ВИЕНА тема 11

• 34 806
  • 744
  •   2
Отговори
# 330
  • Viena
Става и без да разбираш, наши приятели бяха с дете на 10 и останаха много доволни.

# 331
Благодаря , ще разгледам .

Не съм по музеите , предпочитам замъци да разглеждам .

Стана ми интересна зоологическата градина и вероятно ще обърна внимание и на нея.

Сама ще съм и честно казано ще го карам без много бързане .
Гледам че и температурите ги дават макс 10 градуса, което също няма да е приятно , но .........

А тази атракция с тази височина как се казва ? Изглвжда ми много интересно.
А и никога не съм качвала на виенско колело.
Май сега е момента ?

Албертина заслужава ли си ?

Има и някакви туристически обиколки с гид - нощна Виена ,
Дали ще си струва  ?
Не разбрах , има ли туристически център откъдето да си взема някакви брошури или екскурзии или всичко онлайн трябва да го мисля ?

# 332
  • Viena
Частично се затваря Пратер, вижте на сайта за повече информация. Високата въртележка не мисля, че ще работи.

# 333
  • Варна
Здравейте, имате ли мнение за 10ти квартал FAVORITEN Запазих апартамент с много добри отзиви за местоположение и близост до транспорт, но все пак ми се ще да чуя още едно мнение тук, доколкото разбрах това е турския квартал? Благодаря

# 334
  • София
Ние бяхме отседнали в същия квартал. Нямам лоши впечатления. Лично за мен е тих и спокоен.

# 335
  • София (Възраждане)
... това е турския квартал?
Мигрантски, и българските гастарбайтери също живеят там.

# 336
Здравейте, пътешественици.

А какво мислите за квартала около Нашмаркт?

# 337
  • Viena
10 Бецирк, не е много харесван квартал.

# 338
  • Вестерос
To и за нашия /16/ имаше май лоши мнения, но се оказа много приятен, спокоен, въпреки пазара и наличието на заведения, в които мъжете играеха карти до късно вечер. През две врати имаше даже клуб , в който играеха настолни игри до посреднощ Grinning Никой не ни е закачал, към 9:30, 10 вечерта си имаше хора по улиците.

# 339
  • Варна
Знаете ли дали магазините и търг. центрове във Виена работят на 26 октомври (нац. празник)?

# 340
  • Viena
Нищо не работи!

# 341
  • София
Здравейте, моля отново за помощ от запознатите с транспорта във Виена. Това пише на сайта:
During the school holidays in Vienna, on Sundays and public holidays, as well as on 2 and 15 November, children and youths may travel free of charge on Wiener Linien’s network, until the age of 15.
Означава, че на 2-ри ноември децата пътуват безплатно. Обаче само австрийските ученици ли? Дали ще можем да се възползваме и как? Качват се децата без билети и си показват българските ученически карти или паспортите, така ли е?

# 342
  • СОФИЯ
Здравейте, моля отново за помощ от запознатите с транспорта във Виена. Това пише на сайта:
During the school holidays in Vienna, on Sundays and public holidays, as well as on 2 and 15 November, children and youths may travel free of charge on Wiener Linien’s network, until the age of 15.
Означава, че на 2-ри ноември децата пътуват безплатно. Обаче само австрийските ученици ли? Дали ще можем да се възползваме и как? Качват се децата без билети и си показват българските ученически карти или паспортите, така ли е?

Всички деца пътуват безплатно, не само австрийските ученици. Досега не са ни искали някакъв документ. Паспортът е документът, за да докажете, че детето попадат в категорията до 15 г(питали сме преди като сме посещавали Виена). Дъщеря ми е на 14 г. и изглежда много по-голяма и преди 3 дена като бяхме там, провериха ни в метрото нас, а нея даже я подминаха.
Като гледам в календара за празниците, 15 ноември е регионален празник и почиват само във Виена(Saint Leopold's Day in Vienna in 2019, така се казва). А официален празник е 01 ноември и децата са освободени до 4.11. да не учат. НО за ваше спокойствие, си го разпечатайте това и си го носете. Те си знаят работата.

# 343
  • СОФИЯ
За гр. транспорт за деца до 15 ненавършени години е добре да се носи и ученическата карта. Поне така аз процедирах, след запитване по тел. отговориха че е необх. "документ", от който се установява че детето е ученик в ЕС. Не е документ нито картата, нито бележника, на кирилица е, но е със снимка на детето и върши работа.

Минал ли е "Лейдис дей" във Виена с намаление цял ден 20% на нови колекции? Вероятно съм пропуснала, миналата 2018 г. е бил в началото на м. октомври.

# 344
  • Пловдив
Здравейте,  дали има по музеите гардероб или шкафчета? Примерно в Шьонбрун, в Техническия музей и т.н. Ще ходим от 22.11 до 25.11 и ще сме доста дебело облечени, та ми се иска да не си носим багажа в ръце докато разглеждаме.

Общи условия

Активация на акаунт