Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 57

• 27 643
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
Тъпото е, че понякога гинеколозите се надценяват, погледне те, аа, гъбички...без изследване, без нищо.

# 601
Аз пък да споделя, точно във връзка със случая на дъщерята на Karinkataa, че от няколко месеца се храня стриктно нисковъглехидратно, без сладко, тестено, глутен, газирано, плодове, и сякаш - напук на всякаква логика - ми избиха вагинални гъбички. Rolling Eyes Само предполагам засега, не съм си правила изследвания. Но преди, когато се тъпчех като за световно с всякакви боклуци, никога не съм имала подобни проблеми. Сега уж Инсулинът ми е нисък, отслабнах доста, хормоните на ЩЖ са привидно наред, но ето че при мен някои проблеми се задълбочиха от нищото. Sad

# 602
Момичета тези резултати са благодарение на вас, вашите съвети, вашия споделен опит, вашите знания. Досега по-добри не са били. Надявам се да успея да ги задържа. Благодаря ви.💝🌹😘

# 603
Браво, много се радвам, наистина са хубави. Simple Smile Успех и по-нататък!

# 604
Гърне, според мен, тялото ти се изчиства. Пусни си едно желязо за всеки случай.

# 605
Гърне, вземи да попиеш някой пробиотик за месец.

# 606
  • в мечтите си
Здравейте момичета! Съжалявам, че нахлувам така в темичката ви, но вече се отчаях и се надявам да успеете да ме упътите.
Всичко започна преди една година.Закономерно качвах по 2 килограма на месец.Към днешна дата съм с 20 килограма над нормалното си тегло.Опитала съм всякакви режими на хранене,категорично не дават резултат.
Задържам много вода,подувам се и след прием на отводняващо хапче спадам.Косъмчета /по-скоро твърди коссми/ имам по брадичката и ако не ги махах,вече щях да имам рехава брада Sad На 33 години съм и мисля,че ми е рано за менопауза,а и ми идва редовно на около 30-32 дни ,но пък не е оскъдно ,а направо съсиреци падат от мен.

Посетих ЛЛ ,споделих всичко и той  ми пусна изследвания.

FT 3      4.63   pmol/l   3.20 - 6.80
FT 4      18,99   pmol/l   12.00 - 22.00
TSH      1,340   mIU/l   0.30 - 4.20

Разултатите са перфектни мисля.Ехография не ми е правена от 2013 година,когато при профилактичен преглед се видя" Долен лоб-хипоехогенен възел 5 мм." .ЛЛ не желае да ме изпрати на ендокринолог след получените резултати. Стана дълго и се извинявам,но чувствам,че съм изгубила вяра .Ако има някоя от вас с подобни симптоми и е намерила решение,моля нека сподели.Или поне какви изследвания да и пусна,ще си ги заплатя-друг вариант нямам.
Благодаря ви!

# 607
Тези изследвания наистина са чудесни и по тази причина не знам защо си решила да пишеш точно в тази тема. Според мен, оплакванията ти нямат нищо общо с ЩЖ. Търси корена другаде - СПКЯ, ИР (Инсулинова резистентност), проблеми с половите хормони. За това се сещам на първо време.

# 608
  • София
Здравейте момичета
Отдавна не съм писала, но все не ми остава време, но ви чета с интерес. С хашимото съм от 6 години, а вече се боря и с ИР. Сигурно и тя е от 6 години, но...кой да ми каже. Добре, че във форума се споделя, та и аз да се замисля. Килограмите ги боря с НВВМ режим на хранене. Почти три години се храня безглутен. От седмица се чувствам доста нестабилно. Не мога да излезна от вкъщи, постоянно главоболие, виене на свят, учестен пулс, тревожност и сълзите ми текат безспир. Никога не съм се чувствала така. Днес си пуснах изследвания и ви моля за съвет докато успея да си запиша час при ендокринолог.

Скрит текст:
HEMATOLOGY
Name of test(analysis)       Result      Measure   Reference value   Method
ПКК                      
     левкоцити / WBC        5.5       x10*9/L    3.5 - 10.5     FC
     еритроцити / RBC        5.12       x10*12/L    3.90 - 5.90     FC
     хемоглобин / HGB        147       g/L    120 - 160     FC
     хематокрит / HCT        45.3       %    35 - 47     FC
     ср. обем на еритроцитите / MCV        88.5       fl    78 - 96     FC
     ср. Hgb. конц. в ер. / MCHC        325       g/L    320 - 360     FC
     ср. Hgb. съдърж. в еритр. / MCH        28.7       pg    27 - 33     FC
     тромбоцити / PLT        285       x10*9/L    130 - 450     FC

BIOCHEMISTRY   
Name of test(analysis)       Result   Measure   Reference value   Method   
Глюкоза/Glucose        5.62     mmol/l     2.8 - 6.1     PHOT

Холестерол/Cholesterol   
          5.77       mmol/l     < 5.17     PHOT

HDL-холестерол/HDL-cholesterol   
          1.64       mmol/l     М. > 1.45; Ж. > 1.68     PHOT

LDL-холестерол/LDL-cholesterol   
          4.19       mmol/l     < 3.36     PHOT

VLDL-холестерол/VLDL-cholesterol   
          0.47       mmol/l     < 0.65     PHOT

Триглицериди/Triglycerides        
          1.03       mmol/l     < 1.71     PHOT

Гликиран хемоглобин/HbA1c                      
         41       mmol/mol    29 - 42     TINIA
         5.9       %    4.8 - 5.9     TINIA

HORMONES   
Name of test(analysis)       Result      Measure   Reference value   Method   
FT3        3.29       pmol/l     3.1 - 6.8     ECLIA

FT4        17.46       pmol/l     12.0-22.0     ECLIA

TSH        2.42       uIU/ml     0.27 - 4.2     ECLIA

TAT/anti-TG   
                187       IU/ml     < 115     ECLIA

MAT/anti -TPO   
                207       IU/ml     < 34     ECLIA

Инсулин/Insulin        
                7.4       uIU/ml     2.6 - 24.9     ECLIA

HOMA-IR                  
Нормален HOMA-IR < 2.5 Рискова зона 2.5-5.0 Висока Инсулинова резистeнтност ( HOMA-IR ) >5.0   

едит
Две години пих сиофор 1500 - 3Х500 след хранене, но се чувствах ужасно. Постепенно го спрях, след разговор с ендокриноложката. Според нея, всичко било наред и тая ИР е само в моята глава  #Crazyот 2 месеца пия Берберин по една таблетка след хранене, но изследванията показват, че си има ИР и без лекарства няма да мога да се справя. Ел тироксин ми е лекарството за хашимотото, дозата ми е 3 дни 75 и 4 дни 100
Стана дълго, за което се извинявам  bouquet

# 609
asya, колко ти е гликирания хемоглобин, видях, че се е коментирал, пък не можах да намеря поста ти.
Моята ендокриноложка ми каза като го пусках ако съм над 5,5, директно да си удвоявам дозата метфодиаб. Той излезе 5,8.
Но аз съм диагностицирана с ИР, за теб не знам дали си.

# 610
Nel, FT3 ти е доста нисък - най-вероятно на това се дължат по-голямата част от оплакванията ти.
Не мисля, че ИР е тежка при теб.

# 611
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
asya, колко ти е гликирания хемоглобин, видях, че се е коментирал, пък не можах да намеря поста ти.
Моята ендокриноложка ми каза като го пусках ако съм над 5,5, директно да си удвоявам дозата метфодиаб. Той излезе 5,8.
Но аз съм диагностицирана с ИР, за теб не знам дали си.

Средното...

и аз съм там, но според ЛЛ това били чудесни резултати 😡
Сега минавам на нисковъглехидратно хранене, днес вървя като хеликоптер и съм в лошо настроение 😬

# 612
Здравейте, момичета. Аз съм със зверски косопад и скалпът ми прозира на места, ще се гръмна! Може би е заради кератиновата терапия, на която се подложих преди 3 месеца- чета, че много жени са с този проблем. Може да е друго, не знам, но имам дълга и гъста коса, да чукна на дърво- засега поне примесено с оплешивяване Sad. Утре съм на джипи, какви изследвания да поискам да ми направят? Т4, Т3, Феритин и ТСХ ги пуснах вчера. Пуснаха ми и ЛХ, ФСХ и естрадиол също. Какво друго да изследвам? Кортизол едва ли ще ми го дадат- живея в Англия.
Пия биотин и к2 от 6 месеца, пробиотик, вит Ц, Д, дайджестив ензим, фолиева, омега 3.
Благодаря!

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 17:53 от Анонимен

# 613
Здравейте, момичета! Диагностицирана съм с Хашимото. Имам много високи нива на ТАТ и МАТ. Ехографията показва типична структура за Хашимото и наличие на псевдовъзли - правена е преди 2 г. Ендокринологът само констатира много бурен автоимунен процес без да каже какво да предприема. Напоследък бързо се уморявам и чувствам стягане в областта на щитовидната жлеза. Имам наднормено тегло, косопад и чупливи нокти. Ето резултатите ми от днес.

TSH   3,88 µIU/ml   0,27- 4,2  ECLIA
FT4   11,37 ng/l   9,30 - 17   ECLIA
TAT    !644,80 IU/ml   0 - 115 ECLIA
MAT    !406,60 IU/ml   0 -  34  ECLIA
FT3-III   3,23 ng/l      2 - 4,40 ECLIA

ОБЩ   !10,20 mmol/l   3,5 - 5
HDL             1,92   mmol/l   > 1,5
LDL             !8,08   mmol/l   0 - 3,90
TG(Триглицериди)    !2,37 mmol/l    0 - 1,70

Лабораторията е Бодимед. Пия Еутирокс 75 мг. Ще съм благодарна, ако получа съвет какво да правя с дозата. За холестерола не знам какво да пия. Кардиологът ми е предписал статини, но не съм склонна да ги взимам. Пих Профихол форте, но нямаше особен ефект.
Благодаря предварително и се извинявам за дългия пост.

# 614
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Знам, че пектинът сваля холестерола. Разбърква се с кисело мляко и се яде на гладно.
Дозата еутирокс ти е ниска.

Общи условия

Активация на акаунт