ДЕКЕМВРИйската дружина измина първата третина! Тема 4

• 19 692
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
Аз също няма да бързам мама обеща да купи всичко когато наближи времето за секцио. Отделям един уикенд за шопинг и това е. А преди това ще поровя в кашоните какво ще стане от каката.
Креватче  колички 2 бр кош за новородено, ваничка, мрежа за вана, хавлии имам. Остават само памперси козметика дрехи коплект за изписване и едно одеалце. Та като цяло от сега съм наполовина готова. 😃
Само не знам кой ще спи в креватчето каката или бебето. Най-вероятно бебето ще спи до когато издържим с нощното ставане. Пък може и в един момент тримата да спим на спалнята. ММ пък откакто се е родила малката си спи в хола на ъгловия диван, не издържа на рева на бебето и сменихме холната гарнитура да му е по удобно Joy

# 391
Ланче  знам, че ако имаш гъбички при нормално раждане бебето може да се зарази.  Хубаво е да е чиста зоната.  Мисля, че е нормално да имаме течение стига да не е в някакъв цвят и миризма .

# 392
Момичета,вие като ходихте на ранен скрининг,на 4Д ли ви гледаха? При мен си беше май 2Д ехограф в Надежда. Две мои приятелки са ходили в Благоевград на ранен скрининг и са ги гледали на 4Д и са им дали цветна снимка и диск, а аз нямам нищо... на 4 юни бях на скрининг в 13+3д, сега на 4 юли ще ходя пак,така каза д-р Георгиев

# 393
Здравейте момичета,

Искам да се запиша в тази тема, до сега само ви четох. По последен цикъл съм за 02.01.2020, но на последните три прегледа излиза, че бебето върви по- голямо и очакван термин 28.12.2019.
Това ми е трета бременност, на 39 съм.
В петък минах ФМ, всичко изглежда идеално, гънката излиза 1.66, всичко друго има и е ок. Чакам резултати от БХС в сряда и ми е много притеснено.
Килограми още нямам качени, ям предимно плодове и зеленчуци, гади ми се от всичко сготвено за сега.
Много ви е уютно в темата Hug

# 394
Джей Ло, добре дошла! 😋

Лукресиа, ми аз мисля, че ехографа, на който ме гледаха на ФМ беше 3Д. То и аз не знам каква е разликата между 2Д, 3Д и 4Д. Иначе на всеки преглед АГ ми дава диск със снимки и кратко клипче. Но само от последните два си се вижда вече оформящо се бебе😃

Аз май разбрах кога предизвиквам беб да мърда по-активно. Всеки път когато правя нещо по-активно и забързано аз, тогава и той откача.😁 Сутрин понеже напоследък все спя до последно и ставам в последния момент и всичко го правя на спринт и като се спра веднага започва да мърда. Онзи ден вечерта котката събори едно стъклено шише с вода на плочките и аз със скоростта на светлината трябваше да събера стъклата и да попия водата, за да не се надуят плочките, еййй после не се спря, доста дълго го усещах и нали ви казах, чувството беше сякаш кълбета правеше.😄 Готино ми е много в момента, но дано като понаедрее ме щади.😄

Мартии, честита ви количка! Със здраве да си я ползвате! Simple Smile Онази хубавата червената ли купихте?

Ланче, вие кога ще се местите? Дано всичко мине безпроблемно и нямате ядове! 😘

Относно теченията, с тази бременност засега нямам никакви. С миналата в началото особено имах всякакви, пък пак всичко беше наред. Важно е МБ да е чиста.

Днес оставихме щерката на село, там лятото е голям рай. Малко ми е мъчно без нея вкъщи, но ще свикнем. А ММ в кухнята готви калмари, всеки момент ще станат. Ням ням😍

# 395
Добре дошла, Джей Ло!
Меченце, неее. Докато отиде мъжа ми  и се свърши. Uberchild Ultimo е нашата.
Сега пак усетих аз моята мома. Докато загрея, че е тя се чудех какво става. Grin

# 396
Сладурче моите свещички са полиженакс, но най добре се посъветва с лекаря си.
Добре дошла на новата мама, Джей ло.

# 397
  • Sofia
Относно плацентата, и на мен засега ми е предна. Доколкото съм чела, при нея ритниците се усещали по-малко, не така силно. Дали е така, ще видим... По-специфична е плацента превия, която си води до съответните последици - секцио и т.н.
За работата, засега мисля да си ходя до ноември, пък ще видим. Преди имах скъсяване и се наложи и да полежа в 8ми месец, дано сега не се налага.
Успешна седмица от утре!

# 398
Аз пък днес и вчера сякаш не съм усещаша бебчо, не знам днес хем бях на море за първи път тази година, очаквах че ще се развълнува, но явно не...Дано всичко си върви по масло и мед.. и аз се притеснявам много от инфекции и гъбички понеже не само, че никога не съм получавала, но пък и ако получа сега ще е по-рисковано и трудно да минат сигурно не знам.. трябва да ме прегледат за такива неща...мен до сега никога не са ме преглеждали на генеколог обстойно и преди бременността никога не съм ходила..срам ме е 😁

# 399
Беърче, трябва през юли да правим ремонт на новото жилище и да се местим, но да видим дали всичко ще свършим навреме.

Момичета, какво е да имаш контракции? При силен стрес и много нерви може ли да се получат толкова рано? Много започна да ме стяга корема ниско долу, също около пъпа ме прерязва, не знам какво става, нито дали е нормално. Не е постоянно, но е неприятно..

# 400
Възможно е. Попринцип и е нормално леко да има, така тялото се подготвя. Все едно, че имаш менструални болки само, че по-силни. А когато вече са при раждането, аз имах чувството че ми се срязва стомаха на две или че получавам силен ритник 😁😁😁и аз незнам как да го опиша. Вече ако ги получаваш по-често и по силно се обърни към АГто.

# 401
ЛанаАз имам контракции от няколко дена, предимно вечер. Силно ми се стяга корема, става като камък. С предната бременност пак имах, но не са били проблем. И тогава и сега пия магнезий.

# 402
Добро утро момичета как сте?
Вчера ходихме с малката до леля и голамо нашествие от комари.
Миналата година нямаше такова чудо вкъщи постоянно стои включен на контакт райда.
Така ми се спи някоя сутрин до 10 часа да ама не много ми е ранобудна момата става между 6-7 Disappointed

# 403
  • Варна
Здравейте момичета,

излезе и моя БХС, риск за Даун 1:210 Sad Направихме и Вижън тест (неинвазивен), за щастие всичко е наред и чакаме пак момиче Simple Smile
Притеснява ме само плацентариния протеин PAPP-A, че ми е нисък 0,42. Вашите как са?
Има ли някой на аспирин протект и за какво е изписан?
Хубав ден на всички!

# 404
Добро утро , момичета Simple Smile хубава седмица желая 🤗
Аз днес съм на преглед и съм леко притеснена Sad не съм усещала бебо уикенда ...
За възглавниците мога само хубави неща да кажа- ползвах я за спане, после за кърмене, за ограждане на беба да не падне, сега седи в нейното легло и като й писне на нейната си, която е доста ниска , си ляга на тази. Смятам , че е добра покупка Simple Smile
Аз нищо не съм купувала също, защото имам почти всичко. Чудя се какви шишета да взема- предният път не бях доволна от авент, повече ми допаднаха на Чико, защото пластмасата не потъмняваше така, но пък каката не ги искаше 🤷♀

Общи условия

Активация на акаунт