НОЕМВРИйки 2019 - тема 4

• 23 397
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
Мами шезлонги за бебчо използвали ли сте ? Нужна покупка ли е ?
Дъщеря ми прекарваше доста време в него , защото е зимно бебе . С бебе номер 2 мисля пак да го използвам .

# 541
Шезлонга ми е една от най-полезните покупки! Ползвах си я ежедневно до 6-ти месец някъде и с двамата, даже ги захранвах в шезлонга, после плавно преминахме на Bamboo столче, което ги придържа докато се научат да стоят седнали Simple Smile
Имам въпрос, нещо странно ми се случва, което до сега никога не е ставало. Знам какво са контракции, знам какво е когато бебето рита, и с двамата не се е получавало така. Преди 2 вечери се бях опънала на дивана (след 5 часово пътуване с кола) и изведнъж ми мина нещо като ток през корема- или все едно някой ме удари по корема.. Не съм сигурна как да обясня чувството, но по-скоро като преминаване на ток, чак дъха ми спря за секунда Flushed В събота, докато лежах на плажа и се опитах да се преместя, пак леко ми мина като ток, само през корема... Много е странно чувството Rolling Eyes Чудя се дали е признак на нещо, да звъня ли на АГ-то... или си е било просто от умората....

# 542

Анастасия много добре изглежда повивалника, със сигурност е удобство,но няма място при нас в момента.Иначе аз не съм се превивала при смяна на пампите, или седнала до беба или на столче.Сменяла сэм я и на дивана ,на фотьойла,имам травма на прешлени и не трябва да стоя наведена дълго и често. ..
За още една принцеса ли са предположенията на док?Ако е девойка ще бъдете истинско женско царство Heart

Lady gothic, бебето не беше в благоприятна позиция, но предположението е за момиче. Да, очертава се да сме истинско женско царство. Интересното е, че като дете си мечтаех някой ден да имам три момичета. На ФМ след две седмици ще видим дали се потвърждава женския пол.

Mmoira, аз имам люлка, а не шезлонг, но за мен това ми е една от най—важните покупки. Колко пъти съм успокоявала там ревящо бебе вместо да разнасям на ръце... Особено както съм с две, малката като се размрънка, а съм заета, оставям я там и след малко се успокоява. Много често и заспиваха там. В началото сме приспивали и нощем първата ми дъщеря в нощите, когато сме били отчаяни вече. Някои казват, че на техните деца не им харесва люлката. Явно има всякакви случаи, но на моите определено им харесваше. Слагах ги там и така, да се забавляват, докато аз свърша нещо.

Да се «похваля», че днес, в петия месец повърнах. Събудих се с леко гадене, оригвах се (което ми се случва само по време на бременност и е придружено с гадене) и малко след това повърнах. То почти нямаше какво, само стомашен сок, но беше много неприятно — все едно някой ме е стиснал за гърлото и се давя. Хем няма какво да повърна, хем едни напъни и давене 😖

# 543
И на мен още ми става лошо. До края на ноември ще ни мине Simple Smile

# 544
Не съм суеверна. Просто не ми се прескачат ненужни вещи месеци наред. И на бебето ще му дойде реда. Списъка ки със задачи е огромен. Ей го на - юли дойде. 3 седмици до края на учебната година и до отпуската, а аз съм до никъде със списъка задачи 🙈

Шезлонг/люлка е покупка под въпрос. Някои деца ги харесват, други - въобще не искат да седят в тях. Едни предпочитат шезлог, други искат люлеене, песни и вибрации. Ако има как да пробваш в приятели след като се роди, дали ще му хареса на бебока, най-добре. Иначе рискуваш да остане неизползвано.

Веси, лошото ще отмине, ама ще ни почнат други дертове 😂

Анастасия, честита розова новина! Хубаво е, когато мечтите се сбъдват.

Мама Мия, за пръв път чувам. Интересно ми е какво ще каже АГ.

River, вярно е това с цветовете. Синът обича розово и не го лишавам😂 Ако сега е девойка, любимата ми комбинация е синьо с жълто и сигурно ще има повече сини дрехи от брат си 😂

# 545
Закотвиха ме в леглото. Шийката ми рязко се е скъсила и в момента е 2.7см. Unamused Пуснахме микробиология и ако няма нищо там, вероятно ме чака серклаж.
Бебе е гигант и за момента в 19гс е 355гр., но плацентата ми е все така ниско и нещата не са особено добри. Ще видим.

# 546
Стискам палци всичко да е безпроблемно до края!

# 547
Закотвиха ме в леглото. Шийката ми рязко се е скъсила и в момента е 2.7см. Unamused Пуснахме микробиология и ако няма нищо там, вероятно ме чака серклаж.
Бебе е гигант и за момента в 19гс е 355гр., но плацентата ми е все така ниско и нещата не са особено добри. Ще видим.
Недей да вдигаш нищо тежко както се казва “не повече от 1 хляб”. Лежи си и почивай .
Моето бебе в 19+4 г.с. беше 361 гр. , питах за размера , казаха ми че е нормална големина ?

# 548

Лежиш и почиваш и внимаваш ❤ Всичко ще е наред, има решение, ако трябва селкраж ще се направи. Стискам силно палци и аз ❤

Моят син обичаше много да си го нося в слинг и на двамата така ни беше удобно и на разходки и из вкъщи. Като стана на 2м някъде и пробвах шезлонг на една позната и много му хареса и купих един на Фишър Прайс с вибрация и музика и едно бухалче, втора ръка за 10£, после го подарих на една приятелка, тя на друга, тя на друга, не е мръднал. После ми го върнаха и аз го пратих на моя позната в Бг, вече шесто или седмо бебе гледа тоя шезлонг 😂😂😂
Кошарата беше просто един паметник, подарих и нея. Моят и биберона не искаше, въобще доста икономично минах. Първите 6 месеца само купувах едни памперси и дрешки. За тези по големи покупки ако имате шанс пробвайте и тогава влагайте пари. Моя близка пък взе Mamaroo (от тези със безброй позиции, музики и вибрации) за 100£ втора ръка, точно 3 месеца му е ползването и после става излишно, продаде го за 90£ след това и чиста работа.
За сгъваемите кошари нямам мнение, не съм ползвала, мога да дам мнение за моузес баскет, беше ми полезна покупка. Сега смятам да взема Chicco next to me.

# 549
Summer,стиснати палчета и от мен !!!!Дори и да се стигне до серклаж,всичко ще е наред.Моя позната роди двама сина доносени и естествено около термин със серклажи в ранна бременност и двата пъти.Не е лежала през цялото време,май около месец след процедурите ,после си излизаше и се разхождаше.
Имаше ли някакви оплаквания или при редовен преглед се установи ?

# 550
Благодаря ви, момичета. Flowers Bouquet
Серклажа не ме притеснява, понеже ще бъде и един вид превантивно. Докторката ми е предпазлива и за момента й имам пълно доверие.
В интерес на истината от известно време имам някакви неразположения и разни стрелкащи болки, които се оказаха явно контракции. Нямах никаква представа, честно казано, но тя видя, че коремът ми е ужасно твърд, показа ми как изглежда и сега вече знам. Матката ми била много чувствителна, но аз си нямах представа. Рисковете на първата бременност.
Плацентата си е все така ниско, и изобщо не е мръднала от предния преглед. Освен това ми е и леко отворен канала, така че, пазя леглото. Сега съм на магнезии и чакам резултатите от микробиологията. Имам някакво течение, което ме навежда на мисълта, че имам и находка. Ще разберем идните дни.

Въпреки, че имах кървене в началото, малко предобрих нещата последните дни и си карах така, все едно не съм бременна. Сега ще ми е за урок. Wink

# 551
Здравейте момичета 🤗 Днес ме мъчи един въпрос. Записах си час за феталната морфология при моя си АГ, ноо се чудя дали да не ходя и до съседен град за второ мнение. Мой познати ме съветват да не се облъчвам напразно.. Смятате ли че два три пъти в месеца да видят бебето е облъчване и му вреди на него или мен.. Какво мислите?

# 552
Здравейте момичета 🤗 Днес ме мъчи един въпрос. Записах си час за феталната морфология при моя си АГ, ноо се чудя дали да не ходя и до съседен град за второ мнение. Мой познати ме съветват да не се облъчвам напразно.. Смятате ли че два три пъти в месеца да видят бебето е облъчване и му вреди на него или мен.. Какво мислите?
Аз също ходя поне по 2 пъти на месец - на частно и по здравна каса.Отделно си правих две ФМ в рамките на 3 дни (едната в Стара Загора,а другата в София).Бях и на фетална ехокардиография в София.Та за юни месец точно 5 пъти са ме гледали.Не мисля,че би навредило с нещо.

# 553

Не мисля че има проблем да се гледа бебето на ехограф , не съм чувала точно тези прегледи да излъчват лъчения и да вредат на плода , би било лудост от медицинска гледна точка . Аз лично всеки месец съм на ЖК , сега ми предстоят 3 ФеталниМ по препоръка на лекаря , в 28г.с. , 32 и 36 . Но , ако няма проблем с бременноста , не виждам смисъл да се затормозявам с чакане пред кабинети , наслаждавайте се на бременноста си , после като излезе малкото човече , ще ви липсва някой да ви шава в корема Simple Smile Аз лично първите часове след раждането се чувствах самотна 😀

# 554
Здравейте,на някоя да и се е случвало такъв резултар от стерилна урина.
5-6 колонии чревни микроорганизми!
Това няма идея от къде се появи Sad

Общи условия

Активация на акаунт