На море в Гърция 2019 - III

• 41 453
  • 758
  •   1
Отговори
# 360
Снимка номер 4 къде е правена ?

Палеокастрица ми се струва, че е това.

# 361
  • някъде ... тук ...
Завърнахме се от Самотраки. Страхотна почивка изкарахме - само двамата с мъжа ми, без деца Simple Smile
Видяхме всичко, което си бяхме набелязали, че и отгоре. Само на върха не се опитахме да се качим, но не ни беше и цел.
Намерихме лесно място в Алесандруполис за паркиране на колата. Нямахме проблеми с колелетата и ремаркето от пристанището до къмпинга и обратно (15 км в посока). Само до Пахия амос и Лакома наехме скутер (15 е/ден + 10 е бензин), защото щеше да отнеме много време с велосипедите, а и си е баиресто. През останалото време сновяхме с колелетата. Имахме късмет с времето – не беше голяма жега, а и не валя.
На връщане, фериботът пристигна в Александруполис в 10 вечера и докато стигнем до къмпинга, трябваше да преодолеем тълпата народ на главната крайбрежна улица (затворена за коли вечерта). Изненадах се колко много хора имаше по това време в понеделник вечер.
Малко снимки:
Скрит текст:
Почти по цялата северна страна на острова има плаж като пред къмпинга, къде по-широк, къде по-тесен:

Пясъчният Пахиа амос

Кипос

Първият водопад на Фоня

Хора

Плажът пред къмпинга в Александруполис

# 362
Снимка номер 4 къде е правена ?

Палеокастрица.
Много е красив плажа, но е много дълбоко.

# 363
\здравейте, интересува ме мнение за Amfitriti studios , Skala Sotiros - като място, село и т.н с две деца сме, има ли хубав плаж наблизо?

# 364
Била съм там преди около 10 години с бебе - беше чисто ново тогава, сега не знам как е като поддръжка и амортизация. Дворът е разкошен, с катерушки и люлки за малки деца. Което е важно да знаеш е, че две от студиата са полусутерен и не са толкова хубави като другите - дано не ви настанят там.

Плажът на селото е на около 50 метра, не е разкошен, но е приличен. Околни хубави плажове (с кола) са Дасилиу Прину и Пахис на север и Скала Марион на юг.
Има и отделна тема за Тасос, в която можеш да получиш повече информация за острова.

# 365
написали са че студиото е groundfloor - тоест го разбирам приземен етаж,  чудя се още - не са много малки децата 9 и 6 години са

# 366
Ground floor по принципно е редно да е на нивото на терена или малко над него (партер), а другото е semi-basement - ако искаш, питай ги изрично.
Ако търсиш повече оживление заради децата, за вас са по-подходящи Потос, Лименария, Голдън бийч. Скала Сотирос е малко селце за спокойна почивка. Има няколко таверни и магазинчета за най-необходими стоки.

# 367
ок, благодаря ще се поразровя пак

# 368
Здравейте, мами! . Питането ми е такова, някоя от вас пътувала ли е с бебче под 13 месеца в Гърция? Защото с мъжа ми сме си запазили една вила в Гърция началото на септември в Парга, като ще сме с 10месечното ни тогава бебе. Педиатърката ми ни посъветва да не ходим заради опасността от морбили, тъй като ваксината се прави чак 13месец на бебчето, та малкият още няма да е ваксиниран и малко се притесних 😯

Последна редакция: чт, 27 юни 2019, 17:06 от T?a Miteva

# 369
Ние миналата година ходихме 2 пъти, веднъж като беше на 7 месеца, после на 11. Морбили има и у нас, даже май догонихме и предстои да надхвърлим гръцката бройка за последната година.

# 370
Ние миналата година ходихме 2 пъти, веднъж като беше на 7 месеца, после на 11. Морбили има и у нас, даже май догонихме и предстои да надхвърлим гръцката бройка за последната година.
Благодаря! И мъжът ми не се притесни много, ама от както ме посъветваха да не ходя и само ги мисля Simple Smile

# 371
Ами...притеснително си е, но мисля, че ако не се бутате сред навалица, избягвате тъмно зелени индивиди (и техните случаи са основно сред тях), избягвате и затворени пространства с много хора, рискът значително намалява. 100% гаранция няма никъде. По нашето море също щъкат от всички държави с епидемия от морбили, та според мен у нас е още по-зле.

Ние ходим по доста закътани места, далече от тълпи и за мен морбили не беше причина да лишавам семейството си от почивка.

# 372
Ами...притеснително си е, но мисля, че ако не се бутате сред навалица, избягвате тъмно зелени индивиди (и техните случаи са основно сред тях), избягвате и затворени пространства с много хора, рискът значително намалява. 100% гаранция няма никъде. По нашето море също щъкат от всички държави с епидемия от морбили, та според мен у нас е още по-зле.

Ние ходим по доста закътани места, далече от тълпи и за мен морбили не беше причина да лишавам семейството си от почивка.
Благодаря!
Така мислим да направим и ние! Няма да сме в хотел, а в самостоятелна вила, и ще ходим до моренцето рано сутрин и късни следобед, иначе на басейнчето във вилата, а бебчо на сянка с неговото си надуваемо такова ! Simple Smile

# 373
  • София
Завърнахме се от Самотраки. Страхотна почивка изкарахме - само двамата с мъжа ми, без деца Simple Smile
Видяхме всичко, което си бяхме набелязали, че и отгоре. Само на върха не се опитахме да се качим, но не ни беше и цел.
Намерихме лесно място в Алесандруполис за паркиране на колата. Нямахме проблеми с колелетата и ремаркето от пристанището до къмпинга и обратно (15 км в посока). Само до Пахия амос и Лакома наехме скутер (15 е/ден + 10 е бензин), защото щеше да отнеме много време с велосипедите, а и си е баиресто. През останалото време сновяхме с колелетата. Имахме късмет с времето – не беше голяма жега, а и не валя.
На връщане, фериботът пристигна в Александруполис в 10 вечера и докато стигнем до къмпинга, трябваше да преодолеем тълпата народ на главната крайбрежна улица (затворена за коли вечерта). Изненадах се колко много хора имаше по това време в понеделник вечер.
Малко снимки:
Скрит текст:
Почти по цялата северна страна на острова има плаж като пред къмпинга, къде по-широк, къде по-тесен:

Пясъчният Пахиа амос

Кипос

Първият водопад на Фоня

Хора

Плажът пред къмпинга в Александруполис

Браво на вас🤗
Самотраки е мое любимо място!

# 374
  • малкия йеросалим
Здравейте Имам питане за Портокали бийч.Има ли бийч бар на него?В статията, която четох пише,че пътя до него е стръмен и черен- много ли е лош пътя?
Много ми се иска да отидем, но мъжко като чу за лошия път и ме отряза/вчера на Кариди бийч заседнахме в една дълбока пясъчна дупка и едва изкарахме колата:( /

Общи условия

Активация на акаунт