На море в Гърция 2019 - III

• 41 450
  • 758
  •   1
Отговори
# 390
Може ли актуално инфо някой за Лефкада да сподели? Или линк към хотел, в който е бил. Мисля за Василики нещо да резервирам, но още не съм сигурна, че там е най-оптимално. По-скоро искам някъде от където да може да са лесно достижими повечето от известните плажове и за Кефалония мисля.

Впечатления от миналата седмица - за първи път посетихме Лефкада, точно във Василики бяхме отседнали, в малко семейно хотелче тип къща за гости, което се намира в местността Понти (или Понди, както му казват там). Беше много чисто, страхотни домакини. Островът много ни хареса, а Василики е приятно и раздвижено селце. Хубавите плажове са каменисти и се намират от запад. Камъка за нас не е проблем, Порто Кацики ми стана фаворит. От изток плажовете не стават. Всички фериботи тръгват от Нидри, както е написала Параход. Ако нещо по-конкретно те интересува съм на среща.

# 391
Лиана11, малко късно се включвам, но съм била на Ангелокастро.
Има си изкачване, но за мен си струваше, не го усетих като нещо свръхизморително, нито пък ми се видя опасно. По-скоро в самата крепост трябва да сте с повишено внимание, по краищата има някакви заграждения от обикновени въжета, които не трябва да се преминават, но ако не се катерите по стените и децата ви не са много щури, посещението е напълно постижимо за 7-8 годишни. Отгоре се вижда Палеокастрица и голяма част от крайбрежието.
Ако все пак не успеете да се качите дотам, хубави гледки има и от Лаконес, даже има кафенета с тераси покрай пътя.
За пътищата вече са казали, тесни са и на моменти има доста трафик и фучащи коли, които хич не се съобразяват, че едвам се разминавате. Но чак страшни - не са, освен за начинаещи шофьори Simple Smile

# 392
Търся отзиви за каламата. Някой, ако е ходил, моля, да сподели за плажовете, места за посещения....

# 393
Лиана11, малко късно се включвам, но съм била на Ангелокастро.
Има си изкачване, но за мен си струваше, не го усетих като нещо свръхизморително, нито пък ми се видя опасно. По-скоро в самата крепост трябва да сте с повишено внимание, по краищата има някакви заграждения от обикновени въжета, които не трябва да се преминават, но ако не се катерите по стените и децата ви не са много щури, посещението е напълно постижимо за 7-8 годишни. Отгоре се вижда Палеокастрица и голяма част от крайбрежието.
Ако все пак не успеете да се качите дотам, хубави гледки има и от Лаконес, даже има кафенета с тераси покрай пътя.
За пътищата вече са казали, тесни са и на моменти има доста трафик и фучащи коли, които хич не се съобразяват, че едвам се разминавате. Но чак страшни - не са, освен за начинаещи шофьори Simple Smile

За Палеокастрица да не ви охлаждам ентусиазма, но морската вода е студена. Миналата година средата на юли бяхме, само се топнахме -  колкото да се отчетем. Сидари е невероятна красота, точно като на картичка.
За тази година планирам през септември Скиатос. Ще се движим с техния обществен транспорт, намерих имената на спирките, намерих разписанието, само дето не мога да намеря къде спират автобусите. В Гугъл тук таме се вижда някой автобус. Много ми са необходими, за да знам къде е удобно да резервираме. Някакви идеи?

# 394
Параход ; yovanka – благодаря ви. Май ще оставим Тасос за друг път. Кавала планувам да го посетим, че миналата година ходихме там в един дъждовен ден и нищо не можахме да видим. Беше много пренаселено с туристи и коли, голямо обикаля по паркингите, а и дъжд, не беше никак хубаво.

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 17:00 от didoni

# 395
За тази година планирам през септември Скиатос. Ще се движим с техния обществен транспорт, намерих имената на спирките, намерих разписанието, само дето не мога да намеря къде спират автобусите. В Гугъл тук таме се вижда някой автобус. Много ми са необходими, за да знам къде е удобно да резервираме. Някакви идеи?
Ето картата със спирките, като знаеш, че Скиатос-Кукунариeс е 13 км, 24 спирки са през около 500-600 метра значи. Стига да отседнете някъде около главния път, няма начин да сте далече от спирка. Имай предвид, че автобусите супер много се препълват, септември за Скиатос си е висок сезон (докъм 15-и са ми наблюденията). Бих отседнала близо до приоритетен плаж или до града, за да си спестя поне част от пътуванията. Таксита в Гърция също доста ползваме ние, евтини са на повечето места, но точно със Скиатос нямам опит, а той е по-туристически.
http://www.skiathos.gr/en/transportation/moving-in-skiathos/bus.html

Didoni,
в центъра ние винаги спираме на платения паркинг срещу пристанището, за първите 6 часа - 2 евро (ако правилно си спомням от последното ни спиране там преди около месец). Не е било да няма места,той е гигантски.

# 396
Мои роднини са доста разочаровани от Лефкада. Каманак и платени шезлонги. А заради каманака без шезлонг не ставало. Иначе красиво.

# 397
  • София
Мои роднини са доста разочаровани от Лефкада. Каманак и платени шезлонги. А заради каманака без шезлонг не ставало. Иначе красиво.
Просто много хора отиват в Гърция, с нагласата че навсякъде плажовете са пясъчни като на нашето море, или ако са посетили примерно Халкидики, очакват навсякъде да е все пясък. И съответно остават разочаровани. Чарът на Йонийските острови е точно в каменистите плажове, поне за мен. Изключвам Корфу от списъка, той определено не е моето място, и едва ли ще се върна, въпреки пясъка.

# 398
Просто много хора отиват в Гърция, с нагласата че навсякъде плажовете са пясъчни като на нашето море, или ако са посетили примерно Халкидики, очакват навсякъде да е все пясък. И съответно остават разочаровани. Чарът на Йонийските острови е точно в каменистите плажове, поне за мен. Изключвам Корфу от списъка, той определено не е моето място, и едва ли ще се върна, въпреки пясъка.

Да не говорим и за "рекламата" от някои тур оператори, всеки плаж според тях е тропически рай с бял пясък, тюркоазена вода и бля бля. И като видя някъде как описват Егремни, Катизма и Порто Кацики като "плажове с фин пясък" ме напушва един смях Smiley Обаче някои хора не се сещат да се поразровят и им вярват...

# 399
  • Варна

То доволни и недоволни има отвсякъде.Най - добре идете и вижте Simple Smile

# 400

Тодоричка +1 от мен - чарът наистина е в белите камъчета, на това се дължи и синия цвят на водата. Катизма например не ми хареса особено, въпреки по-пясъчния си вид. Пефкулия и Милос са друго нещо. Въобще Йонийско ми стана любимо още като го видях за първи път. За съжаления не успяхме да отидем на Каваликефта, остава за следващото ходене към Лефкада.

# 401
Много често споменават тая дума каманак И сега сме спрели яхтата до такъв каманак близо до Arkoudi на Пелопонес има и пясък но ние избрахме камъните На пясъка само нас ни няма Който харесва само пясък да си седи на сънито А някой беше казал че няма пясъчни плажове на Пелопонес значи въобще не е го е обикалял Има колкото искаш бол ли се казваше?

# 402
  • София
Първата година, в която отидохме на Евия, след две поредни лета на Ситония, в първия момент, меко казано бях изненадана от почти пълната липса на пясъчни плажове, каквито бях свикнала да намираме на Ситония, на всеки залив. Но попадайки на малкия плаж след пристанището на Илия, много бързо заобичах и оцених камъняка Simple Smile А след Миртос и Антисамос (където направихме най-най-сладката следобедна дрямка на камъните) съвсем спрях да се оплаквам от камъните.
За Пелопонес би било изключително тъпо да се твърди, че няма пясъчни плажове. Трябва грам да не си си направил труда да прочетеш и проучиш. Калогрия до Патра с гората Строфилия, километрите пясъчен плаж в района на Захаро, Финикунда, Войдокилия и още, и още правят Пелопонес едно много специално за мен място, на което бих живяла някой ден.

# 403
Напълно съм съгласна с теб То не е достатъчно да гледаш картинки а да обиколиш малко или повече Сега обикаляме тотално целия Пелопонес и мога да си водя записки колко пясък има

# 404
В момента съм над Неа Моудания и съжалих че тази година си оставих аква обувките. Камъни има малко, около метър и половина и после ситен пясък, но докато стигна пясъка ми се реве.

Общи условия

Активация на акаунт