за второто пак ще е препускане. Агридженто е в напълно различна част на острова, а той е доста голям.

# 641
Да, може би  Таормина, Катания, Сиракуза, Ното ,Модика,Реджина и евентуално Марзамети с две нощувки .Давайте идеи къде да резервираме спане.

# 642
Без Катания за един ден можете да стигнете до Ното.

За един ден сме ходили от Калабрия и то не близката, виж Никотера къде е, и видяхме Месина, 12.00 на обяд гледахме часовника на Катедралата, катерихме се някъде нагоре за гледка към протока, Савока /селото, където е сниман Кръстникът/, Таормина и наобратно към Калабрия.

Ако се мотате в тоз район виж и Реджо Калабрия, много ми допадна на мен, дано някога.успея да се върна там.

# 643
Да, може би  Таормина, Катания, Сиракуза, Ното ,Модика,Реджина и евентуално Марзамети с две нощувки .Давайте идеи къде да резервираме спане.
Таормина и Сиракуза.

# 644

Ами някъде по между всички тях. Simple Smile

Сериозно, две нощувки колко пълни дни са? Два или три? Кога пътувате и т.н. За два пълни дни дори изборените са твърде амбициозни. Но ако обичате препускането и само да се снимате за инстаграм на конкретното място - постижимо е с кола под наем.

Общи условия

Активация на акаунт