ВИЕНА тема 11

• 34 637
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря! Simple Smile

# 61
Здравейте, за семейство с две деца на 8 и 11 години. Кой е най-подходящия билет за Шонбрун. Искаме да посетим детския музей, зоологическата градина, лабиринта. На мен ми се искаше и дворецът, но не виждам комбиниран билет, щойто да включва всичките неща.
Чудя се и за картите за транспорт. Тези, които са за 72 часа на цена от 17 евро за деца по евтини ли са или пак са на тази цена. Защото ако няма детски то картите, които са сити пас май са по изгодни. Нали там едно дете до 15 години пътува безплатно с родител. А цената за 72 часа е 25 евро

# 62
Здравейте, за семейство с две деца на 8 и 11 години. Кой е най-подходящия билет за Шонбрун. Искаме да посетим детския музей, зоологическата градина, лабиринта. На мен ми се искаше и дворецът, но не виждам комбиниран билет, щойто да включва всичките неща.
Чудя се и за картите за транспорт. Тези, които са за 72 часа на цена от 17 евро за деца по евтини ли са или пак са на тази цена. Защото ако няма детски то картите, които са сити пас май са по изгодни. Нали там едно дете до 15 години пътува безплатно с родител. А цената за 72 часа е 25 евро
Писала съм и друг път- климаткарте е най- изгодно транспортно предложение за хора, които се движат заедно. Представлява лента с 8 дневни карти за 40 евро. Излиза 5 евро на ден/ на човек. Просто трябва да маркираш колкото хора, толкова последователни бройки за деня и да сте заедно в транспортното средство, защото билета не се разделя.

# 63
  • София
Здравей, ние купихме семеен билет за Шонбрун - 89 евро  Classic Pass Plus /2 възрастни и до 3 деца/, включваше вътре Двореца, ЗОО, Лабиринта, Глориет, Orangery Garden и още нещо. Хубавото беше, че за двореца имаш точно определен час и дата, а  другите места, може да бъдат посетени и през друг ден но това важи май само за този тип билети . За нас това беше идеално, защото половин час след като купихме билета заваля и цял ден не спря. Другите обекти ги посетихме следващия ден, като се оправи времето.

# 64
  • Пловдив
Транспортът е безплатен за деца до 15 години през ваканцията, а сега е ваканция. Ние ще вземем 2 нормални карти з по 72 часа за нас, децата пътуват така. Преди да разбера това смятах да купувам vienna city card, която дава право на едно дете да пътува с 1 възрастен безплатно и отстъпки за забележителностите. 

# 65
За картите за градски транспорт, зависи в кои дни от седмицата сте във Виена. Има седмични карти, които струват около 18 евро и важат от понеделник до неделя. Картите с 8 талончета са възможно най-неизгодният вариант.

# 66
Здравейте,

При престой във Виена няколко дни, реалистично ли е в един от дните да направим екскурзия до Халщат и връщане вечерта до Виена. Има ли директен транспорт Виена-Халщат, колко време се пътува, възможно ли е да се разгледат забележителностите в рамките на един ден ?

Моля да споделите, ако някой е пътувал, какво друго е хубаво да се види около Виена.

# 67
  • София
Аз четох, че Виенската гора (в покрайнините на Виена) е интересно място за разходка, но не съм задълбавала. Ако по време на посещението ни след малко повече от две седмици е някаква адска жега, обаче, ще се насочим към нея, тъй като ще пътуваме с бебе.

# 68
Бих препоръчала сити пасс билетите. Вкл транспорт и билети за музеите. Предимство, влиза се само със сити пасс, не се чака на опашки. Др предимство е вкл транспорт. Спирките са така направени, че покриват всички места за посещение, ползва се по н-пъти на ден. Сити пас билетите вкл и екскурзия с корабче по Дунав.

# 69
Сити пас различно ли е от Виена пас?

# 70
Едно и също е. Ако местото където спите е близо до спирка на Виена пас не се налага въобще да използвате градски транспорт.
Проверете дали когато сте там няма някакви маратони, тогава Виена пасс не работят (или поне някой от маршрутите им)
Не си губете времето в Музеят на порцелана. Очакванията ми бяха , ала Майсен, но в действителност е гола вода. Пазарът на Кармелитките,- също.

# 71
Благодаря, Titina!

Да, пешеходно сме близо до спирки на три от линиите.
Решили сме да вземем Виена пас и сити пас ме обърка за момент, че може да е нещо друго. Все още не сме решили дали за два или три дни да бъдат, но май ми се иска за три, за да ни е по-спокойно.

# 72
Здравейте,

При престой във Виена няколко дни, реалистично ли е в един от дните да направим екскурзия до Халщат и връщане вечерта до Виена. Има ли директен транспорт Виена-Халщат, колко време се пътува, възможно ли е да се разгледат забележителностите в рамките на един ден ?

Моля да споделите, ако някой е пътувал, какво друго е хубаво да се види около Виена.

Халщад е уникално място- и селото и езерото, и глетчера до тях със страхотна гледка от върха на кейбълкара. Но трябва нощувка. Пътят е доста( с кола към 3 часа( че и повече в посока, а с автобус сигурно още повече). По- близо до Виена са Грац и Линц( има скоростни влакове дотам за към 2 часа стигат). До Залцбург също има, но е по- далечко.По - близо до Виена е Пухберг- планина,на която се качваш с влакче саламандър и има място за разходка на върха с кафенце и хубава гледка. Манастирът Мелк също е близо. Музеят на шокорада е почти до Грац, но за семейства с деца е изключително атрактивно преживявани( и калорично, зящото ядеш на корем от което колкото искаш). В района на Залцбург/ Халщад има и други страхотни езера и солни мини, но там си трябва отделно планирано дълго пребиваване. В самата Виена(е айде- в село Гринцих) тръгва автобус за баирчето- планина Каленберг- страхотна гледка от кафенцата горе. Има и няколко градчета( или селца) около Виена( губят ми се имената- май Клостернойбург от едната страна беше, а другото е след Вьосендорф), които са живописни австрийски стил местенца за разходка, кафе и снимки.

# 73
Здравейте,

Според мен а абсолютно непостижимо. Плюс това, в момента там е толкова претъпкано с азиатски туристи, че даже не знам дали въобще може да се води нещо. Аз съм ходила два пъти, все зимата и наистина е много красиво. Около Виена има достатъчно приятни места , ако толкова държите да видите австрийска селска идилия. Гринциг и Вьозендорф не препоръчвам- по-скоро Мьодлинг, Перхтолсдорф, Баден....но все пак е въпрос на вкус, де. Зависи и дали сте с кола, тогава предприемане на подобна екскурзия е за окуражаване.

# 74
Здравейте,

Халщад е уникално място- и селото и езерото, и глетчера до тях със страхотна гледка от върха на кейбълкара. Но трябва нощувка. Пътят е доста( с кола към 3 часа( че и повече в посока, а с автобус сигурно още повече). По- близо до Виена са Грац и Линц( има скоростни влакове дотам за към 2 часа стигат). До Залцбург също има, но е по- далечко.По - близо до Виена е Пухберг- планина,на която се качваш с влакче саламандър и има място за разходка на върха с кафенце и хубава гледка. Манастирът Мелк също е близо. Музеят на шокорада е почти до Грац, но за семейства с деца е изключително атрактивно преживявани( и калорично, зящото ядеш на корем от което колкото искаш). В района на Залцбург/ Халщад има и други страхотни езера и солни мини, но там си трябва отделно планирано дълго пребиваване. В самата Виена(е айде- в село Гринцих) тръгва автобус за баирчето- планина Каленберг- страхотна гледка от кафенцата горе. Има и няколко градчета( или селца) около Виена( губят ми се имената- май Клостернойбург от едната страна беше, а другото е след Вьосендорф), които са живописни австрийски стил местенца за разходка, кафе и снимки.

Благодаря много за информацията.

Общи условия

Активация на акаунт