ВИЕНА тема 11

• 34 679
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте! Точно преди НГ взех едни билети за без пари почти, за много кратък престой, но съвпада и с годишнина и реших, че е добър повод за разходка.
Ще пристигнем в Будапеща, където ще спим 2 вечери и след това купих билети от Фликсбус към Виена.
Ще пристигнем около 13ч. и на другия ден летим вечерта за София от Братислава.
https://www.google.com/maps/uv?hl=bg&pb=!1s0x476d078f666a9cb1%3A0x82431e4eb93074ad!3m1!7e115!4shttps%3A%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipPiw2mi0nu7RfaAfPMY-gZxaSLn1c4dBcGeByYk%3Dw200-h160-k-no!5za29scGluZyB3aWVuIHplbnRyYWwgLSBHb29nbGUg0KLRitGA0YHQtdC90LU!15sCAQ&imagekey=!1e10!2sAF1QipPiw2mi0nu7RfaAfPMY-gZxaSLn1c4dBcGeByYk&sa=X&ved=2ahUKEwjq9OLx3_PmAhWhMewKHbWmD84QoiowDHoECBUQBg

Запазих и платих този хотел, заради почти перфектното местоположение.
Мисля първия ден да се разходим в централната част, евентуално да влезем в Природо-научния музей, къщите на Хундертвасер отвън и това е. А на другия ден да тръгнем рано сутрин към Шонбрун и по-конкретно към зоопарка.

И сега чуденето ми е дали да взема по-ранни билети към Братислава(в 15ч.) и да отделим 2-3 часа и на този град или да останем във Виена и да хванем късен автобус директно за летището?
Моля за съвет и да ми кажете дали ще можем да вмъкнем още нещичко във времето, с което разполагаме. Не сме били там и нямаме идея как да отганизирам времето.

# 661
Във Виена първия ден вижте и дворците "Хофбург" и "Белведере", наблизо са до Хундертвасер, в центъра катедралата "Св. Стефан", Ратхаус - Кметството, Колоната на чумата. Ние харесахме много Щадтпарк, там има паметник на Моцарт и паметник на Съветската армия. Братислава е приятен, младежки град, но бледнее ако го видиш след Виена. Старият град се обикаля за час. Има едни фигурки на човечета, много се забавлявах да ги търся, интересни са, едното се подава от шахта.

# 662
Благодаря ти, дама от морето!
Аз искам да видим колкото се може повече, но никога не успяваме да изпълним плановете си  напълно. Ние сме такива хора, че харесваме разходките, ако видим някое приятно кафе или сладкарничка да спрем да опитаме. И така, да усетим атмосферата на мястото. Но щом и тези дворци са  в този район, ще опитаме да ги видим, поне градините.

# 663
Благодаря ти, дама от морето!
Аз искам да видим колкото се може повече, но никога не успяваме да изпълним плановете си  напълно. Ние сме такива хора, че харесваме разходките, ако видим някое приятно кафе или сладкарничка да спрем да опитаме. И така, да усетим атмосферата на мястото. Но щом и тези дворци са  в този район, ще опитаме да ги видим, поне градините.
Във Виена винаги има какво още да се види. Казват, че градините били най-красиви през май, ние бяхме в началото на април и цветята бяха едва напъпили, не знам как е през зимата. В Братислава ходихме и да разгледаме Замъка отвън, видяхме Синята църква, моста SNP, разходихме се край Дунава. Желая ви приятно изкарване!

# 664
Благодаря ти! Ние заминаваме на 3-ти март. Харесвам Австрия, харесва ми подредеността и спокойствието, което се усеща дори и в големите градове. Не съм била във Виена и нямам търпение да я видя.

# 665
Харсах апартамент за 4 нощувки в района между метростанциите Westbahnhof и Schveglerstrase, от airbnb не се вижда точният адрес...
Как е районът според вас за отсядане с дете и предвид ранното излизане за обратния полет?

# 666
  • Вестерос
Ок си е според мен.

# 667
  • Бургас
Вижте Vienna vintage apartment. Страхотен апартамент с перфектна локация. На 10 тина минути от Мариахилфщрасе и на 200 метра от метро станция U4

# 668
Харсах апартамент за 4 нощувки в района между метростанциите Westbahnhof и Schveglerstrase, от airbnb не се вижда точният адрес...
Как е районът според вас за отсядане с дете и предвид ранното излизане за обратния полет?
За мен, районът около Хауптбанхоф е сред най-ужасните във Виена, даже може би най-ужасният. Но пък има добър транспорт.

# 669
Да ви кажа и аз смятам районът около Централа гара в София за ужасен по принцип, но бих го препоръчала за нощувка на турист. Едно е да се живее там постоянно, а друго - да се пребивава с туристическа цел.

# 670
  • Вестерос
Тя обаче пише за Вестбанхоф, а не Хауптбанхоф. Две различни гари са.

# 671
Скрит текст:
За мен, районът около Хауптбанхоф е сред най-ужасните във Виена, даже може би най-ужасният. Но пък има добър транспорт.
Да, разбирам какво имаш предвид. Просто имам бюджетни ограничения за съжаление, при други обстоятелства изборът би бил по-голям.
Вижте Vienna vintage apartment. Страхотен апартамент с перфектна локация. На 10 тина минути от Мариахилфщрасе и на 200 метра от метро станция U4
Може ли линк, моля...не го намирам.

Последна редакция: вт, 14 яну 2020, 17:47 от AnMary

# 672
  • Бургас
Може ли линк, моля...не го намирам.
http://www.booking.com/Share-H7R9kG

# 673
Да ви кажа и аз смятам районът около Централа гара в София за ужасен по принцип, но бих го препоръчала за нощувка на турист. Едно е да се живее там постоянно, а друго - да се пребивава с туристическа цел.
И за нощувка не бих го препоръчала. Нали вечер ще се прибират. И Лъвов мост и бул. Христо Ботев.

# 674
Точно Вестбанхоф имах предвид, районът около Хауптбанхоф е доста по-приемлив. Имайте предвид, че Виена е доста сигурен и уреден град и дори проблемните зони, не са чак толкова проблемни, но все пак не е приятно място за туризъм. Все пак, човек инвестира доста време и пари в една екскурзия и трябва да му е приятно на мястото , на което е отседнал.

Общи условия

Активация на акаунт