ВИЕНА тема 11

• 34 724
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
  • Deutschland/HE
http://www.winterinthecity.at/ това нещо по-различно ли е от адвентните базари?

прочетох само началното описание, нещо подобно е на базарите, с хапване и пийване Simple Smile. Предполагам, че не го наричат коледен, защото по традиция поне в Германия се откриват в понеделника след първия адвент (тази година е 25.11) и са до 23.12, мноооого рядко са до Нова година.

# 406
  • СОФИЯ
Във Виена започват по-рано, а някои остават и като новогодишни. Миналата година стоеше и този при кметството, въпреки че офиц беше обявено че ще остане само ледената пързалка. Ето за тази година датите https://www.wien.info/en/shopping-wining-dining/markets/christmas-markets

За това горното ми харесаха на снимките огънчетата Simple Smile На 22.11 ще летя, но съм само за една нощувка и се чудя дали да му отделя време.

# 407
  • Viena
Още от 13.11. започнаха отварянето на базарите. Горното е винотека, близо до Щефансдом, не изглежда нещо супер. Базари има над 20 във Виена, както и няколко нови. Днес ще посетя и някои базар и ще ви кажа как е спрямо друга година.

# 408
  • Бургас
Във Виена започват по-рано, а някои остават и като новогодишни. Миналата година стоеше и този при кметството, въпреки че офиц беше обявено че ще остане само ледената пързалка. Ето за тази година датите https://www.wien.info/en/shopping-wining-dining/markets/christmas-markets

За това горното ми харесаха на снимките огънчетата Simple Smile На 22.11 ще летя, но съм само за една нощувка и се чудя дали да му отделя време.
С коя компания ще летиш?

Ако имаш застраховка и тя покрива разходите ти, защо ще те карат да плащаш нещо?!
А иначе турците са мега зле с английския. Дори по рецепциите в 5 звездните хотели в курортите не го говорят хич добре. Уж били учили английски, а дори основни думи не знаят. Ходила съм на много места в Турция и оставам с впечатлението, че надали нещата опират просто до нежелание да говорят. Едно младо момче в Waikiki дори не знаеше как е "момиче" на английски.

# 409
  • СОФИЯ
Предполагам бъркаш поста с някой от предходните, Simple Smile случва се. Доста съм пътувала, но точно в Турция никога не съм ходила и не знам как са с английския.
Австрийците свалиха цените на билетите от СФ откакто и от тук полетя някаква нискобюджетка. Средата на ноември сме, а и сега има билети за декември от СФ на 173 лв.

# 410
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Принципно при застрахователните брокери също се правят здравни застраховки, както гражданска, каско и т.н.Аз ползвам брокерката, която затрахова автомобилите и имуществото ни, за по-лесно.
Аз също не бях пътувала със самолет до преди няколко години и се притеснявах как ще се справя точно с полети и часове из различните държави, но не е страшно.Когато човек е прочел и проучил предварително, се оправя.
Ние летим на 24.11 за Виена и сега си съставям план за посещения.Май се забих в кофти квартал с хотела, но беше на мига и нямаше кога да чета предварително...Ще видим.

# 411
  • СОФИЯ
Застаховки не ползвам по Н бр причини, доказани. Е също не подновявам дори за детето.

# 412
  • Варна
Принципно при застрахователните брокери също се правят здравни застраховки, както гражданска, каско и т.н.Аз ползвам брокерката, която затрахова автомобилите и имуществото ни, за по-лесно.
Аз също не бях пътувала със самолет до преди няколко години и се притеснявах как ще се справя точно с полети и часове из различните държави, но не е страшно.Когато човек е прочел и проучил предварително, се оправя.
Ние летим на 24.11 за Виена и сега си съставям план за посещения.Май се забих в кофти квартал с хотела, но беше на мига и нямаше кога да чета предварително...Ще видим.

Здравей, аз се занимавам също с планирането - ние сме от 8ми до 12ти Декември. Кварталът също не е ок, но поне има близо спирка на метрото. След изчисления стигнах до извода, че Vienna City Card е най-добре като цена.
Смятаме да посетим Зоол.градина, Шонбрун - за там не съм сигурна кое точно, Мадам Тюсо, Виенското колело, Албертина, природонаучния музей, Тайт травъл и май е това.

# 413
  • Viena
Да, ви докладвам! На Ратхаус бе открит и елхата е запалена вече. Различна е украсата, на Акх е доста по-малък от преходни години, но е много по-приятен. Толкова за сега от мен за базарите!

# 414
  • СОФИЯ
Жани, доста добро предсавяне. Следващият петък....ще ви посетя. Последните седем години не намирам нищо ново.

# 415
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Здравей, аз се занимавам също с планирането - ние сме от 8ми до 12ти Декември. Кварталът също не е ок, но поне има близо спирка на метрото. След изчисления стигнах до извода, че Vienna City Card е най-добре като цена.
Смятаме да посетим Зоол.градина, Шонбрун - за там не съм сигурна кое точно, Мадам Тюсо, Виенското колело, Албертина, природонаучния музей, Тайт травъл и май е това.

Първоначалната ни идея беше точно за този период, но на същите пари изкочиха по-ранни билети и реших да отидем за РД на мъжа ми.Хем да изпреварим застудяването уж...
Още се чудя за Виена сити пас и ще смятам отново.

# 416
  • Viena
Жани, доста добро предсавяне. Следващият петък....ще ви посетя. Последните седем години не намирам нищо ново.
Доста неща липсват от базара на Акх, липсват китайските боклуци даже и Баумкухен не видях. За децата има пони,с което могат да направят една - две обиколки срещу 4 Евро.

# 417
  • Варна
Скрит текст:

[/quote]

Първоначалната ни идея беше точно за този период, но на същите пари изкочиха по-ранни билети и реших да отидем за РД на мъжа ми.Хем да изпреварим застудяването уж...
Още се чудя за Виена сити пас и ще смятам отново.

[/quote]
Ние сме двама възрастни + батко на 16г и госпожица на 8г. Седмичните билети ни излизат 4*17.10= 68.40 eвро, а три карти, при които госпожицата пътува безплатно 78,30 евро като включват и отстъпки по забележителностите, затова мисля така да направя. Остава ми само да измисля транспорта до и от летището, защото няма да се включи в тези 72 часа. Но назад в темата има доста информация.

# 418
Може ли малко помощ относно пътуването в 4:30-5:00 от Виена -Ullmannstrasse 10, Виена, 1150 , до летището . В този ранен час не намирам нито автобуси , нито влакове  . Варианта е май само с такси ? Благодаря !

# 419
Някой може ли да ми даде малко информация за хотел Кaiserrast 3? Чудя се колко далеко всъщност е от центъра на града, някъде покрай него има ли базар или нещо друго, което си заслужава... По план трябва да се настаним на 19.12. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт