На море в Гърция 2019 - III

• 41 480
  • 758
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ние тръгнахме в 3:30 от София, в 13:00 бяхме в Рафина с няколко спирания заради кучето. Нямаше никакво движение по целия път.

# 241
Когато пътуваме към Халкидики винаги тръгваме към 12 - 1 часа през нощта /От София/ и избягвам да е в събота. Децата спят през целия път, няма движение по нашите пътища, а и край Солун също не е натоварен трафика по това време.
В колко пристигате?
Миналата година вторник тръгнахме 7:30 и стигнахме около 12,днес тръгнахме в 6:30 и стигнахме около 14. Ако тръгна в 1 сутринта ще пристигна в 6.

# 242
Последните постове с пътуване по нощите към морето, ме връщат в детството 😁

# 243
Когато пътуваме към Халкидики винаги тръгваме към 12 - 1 часа през нощта /От София/ и избягвам да е в събота. Децата спят през целия път, няма движение по нашите пътища, а и край Солун също не е натоварен трафика по това време.
В колко пристигате?
Миналата година вторник тръгнахме 7:30 и стигнахме около 12,днес тръгнахме в 6:30 и стигнахме около 14. Ако тръгна в 1 сутринта ще пристигна в 6.
Горе-долу толкова. Пием кафе и се любуваме на изгрева на плажа на Сарти.

# 244
  • София
И аз щях да питам като стигнете толкова рано изгрева ли посрещате....До Халкидики  и близките райони се пътува спокойно за 3-4 часа.Чак по нощите няма да тръгна.(спомените от детството са хубаво нещо,ама не пътуваме с Москвич сега,за да го вардим от прегряване Simple Smile )

# 245
Но едно време пътувахме нощем, защото колите нямаха климатик Simple Smile Сега не знам защо се прави.

Ние напоследък най-често тръгваме след работа, спим където можем да стигнем в 10-11 вечерта (и по-късно някой път), на другия ден към обед, добре наспани и отпочинали - към следващата цел. Ако е Солун/Кавала/Халкидики се стига още първата вечер, де Simple Smile

Разбира се, ако човек пътува в петък вечер/събота/по празници, добре е да планира по-внимателно заради трафика.
Ама и пътищата не са каквото бяха, преди 10 години София-Торони си беше 7-8 часа път, без задръствания по Е79.

# 246
Започнахме да тръгваме по това време заради децата. Дори и с хапчета им става лошо. А като че и на мен ми е по-спокойно като няма голямо движение /но това е друга тема/.

# 247
  • София
Ние тръгнахме рано, защото ферито бе в 16:30, трябваше да предвидим време в резерв.
Първоначалният план бе да спим в Рафина и да вземем утре ранен ферибот, но не намерихме хотел, който да допуска кучета и да ни харесва.
На връщане пък ще се приберем по нощите по същата причина - взимаме фери, което пристига към 14 часа, после директно караме към София.

# 248
  • Там където
Дали някой от посещавалите Лефкада преди може да ме насочи за плажове, на които се предлагат чадъри и шезлонги срещу консумация от бара? Не успявам да намеря такава информация в интернет и ме притеснява, че бихме предпочели по-спокойни плажове, но често най-уживените са "организирани".

Ами не се практикува вече чадър и шезлонг на плажа  срещу консумация в Лефкада заради румънците. Лично гръцките собственици ми го казаха преди 2 години. На нас ни направиха този компромис, но ние доста похарчихме - кафета, води, сокове и т. н.“ Не си носим хладилна чанта на плажа. Румънците идват на групи по 10-20 човека с огромни торби от румънските супермаркети и дори кафе не си поръчват, а вдигат невъобразим шум и пълнят плажа с отпадъци.....

# 249
И ние започнахме да пътуваме през нощта заради голямата щерка, в последствие оценихме предимствата. За Ситония тръгваме към 2-3 и сме там към 8. Няма шанс да си причиня да вися в жегата на границата, пък било то и без Москвич. Joy   

# 250
  • София
Ние също тръгваме след работа,обикновено в петък,но бягам малко по-рано😉

# 251
Всъщност вече сме на Кастос ако правилно съм написала С малка яхта сме и се движим
Не беше ли писала,че на Пелопонес ще вървите?Или съм в грешка...виждам,че се въртите по Йонийско Simple Smile
Не си в грешка правилно си разбрала След Итака отиваме около Пелопонес

Може ли да споделиш мнение за Итака, другата седмица пътуваме на там..
Утре ще обикаляме Итака, че днес се замотахме около Атокос Където и да плаваме аз все искам Итака Много ми харесва Спокойствие и пълен релакс , обикаляме целия остров и спираме където няма хора А то няма Къде ще бъдете да ти кажа още

# 252
Ние тръгваме утре към Делфи, там имаме една нощувка и в понеделник се отправяме към о.Елафонисос.
Планът е утре да пътуваме и да починем като пристигнем, а да разгледаме светилището на сутринта преди тръгване.
Искам да попитам всички археологически обекти в Делфи на едно място ли са или са разпръснати, ако някой е ходил моля да сподели информация за местата, които си струва да видиш, достъпни ли са с автомобил, имали много пешеходно ходене, тъй като сме с малко дете, а знам че района е планински, се пиртеснявам.
За връщането не съм запазила никъде нощувка, ще видим как ще мине пътя и ще решим още докато сме там къде искаме да спрем. Колебая се за места като Глифа, Волос или Паралия Катерини. Малкото е на 2,5 години напоследък доста непоносимо и непрекъснато пищи по време на пътуване Scream затова ми се искаше да тръгнем през нощта още, за да спи поне до границата.

# 253
Ходене си има в Делфи и катерене. Откритият археологически обект е доста голям и се спира извън него. Оттам нататък пеша. С кола може да се стигне до музея.

# 254
С малко дете аз бих пропуснала изкачването до хиподрума. Музея, изкачване до амфитеатъра, отскачане до храма на Атина, там е по-малко ходенето и дотам. И дори така не е лесно. После доста път ви чака.

Общи условия

Активация на акаунт