ВИЕНА тема 11

• 34 676
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
  • СОФИЯ
По Марияхилфер аз бих отседнала в периметъра от центъра до спирка Циглергасе на U3. Удобно е ако една от целите е шопинг. Има добри хотели по преките, вкл на Аустрия тренд на ул. Вебгасе. На Вестбанхоф бях сега в началото на месеца, сменях U1 с U3. Вътре си е малко МОЛче като Вин митте, но извън сградата аз лично не бих се разхождала, особено по тъмно, а сега във Виена се стъмва към 16 ч.

# 676
  • София
Има ли вход за катедралата Св.Стефан?

# 677
  • Пловдив
Има ли вход за катедралата Св.Стефан?
Не, има за кулите, ако искате да се качите, но в самата Катедрала се влиза безплатно.

# 678
  • София
Подобни места за хранене с добри шницели има на доста места във Виена, ползвала съм, добри са. Като фаст хапване. Шницелите са само пилешки или свински, няма телешки. Около 3-5 евро, правят ги пред теб и различни гарнитури по избор по 2 евро. Вкусно, но не е ресторант.

Дали може да  споделиш някое такова място като локация или името му? Благодаря

# 679
Аз мога да препоръчам бирария "Bierteufle",  но цените на шницелите са доста повече от 3-5 евро, по-скоро 10-15. Но пък уникално вкусна храна, огрооомни порции. Шницел, ребра и две бири - 38 евро, обаче порциите бяха наистина много големи, изядохме по-малко от половината, за останалото ни донесоха фолио да си го опаковаме. Намира се след Щадтпарк след централата на Райфайзен в една уличка.

# 680
  • СОФИЯ
https://www.schnitzelpalast.at/  Schnitzelpalast тези ми харесват най-много. Има свински, на други места са само пилешки. За мен свинските са си двойна порция, независимо че е тънко месце. Панировка ултра тънка, почти не се усеща.
Schlachthausgasse 29, 1030 Wien, Австрия - това е точно срещу спирка на U 3. Работят и двама македонци в различни смени. Говорят добър английски, но с дъщеря ми докато чакахме да приготвят /5 мин./ си бърборим на български и после падна голям смях Stuck Out Tongue Closed Eyes Взимам за вкъщи, без гарнитури. 3 свински и 1 кордон бльо с плънка кашкавал 13.50 евро на 03.01.2020 г. Всяка гарнитура е по 2 евро, също са хубави.

Последна редакция: сб, 11 яну 2020, 19:58 от мама САННЯ

# 681
  • София
Много ви благодаря за бързите отговори. Предстои ни да посетим Виена след около седмица и чета, събирам информация!

# 682
  • СОФИЯ
В това заведение е приятно и да се седне за хапване, обикновено няма и хора. Друг плюс е че предлагат бира. Други подобни предлагат само безалкохолни.

# 683
  • София
В това заведение е приятно и да се седне за хапване, обикновено няма и хора. Друг плюс е че предлагат бира. Други подобни предлагат само безалкохолни.
Видях го къде точно се намира на Мапса и е близо до нашия хотел, ще го имам впредвид. Надявам се да отидем

# 684
  • СОФИЯ
Ако сте в Бест уестърн на Ландщрасе и пеша става. Или 2 спирки от шницелите с трамвай 18 и си на Ландщрасе.

# 685
Точно Вестбанхоф имах предвид, районът около Хауптбанхоф е доста по-приемлив. Имайте предвид, че Виена е доста сигурен и уреден град и дори проблемните зони, не са чак толкова проблемни, но все пак не е приятно място за туризъм. Все пак, човек инвестира доста време и пари в една екскурзия и трябва да му е приятно на мястото , на което е отседнал.
Благодаря момичета, на мен също не ми вдъхна доверие мястото и буканах друг апартамент, с него се чувствам по-спокойна - Pichlergasse 4, 1090 Wien, Austria
Все пак ще сме с детето и не искам да ядем сандвичи в квартирата, защото кварталът е кофти.

# 686
Четох тук и на страницата за Виена Пас, но не можах да разбера, ако се закупи Виeна Пас примерно за 3 дни, освен за хоп оф автобусите, важи ли и за останалият градски транспорт във Виена - метро, трамваи?

Последна редакция: вт, 14 яну 2020, 22:45 от anbibian

# 687
Не, само за автобусите Hop off hop on важи. Ние бяхме взели Виена Пас. Много често си ползвахме метрото вместо автобусите, защото те са до 16-17 часа и не можехме да се приберем с тях или много трябваше да обикаляме, за да стигнем до нещо, което е в съседство. Но пък бяха полезни за музеите, защото почти навсякъде минавахме с предимство или директно.

# 688
Благодаря. Аз тепърва ще чета и ще видя какво искаме да посетим и ще сметна дали и кой вид карта да взема. Ще ни е първо посещение, ще водим само по-голямото дете на 8 г. с нас, още не сме купили самолетни билети, но обмислям вариант да летим до Братислава с Уиз и да се върнем от Виена с ryanair или да се върнем от Братислава като останем още ден-два там.
За да се разгледа всичко в Шьонбрун, включителн зоопарка ще ни стигне ли един ден или повече да си отделим. Аз съм като децата, ще вися на всяка клетка в зоопарка Simple Smile, ще искам да гледам как се хранят. В Загреб почти 6
часа изкарахме в зоопарка, а не е много голям, тук сигурно ще прекараме повече.

# 689
  • Бургас
Благодаря. Аз тепърва ще чета и ще видя какво искаме да посетим и ще сметна дали и кой вид карта да взема. Ще ни е първо посещение, ще водим само по-голямото дете на 8 г. с нас, още не сме купили самолетни билети, но обмислям вариант да летим до Братислава с Уиз и да се върнем от Виена с ryanair или да се върнем от Братислава като останем още ден-два там.
За да се разгледа всичко в Шьонбрун, включителн зоопарка ще ни стигне ли един ден или повече да си отделим. Аз съм като децата, ще вися на всяка клетка в зоопарка Simple Smile, ще искам да гледам как се хранят. В Загреб почти 6
часа изкарахме в зоопарка, а не е много голям, тук сигурно ще прекараме повече.
В Шьонбрун изкарахме от 10.00 ч до 17.00 ч., като за това време разгледахме двореца отвътре, разходихме се из градините и обиколихме зоологическата градина.

Общи условия

Активация на акаунт