На море в Гърция 2019 - III

• 41 441
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета, обмисляме след 15 септември да отидем на Крит, защото дотам има директен полет на Райънеър. Посъветвайте ме в коя част на острова е по-малко туристическо? Каца се в Ханя. Ще ползваме обществен транспорт, няма кола. Ако може да похвалите и някое хотелче, ще съм ви благодарна Simple Smile

# 616
Доклад от тази сутрин: На Кулата в 7.30ч бяхме пета кола. Минахме за две минути.
Довечера имаме нощувка в Нидри, а за утре имаме резервирани билети за ферибота за Кефалония.
Никъде не намирам инфо дали и кои точно стачкуват.
Аз нямам нищо против да поостанем на Лефкада.😂

# 617
Би трябвало стачката да приключи до 24:00 ч. днес и утре да няма драми.

# 618
  • Самоков
Здравейте, някой може ли да ми препоръча вила, в която е отсядъл. Търся нещо за 4 възрастни и 3 деца в Халкидики, но приемам и други предложения. Пробвах да търся с Airbnb, но нещо не мога да се ориентирам за точното местоположение на къщите, а предпочитам да е близо до плаж.

# 619
Здравейте момичета, обмисляме след 15 септември да отидем на Крит, защото дотам има директен полет на Райънеър. Посъветвайте ме в коя част на острова е по-малко туристическо? Каца се в Ханя. Ще ползваме обществен транспорт, няма кола. Ако може да похвалите и някое хотелче, ще съм ви благодарна Simple Smile

Както многократно е препоръчано за Крит, без наемане на кола не знам какво бихте могли да разгледате само с обществен транспорт и колко време ще ви отнеме това. Позиционирането зависи от това коя част на острова желаете да резгледате. Крит е голям остров и без кола за малко дни нищо почти няма да видите, както и за целия осторв не бихте добили представа с една пътуване само според мен. Иначе и Ханя е много приятен град в който може да се установите.

# 620
От Ханя могат доста места да се посетят с обществен транспорт. До Балос (NB. там автобусът е до пристанището за корабчето), Фаласарна, Елафониси, Ретимно, както и до близките плажове си има автобуси.
Но с кола несъмнено е по-удобно.
Та, за без кола препоръчвам категорично центъра на Ханя (ако си падате по оживени места и не ви пречи шумът) или западните части на града около плажовете Агии Апостоли и Сталос.
В района около летището (п-ов Акротири) също има приятни плажове и хотели, но там сме били само с кола и не мога да преценя доколко може да се разчита на обществения транспорт. Всъщност четох, че даже до Шейтан Лиманя има автобус вече.

# 621
  • Димитровград
Здравейте група !
Нова съм в темата и искам да помоля ако някой може да ме ориентира къде може да преспим в Maroneia.Мислим да отскочим за два три дена !За да не звучи като реклама може и на лични!Благодаря много на отзовалите се!

# 622
  • ПЛОВДИВ
Здравейте, вчера резервирах 5 нощувки в Керамоти в The Oak Hotel - изглежда добре.
Това ни е първа почивка в Гърция и ще ми е от полза ако ми препоръчате места, които за разгледаме в района - до Тасос ще идем със сигурност.
Също ще ми е от полза  да дадете отзив за хубави барове и ресторанти.
Relaxed

# 623
Провокирана от въпроса по-горе за ферибот до Корфу, аз да попитам дали е нужно предварително да купим билети за ферибота Килини - Закинтос? Бях планирала да купим на място според това в колко часа пристигаме, но удачно ли е? 

В силен сезон ще ходим.

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 08:31 от Макарон

# 624
  • София
Здравейте, някой може ли да ми препоръча вила, в която е отсядъл. Търся нещо за 4 възрастни и 3 деца в Халкидики, но приемам и други предложения. Пробвах да търся с Airbnb, но нещо не мога да се ориентирам за точното местоположение на къщите, а предпочитам да е близо до плаж.
мои роднини всяко лято наемат някъде в тези вили
https://www.booking.com/hotel/gr/s4sani.bg.html?aid=356980;label … 1&#map_closed
Е сега, дали точно тези, или съседни не мога да си спомня, но знам че са някъде зад Сани, на втора линия
И са супер доволни
Цената първо ми се стори солена, но те наемат вилата за поне 2 седмици и на ден, за повече хора като сметне човек не е толкоз скъпо... . Но може да е късно за резервация и всичко да е заето, знам че те резервират още януари- февруари.

# 625
  • София (Възраждане)
Провокирана от въпроса по-горе за ферибот до Корфу, аз да попитам дали е нужно предварително да купим билети за ферибота Килини - Закинтос? Бях планирала да купим на място според това в колко часа пристигаме, но удачно ли е? 

В силен сезон ще ходим.

Всъщност първоначалното питане беше именно за Килини-Занте, виж по-горе какво е отговорила Параход.

# 626
  • тук и там
Цитат
мои роднини всяко лято наемат някъде в тези вили
https://www.booking.com/hotel/gr/s4sani.bg.html?aid=356980;label … 1&#map_closed    

Не мога да се разбера за колко човека са тези вили. Имате ли идея? На мен ми излизат доста солени цени, за семейство с две деца,но може би ако са повече хора-цената би била добра.

Наех стая в някакви блокчета за 3 дни( нали ни поканиха на къмпинг,та взех стаи до къмпинга, защото прецених че не е за мен този тип туризъм). Ако ни хареса -ще се опитаме да удължим престоя или..ще помислим по от рано за почивка в Гърция догодина. Не сме ходили във Гърция на почивка, била съм само в Солун за ден-и  противно на повечето мнения тук-мен  не ме впечатли с нищо града-до голяма степен ми напомня на Бг град- прашно и мръсно  ми се стори..Хареса ми крайбрежната алея,със заведенията и гледка към морето.

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 09:47 от Kaisia

# 627
Килини-Закинтос - все пак ако се притеснявате, можете да резервирате оттук https://www.levanteferries.com/en/reservations/

Учудва ме, че според разписанията в gtp. gr вече пътува само една компания, допреди две години бяха две (явно Кефалониан лайнс е спряла дейност) и се редуваха, но все пак фериботите са цели 7 на ден във високия сезон. Ние сме пътували 2 пъти от Килини без предварителна резервация, веднъж за Занте и веднъж за Кефалония. Но това беше през юни и септември.
По принцип на острова големите тълпи пристигат със самолет, има международно летище.

# 628
  • София
Не разбрах, от къде купувате меда?
От магазини или от сергии на производител?

# 629
Последно в Тасос купих от магазин, който беше само за мед. На Халкидики също съм виждала такива край главния път. Иначе дори от обикновени супермаркети или ни подаряват/продават местните. Има пчелари, които си продават вкъщи, написали са си телефона отпред Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт