НОЕМВРИйки 2019 - тема 4

• 23 412
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • Наблизо
И аз така.По магазините има готови комплекти за изписване и всичко.Правя си листа иначе и накрая ще пратя татето да ги купи.
Аз съм на вълна количка,почнаха летните намаления,но се колебая още.Мисля си че е рано и ще слагам каруцата пред коня.

# 511
Рано ми е и на мен за покупки. Особено нещо като количка/столче за кола/помпа - ще почне и да им тече гаранцията при покупката, та съвсем се обезмисля ранно им вземане. Ако има как да се капарират и да стоят в магазина, тогава е ОК.

Дрешки сега по магазините има основно летни. Ще чакам края на август да изкарат новите неща с дълги ръкави.

# 512
И моят е много голям корема.Забелязах,че се подувам напоследък При нас е адска жега и като се вдигнат температурите през деня и ставам като балон.
Аз нищо не съм купила още,сега се насландисвам на една количка...но дрехи нищо не съм взела.Кажете че има някой като мен хаха
Не само не съм купила нищо, ами и списък нямам Joy по едно време гледах колички, но се местим в ново жилище и от месец поне се занимавам с майстори, магазини, чистене и подреждане. Само проверявам кога съм на преглед да не изпусна нещо и така Grinning поне така се изтъркаляха 4ти и 5ти месец, че не разбрах. След седмица, две като се поуспокоят нещата, пак ще си мина на фаза бебо.

# 513
Аз пък вече и купувам.
Капарирала съм си легло, намерих на мноооого изгодна цена - 150 лв, с чекмеджета, скрин, матрак и повивалник. На 10.07 ще идем да си го вземем.
Количка след сватбата също мисля да си взема - средата на юли. Харесала съм една, намалена е с 200 лв., ако юи йарвса на живо, даже ще я и поръчам.
Не съм суеверна, не вярвам в разни там глупости, то нещо, ако има да става, да не дава Господ, ще стане, ако ще и на челна стойка да застанеш. Затова си правя свга удоволствието с покупките. Не искам да ми го отнема някой.

# 514
Не съм купила нищо аз. Имам количка, стелилизатор и дрехи от каката. Ще купя в последния момент помпа, малко дрехи, 1-2 шишета, биберони, кошара май от Икеа, кошница за колата и май ще е това. Повивалник и обиколни и са излишни според мен. Везна ползвах с каката, че се роди малка, но се надявам този път да не се налага.

# 515
Шоколад,коремчето ми е малко по-видимо вече,снимката е от понедерник.Не ме разпознават хората още,но аз имам чувството че от километри личи.Засега само на коремче и гърдите са ми порастнали.Надявам се да изглеждам бременна ,а не като с щерката да ме питат защо съм толкова напълняла.Така или иначе си ям всичко ,кг се свалят стига да има желание и да няма здравословен проблем,който да затруднява процеса.

Лили,браво за леглото много добра цена .От къде е?

За пазаруването всеки сам си преценява.Аз едно от суеверие и второ ,че не обичам да ходя по магазини .Само за бельо,козметика и за Ивка ,че тя така иска .И пак се изнервям като ми се наложи.Всичко ми е по интернет-дрехи,обувки,техника.
Нищо нямам от нея ,защото се местихме и подарих големите и вече ненужни неща и дрешки.
Комплект за изписване и количка мисля към 8-ми месец да взема .
Легло дълго време не съм използвала ,спеше в зимния кош. Ваничка също не ми трябваше,къпех на чешмата,по-късно купих ,съответно не са ми били нужни анатомична подложка и термометър за вода.
Повикалник не съм използвала,сменях на леглото върху одеалце и отгоре от еднократните постелки ,даже на две ги режех.
Бебе фон не е бил необходим,в две стаи бяхме.
Обиколници също.
Шезлонг не сме имали,използвах кошничката за кола.
Козметика -чаках да кажат каква използват в болницата .В крайна сметка още два пъти я сменяхме заРади проблемна кожа-първо Мустела, после А ДЕрма.
АМ също много често сменяхме заради съмнения за АБКМ.
Понеже не кърмех много нужни ми бяха парен стерилизатор, шишета, термос и залъгалки.А и кана за вода.
За дрешки също не знаех какво ще ми трябва ,видях как я обличат в болницата и такива поръчах,имахме и много подарени.
От подаръци се сдобих ме и с кошара,активна гимнастика,въртележка за легло,пелени,одеялца и хавлийки, и то на изписването ,така че добре че изчаках.

Обобщено казано най-важни ще са ми количка (3в 1),комплект за изписване и дрешки,хавлия,пеленки, ако не кърмя- 5-6 шишета и стерилизатор ,залъгалка.Козметика и памперси.
Може би и слинг, с малката буквално скъсах от използване кенкуруто.

# 516
Лейди, от OLX. Много добра оферта ми се видя и мога да го взема лично, няма да ми се налага да плащам доставка,защото хората са ми ма 30 км. Пък тя за такива тежки неща хич няма да е малка доставката.
Всичко е много запазено. Леглото е бяло, няма едно петънце по него.... Абе, супер доволна съм. Нови ги гледах, че са по 420 лв., като сложиш и матрака - 500 лв.

# 517
Лейди И аз почти така като теб. Само че аз си кърмих дълго и не ми трябваха шишета 😂
За мен кошарата беше едно от най излишните неща, нова си остана и я подарих. Сега съм решила да взема Chicco next to me кош, горе долу ще ме изкара 1г и после ще решавам, мисля да взема от тези комбинираните легла за баткото на втория етаж и бебето на първия с подходяща преграда.
Две мои приятелки родиха миналата година по същото време и ме затрупаха с дрешки, ползвани по два-три пъти. Коритце ми даде едната, слинг си купих от Маркетплейс за 5£, чисто нова Боба, сива 😂❤ Чиста далавера. Количка ще избирам като се върна от Бг през септември.
Сега допълвам,и комплект за изписване не съм купувала, просто си го облякох с каквото имах под ръка и си тръгнахме 😂😂😂

Последна редакция: нд, 30 юни 2019, 14:56 от Ivka.pifka

# 518
Аз за количка реших, че няма да купувам със зимен кош. Най-вероятно столчето също няма да е в комплект, а ще го избирам по разни параметри и как се държи на краш тест. Не знам дали ще е грешка, ама си мисля, че не е толкова важно столчето да е съвместимо с количка и най-вероятно ще си седи "закотвено" в колата...

# 519
Дарк, така е. Аз съм харесала количка на Чиполино, намалена от 500 на 300 лв, но е с преобразуващ кош, няма кош за новородено отделно, но е със столче.
Иначе, за столчето си права. Би било удобно да го слагаш на количката, ама ако беше лятно бебе. Зимата надали някой ще го използва с количката.

# 520
Ивка, аз имам кош Chicco Next to me. Искам да уточня, че максимум до осмия месец може да се ползва, иначе за началото са много удобни. На нас ако ни потвърдят пола, няма да се налага нищо да купуваме, дори и дрехи. А, всъщност стол за кола за втората ми дъщеря. Голямата си има, най—малката ще е в столчето за новородени. И нова кола, но това са дребни подробности 😄 Относно стерилизатора, за стерилизиране аз си ползвах уреда за готвене на пара и така избегнах още един излишен уред. Повивалникът за мен е важен. Памперси се сменят по незнам колко пъти на ден в продължение на месеци и години и ми се струва доста неудобно да се превивам на леглото постоянно, освен че често, особено в началото се случват разни цапаници. Взех си такъв на колела и така, когато искам го вкарвам и в банята, близо до вода. Под повивалника има и подвижна ваничка, а на поставката отдолу в кутии си държа памперси и всякаква козметика. Вече три години го ползвам и съм много доволна. Ето го:

# 521
https://  Здравейте, момичета! Вчера бях на ФМ, бебо отговаряше на седмиците си 22г.с и 1 ден. Беше 470 гр. казаха, че това е средата на нормата. Казаха, че засега всичко е нормално. Потвърдиха ни пола-момченце. Беше вълнуващо, вече обожавам бебчо. От трети юли излизам в болничен, за да престана с ежеседмичните пътувания. Купихме шапчица за бебо с чорапи, за леко раждане😀 за дъщеря ми след фм ми бяха казали, че било хубава първа покупка като поверие и за нея бях купила 😀

# 522
Би било удобно да го слагаш на количката, ама ако беше лятно бебе. Зимата надали някой ще го използва с количката.
Аз ще го ползвам и то точно зимата, защото ще водя и вземам баткото от училище и за кратко разстояние няма смисъл да разбутвам бебето 100 пъти. Има зимни чувалчета и дъждобрани за столчетата за кола, има и бебешки ескимоси, така че проблемът със зимните условия е нулев.

С баткото нямахме. Столчето за кола си беше само за кола. Колко пъти мъжът ми го е откачал (а си е трудоемко) и едвам го е пренасял до вкъщи, защото е обемно и тежи, за да не го будим. Пък звярът да заспи беше сензация и ако се случеше,не смеехме дори да дишаме 🙈
Не е невъзможно, но този вариант е за случаите, когато кола ще се ползва рядко и за дълъг път. За майки с много ангажименти и постоянно ползващи кола, не е опция.

# 523
Ние купихме столче , което чрез адаптери да използваме за количката . Има напълно легнало положение , че ако заспи да може там да си остане . Много е сладурско , с добри отзиви сме за него , ще видим дано и на нас ни върши хубава работа . Взехме и изофикс за него .

# 524
Никога не съм слагала кошницата върху шасито на количката ,нищо че бяха съвместими .Използвала съм я на макс ,защото беше любима на малката ,включително и за ядене ,но не и за това.
Замислям се за този трансформиращ кош,със сигурност спестява място.Ще разгледам като му дойде времето задължително. При нас беше излишен и неизползван летния ,за разлика от зимния ,но ние сме рядък случай...На инат Joy

Комплектче за изписване взех,защото нямах нищо друго купено и беше най-лесният вариант.Пък и не беше скъпо.С плътна пелена и я използвах дълго.Иначе като гледам снимки ми изглежда ужасно ,как съм го харесала преди 5 години не знам  Joy

Анастасия много добре изглежда повивалника, със сигурност е удобство,но няма място при нас в момента.Иначе аз не съм се превивала при смяна на пампите, или седнала до беба или на столче.Сменяла сэм я и на дивана ,на фотьойла,имам травма на прешлени и не трябва да стоя наведена дълго и често. ..
За още една принцеса ли са предположенията на док?Ако е девойка ще бъдете истинско женско царство Heart

Сега се сещам ,че ще ми трябва и гардеробче /скринче задължително ,няма къде да сложа нищо иначе.

Слънчоглед, честити сигурни сини гащета! И аз го знам това поверие за шапчицата Blush

Последна редакция: нд, 30 юни 2019, 18:39 от lady_gothic

Общи условия

Активация на акаунт