ДЕКЕМВРИйската дружина измина първата третина! Тема 4

• 19 690
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Беърче, трябва през юли да правим ремонт на новото жилище и да се местим, но да видим дали всичко ще свършим навреме.

Момичета, какво е да имаш контракции? При силен стрес и много нерви може ли да се получат толкова рано? Много започна да ме стяга корема ниско долу, също около пъпа ме прерязва, не знам какво става, нито дали е нормално. Не е постоянно, но е неприятно..

Както са описали по-горе, контракцията е като стягане на корема, става като камък буквално, аз ги оприличавам на бъбречна, опасваща болка по кръста. Магнезий обикновено се изписва, аз преди пих до 9ти месец и после шийката ми стана бетон... В момента са по-скоро Бракстън Хикс контракции, подготвителни. Някой път дори не се усещат.

# 406
Вава, за първи път чувам за плацентарен протеин. Thinking Не знам моя как е.
И аз се чудя за шишета. Искам за мляко да е стъклено, за вода пластмасово, но не знам каква марка.

# 407
Добро утро и от мен! Хубава, успешна и щастлива седмица на всички!
Аз нали съм по-назад от вас - термина ми е на 28.12. и още не сме направили ФМ /в 16-та седмица ще да е/ още не мисля за пазар и покупки, но пък хвърлям по едно око като ми излезе някоя реклама.

Извинявам се, ако е повдиган въпроса, но вие как смятате да се борите със стриите?

Мартина, стъклените шишета не са ли по-тежки? Извинявай, ако ми е тъп въпроса. Все още нищо не разбирам от такива неща и тепърва ще търся инфо за това и онова.

# 408
  • Sofia
За шишетата моя калпазанин, буквално изпробва всички на пазара (в началото се изцеждах), накрая най-удобни му бяха най-евтините Камера... После като по-силен започна с Чико, стъклени със силиконови биберони.
Обобщено - пластмасовите бързо се вмирисват, трябва честа смяна, но пък са по-леки, не се чупят. Каучуковите биберони се износват доста по-бързо, но са по-меки.
Препоръчвам ви инвестиция в стерилизатор. Аз моя малко късно го купих, но се родих, това с тенджерите не си е работа...

# 409
Ох ами то и аз не разбирам, но знам, че стъклото си е най - добре по принцип. По - тежки са, но както каза Супрема, пластмасовите много се вмирисват. За това според мен по - добре да се инвестира в стъклено, поне за мляко.

# 410
Вава, честита ви девойка! 😘 И тук познах хахах😅💖

За шишетата - с дъщеря ми ползвахме стъклени само за млякото, много марки пробвахме, включително прехвалените Авент, но не- най-много си хареса Tommee Tippee със силиконова биба.
Спомням си, че тези, от които пиеше вода и чай след 5тия ѝ месец бяха едни пластмасови с дупка по средата, да може да си ги държи по-лесно сама, но за конкретна марка не се сещам. Бяха удобни, но си трябваше на всеки месец смяна.
Каучуковите биби не ѝ допаднаха, а и на мен честно казано не ми харесваха - изглеждат ми едни такива захабени и мръсни. 😃
Иначе залъгалките също бяха на Томи Типи, в последствие и лъжичката за хранене, и купичката, и още работи имахме на тази марка, много ни допадна.

Топ, относно стриите- опитвам се всяка вечер преди лягане да се мажа с кокосово масло. Редувам с какаово.. Миналата бременност така процедирах и, вярно, качих много килограми, но нямах нито една стрия.

Рамзес, да се похвалиш после с добри новини от прегледа😘

# 411
Аз съм чела повече негативни мнения за Авент.  А за тази цена.. ами не мисля, че ще се спра на тях.
За стриите вечер се мажа с кокосово масло, сутрин с мазило на Алверде за стрии. Надявам се да се размина, че кожата ми е много нееластична.
Бибите, които купих вчера са на Бейбилов. Не знам обаче имат ли шишета. Thinking

# 412
Vava при мен е 1,25 незнам какво точно показва този показател. При мен пък бета чхг е нисък, но казаха че няма проблем.
Когато бях бременна с баткото ми подариха шишета на Томи Типи, в последствие си купих биби, и всичко останало на тази марка, но немога да кажа за шишетата понеже не съм ги ползвала, чак след време за сок. Той не пише нито мляко, нито вода. Сега мисля да заложа на марката на дм.

# 413
Относно стриите и аз започнах с кокосово масло . Открих в ДМ едно био кокосово масло, не е лошо поне за сега. Видях, че и в Кауфланд предлагат също био кокосово масло, но не съм пробвала.

Оф да измрънкам пак за моите изследвания. За да ми пуснат БХС следящият лекар ми даде снимка, която да занеса в лабораторията и си я щракнах по пътя. Сега видях, че е написал на нея с химикал, че има носна костица и NT - 1. На мен не ми каза, че я е мерил и малко се съмнявам да е пък точно 1. Знам, че това са просто вероятности, но ми е много странно, когато нещата не се случват по стандартния начин. Уж му имам доверие, но ми е малко странно. И 2 пъти попитах, сигурен ли е за ФМ да е след още 2 седмици - Да, тогава ще е чудесно :O.

# 414
Топ ностната костица четох , че трябва да е 1-2 мм , ако липсва такава тогава има опасност от някой формации и даун .  Аз да ви питам ядете ли суши ... аз много обичам, обаче заради суровата риба се въздържах до тази сутрин.  Съпруга ми се прибра със суши със сьомга  която е печена . Бил питал там за ме се направи специално за бременни единственото което ме притесни е че имаше паста от ролцаот раци, но те са го уверили , че и това е минало обработка . Дано няма последствия, че ще го убия .

# 415
Здравейте момичета,

излезе и моя БХС, риск за Даун 1:210 Sad Направихме и Вижън тест (неинвазивен), за щастие всичко е наред и чакаме пак момиче Simple Smile
Притеснява ме само плацентариния протеин PAPP-A, че ми е нисък 0,42. Вашите как са?
Има ли някой на аспирин протект и за какво е изписан?
Хубав ден на всички!
РАРР-А ми е 0.44 идея нямам дали е добре или не, но не мисля, че е нещо лошо, защото при мен е описан заедно с други показатели при рисковете от тризомии, а моите са много по-добри от тези за възрастта. Примерно за Даун за възрастта ми 1:200, коригирания спрямо изследванията и измерванията е 1:2092. Аз имам изписан Акард до 36 г.с., което също като Аспирин Протект-та е аспирин с по-ниска доза. На мен ми е изписан заради много висок риск от прееклампсия. Според проучвания намалявал развитието на прееклампсия. На мен поне за това ми е изписан.

# 416
Здравейте момичета,
Monikrisi аз също много обичам суши най в началото го избягва и не ядях, после попитах и разгледах отново по-подробно менюто (става въпрос за хепи) и видях, че има и със сготвена бяла риба, както и чак сега се замислих, че едно от любимите ми, което е с хрупкаво скарида не е сурово/логично, попитах изрично и сервитьорката... Та сега си хапвам такова не е често, но 1 път в месеца, не мисля че е проблем след като е минало термична обработка другия вариант е с пилешко. А относно пастата от раци, мисля че и тя минава през доста обработка.

Моят преглед е този петък и вече нямам търпение, в сряда пък съм при акушерката по ЖК за теглене и мерене, ще я помоля и да пуснем микробиология. А с доктора на частно в петък трябва да коментираме за ФМ, при която каза, че този път ще ме прати при друг специалист. Имам два въпроса, ако може да ми помогнете. Запознати ли сте точно в кой период се прави втората ФМ, че откривам различни информации и другия някой има ли информация и мнения за специалист по ФМ в Селена и препоръка, защото предполагам при някой там ще ме прати.

Хубава седмица на всички:hugs:

# 417
monikrisi, aз се съмнявам, че е мерил каквото и да е, но времето ще покаже. На 4D Ще кажат, ако има нещо. Не мога да се тревожа за всичко - ще изпаткам до края така Grinning
Относно сушито - прекален светец и богу не е драг, та според мен може да опиташ. Опасностите от суровата риба или някои видове идват от съдържанието на живак, но мисля че сьомгата не е сред тях.

# 418
Здравейте, дами. Как сте?

Мина днес и моя преглед, всичко си е на мястото и е наред.
Бях сигурна, че ще е момче, но не - беарчето позна, момиченце е. Бързо свикнах с мисълта и даже съм много щастлива.

Изминалата седмица открих морския сезон, макар и под чадъра хванах доста приятен тен за бременна. Grinning

Със стриите за сега се мажа с крема за стрии на Palmer`s, но ще го сменя, тъй като не ми харесва как мирише иначе попива доста бързо. На мнение съм, че колкото и да се мажем е до кожа и просто трябва да го приемем. Хубавото е, че естетичната медицина е напреднала и може да ни е много от полза.

Относно пазаруването още нищо не съм купила, а как ми се иска. Сега вече като знам пола ще отида да купя поне едно нещо много розово и момическо. хаха

monikrisi Аз хапвам суши доста често, по принцип харесвам темпура и хапвам най-вече от него. toppp Аз също мисля, че сьомгата не е от тях, бях чела за риба тон и риба меч - добре е да се избягват от бременни.

# 419
Здравейте , момичета!
Добре дошли на новите мами!!!

При мен девойката прави кълбета като пия студена напитка или подскоча/направя рязко движение.

Вече спя с едната възглавница иии.....сънят е райски!😂😆

Гледам , че сте подхванали темата за шишета и биби, та’ да се включа и аз , с моето мнение по въпроса.

Авент пробвах...сгреших. Скъпи, прехвалени и според мен нискокачествени.
Малката приемаше медела и нук. Използвах каучукови биберони, защото са по-близки до майчината гърда на усещане и задържат по-малко мръсотия. Мием шишетата на малката всеки ден и забелязах , че на едното със силиконова биба се задържа някаква отайка, но не мога да я махна и направо я изхвърлих.
Биби на Чико използваше, отново каучукови, не харесвам онези пластмасовите . Изглеждат по-красиви от другите , но предпочитам грозна биба и на бебето да не му се забива пластмаса в бузките като спи, отколкото на мен да ми е красиво.

Първите месеци шишетата бяха стъклени, после ги счупихме без да искаме и решихме , че така или иначе ѝ е време за пластмасови.

На Томми Типпи не купувам нищо, което се доближава до устата, след като прочетох и за съжаление чух за нещастен случаи с бебчета. Бибите и накрайниците на шишетата се късат в някакъв участък...бебето се дави и краят е ясен. Подчертавам , че са употребявани правилно и са сменяни в сроковете, които са описани. Отделно от това , четейки листовките им един път , забелязах , че не са ортодонтични. Това означава , че може да увредят/изкривят небцето или зъбките на бебето, а аз лично не съм привърженик на риск печели, риск губи, особено когато става въпрос за нещо толкова сериозно, както и всички вие. Темата е много обширна, мненията противоречиви . Понеже си знам цапнатата уста , се извинявам предварително ако съм обидила някоя от вас, не съм го искала. Не налагам мнението си , просто споделям опит и прочетеното.😊

Вава , честита девойка!!!💗

Четох по-нагоре , че обсъждате и до кога ще работите. Аз мисля  към средата на юли да се оттегля от офиса и да се възползвам от предложението са home office , а когато има нужда ще ходя и до офиса или по срещи. Окончателно мисля да спра да присъствам на срещите към 9ти месец . Ще видим как се чувствам. Искам да си пазя болничните максимално дълго време , защото тук са 9 месеца за бременност и раждане. На изпитателен срок съм още 2 седмици и се надявам после да си остана😂😂😂. Нямам притеснения, но все пак очаквам неочакваното.

Веднага след почивката съм на anatomy scan/представлява нещо като фетална морфология, но се прави в 20г.с.

Започнах да се притеснявам за пътуването, не знам дали ще се поберем със всичките багажи в колата и като споделих на мъжа ми идеята да си вземем тюле....последва смях. Извинението му беше , че багажникът е достатъчно голям , нямало да се местим и щяло да бъде смешно на тази кола и тюле да ѝ сложим. Отделно от това щяла да стане много висока и .... такива му работи.😆

Той ни донесе от командировката някакви неща. На бебка е взел одеалце и плюшено животинче.
Много са симпатични, прибавих ги към кутията с покупки. Реших , че така или иначе ще се местим съвсем скоро и няма смисъл да подреждам нищо. Всичко съм сложила в една малка пластмасова кутия/контейнер за съхранение на дрехи.

Вие как сте?

Общи условия

Активация на акаунт