На море в Гърция 2019 - III

• 41 475
  • 758
  •   1
Отговори
# 255
Ходене си има в Делфи и катерене. Откритият археологически обект е доста голям и се спира извън него. Оттам нататък пеша. С кола може да се стигне до музея.
Видях, че билетът включва археологическия обект и музея, знаеш ли дали може  с един билет да се посетят двата обекта в различни дни? Като пристигнем да видим музея, а на другия ден в 8 часа да сме на археологическия обект. Видях на картата, че в близост има и храм на Артемида, той дали си струва посещението?

# 256
Не знам за храм на Артемида. Да нямаш предвид светилището на Атина Прония?
За това дали можете да посетите с един и същи билет обектите в два различни дни - най-добре е да питате на касата, като отидете.

# 257
Не знам за храм на Артемида. Да нямаш предвид светилището на Атина Прония?
За това дали можете да посетите с един и същи билет обектите в два различни дни - най-добре е да питате на касата, като отидете.
Да, храмът на Атина, обърках се.
Ами освен да се наспим пък до където стигнем утре Simple Smile

# 258
  • София
Не можахме да избегнем трафика....От 15 минути стоим.

# 259
  • Варна
съпруга ми е много против/морето до нас, ние в Гърция ще ходим/😀.

не се разбира от къде тръгвате
във самия Александропулис има къмпинг с хубав плаж където можете да убиете времето  , пък и капанче има Simple Smile

Последна редакция: нд, 23 юни 2019, 08:24 от peterky2002

# 260
Ех, и в неделя ли задръстване към Гърция?

# 261
Хахаха всички в Гърция!
Очакваме ви Simple Smile)))

# 262
  • София
Идем....

# 263
Удариха ни и се наложи да се върнем в София.
Делфи отпада.
Възможно ли е да се вземе пътя София Елафонисос за ден и кой е по-бързия маршрут?

# 264
Здравейте:)
От няколко години ходим за седмица във Фанари и много ни харесва спокойствието, плажа, хотела. И тази година през август сме пак там, но сме решили след това да отидем за 2- 3 дни и до Керамоти и Тасос. Чудим се как да го направим, дали направо в Тасос да отседнем и да разгледаме само Керамоти , или обратно- да наемем апартамент на плажа в Керамоти и да разгледаме един ден Тасос. Какво ще препоръчате и евентуално да споделите првки впечатления от места за настаняване и на двете места. Четирима възрастни сме.
Предварително благодаря Simple Smile

# 265
  • София
Удариха ни и се наложи да се върнем в София.
Делфи отпада.
Възможно ли е да се вземе пътя София Елафонисос за ден и кой е по-бързия маршрут?

Надявам се, че сте здрави, и това няма да помрачи почивката ви.
Според мен през Тива е най-добре, и да не е невъзможно да се стигне за ден.

https://www.google.com/maps/dir/София/Тива,+322+00,+Гърция/Елафонисос,+Elafonisos+230+53,+Гърция/@39.6073754,22.948525,6z/data=!4m11!4m10!1m2!1m1!1s0x40aa8682cb317bf5:0x400a01269bf5e60!1m2!1m1!1s0x14a0fc275854b959:0x5364a1a6d75481b2!1m2!1m1!1s0x149e0cf9f4f4a237:0x2cbe2723ac08c197!3e0

# 266
  • have faith and be patient ..
съпруга ми е много против/морето до нас, ние в Гърция ще ходим/😀.

не се разбира от къде тръгвате
във самия Александропулис има къмпинг с хубав плаж където можете да убиете времето  , пък и капанче има Simple Smile

къде точно е това ? нещо име ? как да го намерим ?

# 267
  • София
От София до Елафонисос за ден е възможно, но дано имате двама шофьори.
Имайте предвид, че има затворен участък от магистралата при Волос.
Километрите са много. А пътят на Пелопонес е бавен. Ще отнеме много време.

На нас вчера ни се наложи да останем на о. Тинос. Фериботът се развали. От фериботната компания поеха хотела и вечерята ни, издадоха ни и нови билети за днес. С малко закъснение пристигнахме. Колата показваше 36 градуса, заради ветреца на сянка се търпи.

# 268
Аз го взимам за ден, но мразя да правя почивки. Зависи и на границата какво забавяне ще има. Минимума са едни 14 часа без почивките и границата. София-Кулата-Атина-Коринтос-Триполи, все е магистрала-Спарти-ферибот Пунда-Елафонисос. След Триполи може магистралата към Каламата и отбиване по магистралата към Спарти, а може и по стария път Триполи-Спарти, за който се слиза от магистралата в Триполи, той е и по-кратък, и няма тол такси.

Днес точно от Пунда до Триполи ходих, отиване и връщане, нямаше трафик и отне около 2ч в посока.

# 269
Благодаря за съветите.
В Спарта има ли нещо интересно да се види?
Може ли да има проблем с гръцките полицаи, да ни съставят акт? Отзад ни е смачкана бронята и багажника е леко огънат, трудно се затваря, светлините са в изправност.

Общи условия

Активация на акаунт