НОЕМВРИйки 2019 - тема 4

• 23 399
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
И аз го знам това поверие за шапчицата Blush
Една приятелка много държеше на него и не ни даваше да купуваме подаръци за бебето преди да си е купила шапчица. Е, бебка на пук остана седалищно и се наложи операция, от която се възстанови бавно😂

# 526
Аз се чудя за матраче, някой с препоръка? Преди няколко месеца купих български, правят ги някъде около София, не ги държат на склад, а се поръчват. От нашия сме много доволни. Чудя се дали да не поръчам при тях и бебешки. Нищичко не съм купувала, но си мисля, че столче за кола трябва непременно, даже количката може да почака, но пък ми се струва удобно да са съвместими.

Като казахте за шапчица и се сетих, че "Дейвид Копърфийлд" на Дикенс беше с обяснение как се родил с парченце плацента, като шапка, и това се смятало за голям късмет Simple Smile

П.п. благодаря за магнезиевите съвети, успокоих се.

# 527
И аз ще се радвам на препоръки за матрак.Бях чела добри отзиви за матрак на Magniflex.

# 528
Хи хи, е едва ли помага,но е сладко все пак човек да вярва в някакви неща за собствено  спокойствие.Аз като бивш спортист също съм била много суеверна,особено преди състезания.
За раждането съм чувала и други-да е вързана косата,за да не се омотае пъпната връв ,нещо с подарява не на сапун, за да излезе лесно,да не се казва на роднини и т.н
Аз нищо не съм правила,но такова безпроблемно и бързо раждане пожелавам на всеки,който иска естествено.В 6 и 30 бях в болницата в 7 и 3 минути проплака малката.
Сега за секцио ме гласят така или иначе,и пак нищо няма да правя.

Весела,дъщерята е с Магнифлекс ,не помня обаче кой точно,но не е кокосов или бамбуков.Доволни сме.

# 529
  • София
Аз май съм доста напред с покупките Smile
Бяхме отишли във Вис Виталис уж само да разгледаме, но в крайна сметка си тръгнахме с дървено легло, повивалник, дървена люлка за хола, количка 3в1, матрак и още дребни неща. Направиха ни отстъпка от крайната цена.

За матрак ми бяха препоръчали на Магнифлекс "BABY PIERRE CARDIN". В крайна сметка него купихме Simple Smile

Леля ми живее в Америка и скоро ще дойде за кратко на гости в България. Оказа се че там има много хубави бебешки дрешки и то на много ниски цени. Харесах почти всичко от списъка с дрешки за първите 3 месеца и очаквам с нетърпение да ми ги донесе. В крайна сметка всичко е излязло около 100 лева.

Иначе да се оплача, че започна да ми тече коластра. Чудя се дали не е много рано Thinking но всичките ми сутиени и пижами са на петна Frowning1  Също така супер много ме болят костите около дупето и кръста. Всяко ставане и сядане е направо кошмарно. В сряда сме на доктор и нямам търпение да ме успокои, че всичко е наред No Mouth

# 530
Здравейте, и аз се присъединявам към групата с термин 30 ноември и пол-момче.☺️

Аз май съм доста напред с покупките Smile
Бяхме отишли във Вис Виталис уж само да разгледаме, но в крайна сметка си тръгнахме с дървено легло, повивалник, дървена люлка за хола, количка 3в1, матрак и още дребни неща. Направиха ни отстъпка от крайната цена.

За матрак ми бяха препоръчали на Магнифлекс "BABY PIERRE CARDIN". В крайна сметка него купихме Simple Smile

Леля ми живее в Америка и скоро ще дойде за кратко на гости в България. Оказа се че там има много хубави бебешки дрешки и то на много ниски цени. Харесах почти всичко от списъка с дрешки за първите 3 месеца и очаквам с нетърпение да ми ги донесе. В крайна сметка всичко е излязло около 100 лева.

Иначе да се оплача, че започна да ми тече коластра. Чудя се дали не е много рано Thinking но всичките ми сутиени и пижами са на петна Frowning1  Също така супер много ме болят костите около дупето и кръста. Всяко ставане и сядане е направо кошмарно. В сряда сме на доктор и нямам търпение да ме успокои, че всичко е наред No Mouth
Мислех си, че само аз имам такива отвратителни болки.. Като се изправям все нещо пука и щрака.. 😂

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 10:28 от AnMary

# 531
Аз да се оплача имам ужасен дискомфорт и сърбеж което много ме съмнява за гъбички и утре ще звъня на АГ. Ако някой е имал подобен проблем моля да сподели, много се притеснявам. 😭

# 532
Аз да се оплача имам ужасен дискомфорт и сърбеж което много ме съмнява за гъбички и утре ще звъня на АГ. Ако някой е имал подобен проблем моля да сподели, много се притеснявам. 😭
Поли, аз бях така, изолираха ми стрептококи Б, изписаха антибиотик. Но при 5 бременни една е с такава инфекция и явно аз изтеглих късата клечка.
Не се тревожи, на бебето няма как да му стане нещо, дори и да е бактерия или гъбички.
Свари лайка или смрадлика ако имаш и като водата стане търпима да стоиш вътре, стой максимално дълго. Ще те облекчи много, поне да можеш да спиш без да се побъркаш довечера.

# 533
Аз имах гъбички преди 2-3 седмици и моя лекар ми изписа Гиназол еднократно.След 2 дни ми нямаше нищо.Дано повече не се появяват.

# 534
Смрадликата беше първото което направих облекчи положението, но все пак ми е много притеснено. Благодаря за отговорите 🙂

# 535
Аз нищо не съм купувала, суеверна съм. Ще изчакам поне до 26 седмица. А и имам неща от баткото, синьото е унисекс цвят 😁.
За коластра може да ползваш подложки за кърмене. Макар че са по-удобни, ако има и сутиен да се лепнат на него.
Един колега сега ни показа как си е направил камера вместо бебефон. Изглежда удобно, нашият бебефон е само със звук. Може би ще вземем такова.

# 536
Мами шезлонги за бебчо използвали ли сте ? Нужна покупка ли е ?

# 537
Не е особено задължителна покупка. На нас ни подариха и синът ми ползваше, от 2 до около 6 месец. Теоретично може и след това, но той не искаше. Вибрацията е добра за изакване. Но определено не е било незаменима играчка.
Някои майки ползват за захранване. Ние не сме го ползвали за това.

# 538
Не съм суеверна и не вярвам в подобни глупости. Купувам каквото ми хареса и смятам, че е изгодно в конкретния момент. Лека - полека започнахме да оправяме стаята, понеже не обичам да оставям нищо за последния момент.
Резултатите ми от обременяването с глюкоза не са много добри, и е почти на кантара след 60мин. Вероятно ще минавам на диета, но това ще видим след мнението на ендокринолога. Обаче..

Някой с прищипан нерв в таза? Започна като спорадична болка, после се усили. За няколко часа ми се парализира крака, а в момента не мога да седя повече от 5мин права - изтръпва ми външната част на бедрото и почти не мога да го ползвам тоя крак. Май съм за невролог. Sad

# 539
Аз нищо не съм купувала, суеверна съм. Ще изчакам поне до 26 седмица. А и имам неща от баткото, синьото е унисекс цвят 😁.
За коластра може да ползваш подложки за кърмене. Макар че са по-удобни, ако има и сутиен да се лепнат на него.
Един колега сега ни показа как си е направил камера вместо бебефон. Изглежда удобно, нашият бебефон е само със звук. Може би ще вземем такова.

те вече всички цветове станаха унисекс Grinning

Общи условия

Активация на акаунт