Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 57

• 27 631
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
  • Перник
Аз също съм с Хашимото и ИР/която сама си открих/. На режим без хапчета за ИР и зная, че до 5.7 гликирания хемоглобин е ок. Ще правя края на септември щитовидни хормони и инсулин с глюкоза, да видя на къде вървят нещата.

# 616
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Да, ама аз правя хипогликемии 🤨
Затова настоявам за изследвания

# 617
Като мине шокът от липсата на въглехидрати вероятно хипогликемиитее спрат. При мен се получи. Преди ядях, без да съм гладна, заради кръвната захар. Сега ям, когато усетя истинския глад - онзи, който стърже в корема. Бях забравила какво е усещането.

# 618
Джулиана, как така пиеш к2 и д 6 месеца? Спри ги. Това е мастноразтворим витамин и се натрупва в организма. Като всяко предозирано нещо, става токсично. Вит К също е опасен. Той има кръвосъсирващо действие, също е мастноразтворим и се натрупва. Остави си вит Ц и евентуално омегата само. Всичко друго спри и остави организмът да си почине поне 2 месеца. Предозирани, добавките не само, че могат да имат обратен ефект, но и да предизвикат други заболявания. Някъде четох, че предозиране на б12 напр може да доведе до левкимия.

Val_i, остави антителата. Дозата от 75 е ниска. Пробвай с 81 - това е четвъртинка от 25 и 1т от 75. Изследвай след поне 60 дни отново. За умората изследвай желязо, феритин, жск, вит б12. Може да си с анемия, но имай предвид, че дози по-високи от 75 еутирокс обикновено вървят с аритмии и високо кръвно. Това също може да те уморява. Холестеролът и триглицеридите са много високи, а оттам предполагам, че и чернодробните ензими не са в норма. Имаш ли ир или диабет? Хапче за ир би трябвало да повлияе добре върху холестерола и килограмите. Ако не си правила изследване за ир, нужни са ти кр захар и инсулин сутрин на гладно. С отслабването холестеролът и триглицеридите сами ще спаднат.

# 619
Уви при мен не е така 🙄
Аз свалих много бързо всичко от бременността, запаси нямам и съм нон стоп гладна.
Вечерях зелен фасул, карфиол и яйца, парче ементалер - все едно нищо не съм яла 🙄
Сега се чудя какво да ям още...усещам как кръвната ми захар е паднала, боли ме глава.

# 620
Благодаря, Бонго. Взех си биотин за косопад. Да го пия ли заедно с Омегата и Ц-то. Опитваме и за дете. Не мога да спра Д-то(последно му беше в средната граница), и Фолиевата- фертилити специалистът ми каза да ги пия.
Имаш ли представа какви изследвания да правя утре?

# 621
Ася, аз не съм никакъв спец, но в темата вероятно ще те посъветват. Нямах никакви проблеми, когато спрях въглехидратите - една от малкото късметлийки съм. Иначе това състояние минавало за около седмица, ако не греша.

# 622
Благодаря, Бонго. Взех си биотин за косопад. Да го пия ли заедно с Омегата и Ц-то. Опитваме и за дете. Не мога да спра Д-то(последно му беше в средната граница), и Фолиевата- фертилити специалистът ми каза да ги пия.
Имаш ли представа какви изследвания да правя утре?
Биотинът е вит б7. Той също е водноразтворим като вит С, но ако го пиеш и него от 6 медеца, почивай малко. Изследвай вит Д. Щом са ти казали за фолиевата, пий я. За добро качество и здравословно състояние на яйцеклетките можеш да взимаш инозитол и ресвератрол. Тсх знаеш, че трябва да е най-много до 1.5. За здравината на нокти аз лично съм видяла ефект от прием на цинк, но и с него тр да се внимава. Най-много месец и почивка. Истината с косопада е, че нито знаеш кога ще спре, нито кое точно ще му повлияе. При мен се нормализира, след като Фт3 се вдигне. Мисля, че пустото фт3 стои в основата на всички проблеми, съпътстващи хаши.

# 623
Аууууу седмица, ще откача 😬
В онази дена са много назидателни... 🤐 никаква кой знае колко нова информация не получих, но достатъчно нападки.

Моята коса също започна да капе, ама е нормално де. Да видим колко ще остане...

# 624
Здравейте, момичета Flowers TulipFlowers BouquetFlowers Tulip

Моята история със завишени антитела започва още от 2017 година, като тогава ТАТ ми бяха 166 при реф. с-ти до 115, а по щитовидната жлеза нямаше никакви изменения. През януари тази година, при профилактичен пакет на Цибалаб ми излезна ТСХ 4.9 и оттам започна да варира между 2.3 и 3.4 без да предприемам лечение с тироксин, защото все още не бяхме готови да стартираме с опити за бебе. Проф. Каменов ме остави да изпробвам алтернативни варианти за понижаването на ТСХ, но нищо не даде кой знае какъв резултат, защото стигнах до 5.2 и реших, че е време за Л-тироксина (а и ни мина сватбата и искаме детенце вече). Отидох и до друг ендокринолог за второ мнение (а и ми се искаше да се следя при някой, който няма да ми се кара за начина ми на хранене и ще ме разбира, а кой повече може да ни разбере от лекар с Хашимото и родила две дечица), и тя ми предписа да започна хормона по схема - 4 дни х 0,25 и 3 дни х 0,5.
Резултатите ми от 09.08.2019

А това са от 27.08.2019

Според док можем да започваме с бебеправенето, но изчитайки всички теми за Хашимото и бременност, стигнах до заключението че трябва ТСХ да е под 2... Вие какво ще кажете? Дали сега ще е рисковано, защото четох че не само имплантацията се влияе, а и качеството на яйцеклетката Rolling Eyes

Аз съм на 30 години и скоро ще стана на 31 и нямам търпение да стана майка, защото си мечтая за това от няколко години, но на ММ му трябваше малко време да узрее за това да стане родител (по-малък е от мен с 2 години).

Иначе, имам Хашимото, доказано и с ехограф, и с завишени ТАТ, но сякаш откакто спрях глутена ми спаднаха антителата и сега са в референтните с-ти.

Благодаря ви, че изчетохте дъъъъъългия ми пост и ще се радвам да получа вашето мнение и опит Hug

# 625
Здравей, първо да кажа че споделям моя опит, който е скромен. Може би при теб нещата да стоят по различен начин. Аз минах на еутирокс преди година и половина. Не съм диагностицирана с Хашимото, мисля само с хипофункция. Тсх ми беше 4.9 когато разбрах че има проблем. Тат и мат бяха в норми. Започнах прием на еутирокс 25. Забременях около 9-10 м. по късно. Но ендокриноложката не ми е казвала да не правя опити в началото. В смисъл не са ме карали да чакам да ми се подобрят хормоните, за да започна с опитите. Не знам колко точно беше тсх като забрвменях, мисля около 2.5 може би. Но на първия месец от бременността, т.е. веднага като разбрах, пуснах изследвания и тсх бешв 4.8. Просто ти споделям как се случи при мен, ако може да ти е от полза. В хода на бременността всеки месец тсх се променяше, от 25 стигнах до 75 всеки ден. Сега ендокриноложката иска да намаля малко дозата, но на мен ми е добре с нея и не я бутам. Един ден пих 50 и се събудиб с подпухнали клепачи. Вече съм 8 ми месец и тсх е относително стабилно, но това е от около месец, месец и половина. Успешна брвменност ти желая.

# 626
Здравейте момичета! Съжалявам, че нахлувам така в темичката ви, но вече се отчаях и се надявам да успеете да ме упътите.
Всичко започна преди една година.Закономерно качвах по 2 килограма на месец.Към днешна дата съм с 20 килограма над нормалното си тегло.Опитала съм всякакви режими на хранене,категорично не дават резултат.
Задържам много вода,подувам се и след прием на отводняващо хапче спадам.Косъмчета /по-скоро твърди коссми/ имам по брадичката и ако не ги махах,вече щях да имам рехава брада Sad На 33 години съм и мисля,че ми е рано за менопауза,а и ми идва редовно на около 30-32 дни ,но пък не е оскъдно ,а направо съсиреци падат от мен.

Посетих ЛЛ ,споделих всичко и той  ми пусна изследвания.

FT 3      4.63   pmol/l   3.20 - 6.80
FT 4      18,99   pmol/l   12.00 - 22.00
TSH      1,340   mIU/l   0.30 - 4.20

Разултатите са перфектни мисля.Ехография не ми е правена от 2013 година,когато при профилактичен преглед се видя" Долен лоб-хипоехогенен възел 5 мм." .ЛЛ не желае да ме изпрати на ендокринолог след получените резултати. Стана дълго и се извинявам,но чувствам,че съм изгубила вяра .Ако има някоя от вас с подобни симптоми и е намерила решение,моля нека сподели.Или поне какви изследвания да и пусна,ще си ги заплатя-друг вариант нямам.
Благодаря ви!

Не са перфектни, ФТ3 говори за хипофункция, напълно възможно е това да е довело до напълняването. Но при тези резултати наистина никой няма да обърне внимание.

# 627
Това с космите по-скоро за проблем с половите хормони говори. Посети гинеколог.

# 628
mixilena, иди на гинеколог, да те види на ехограф и да ти пусне полови хормони. Вероятно те са разбутани, обаче обикновено ги наместват само с противозачатъчни. Също трябва да се провери при теб и за инсулинова резистентност.

# 629
Brummmmm, изключително много ти благодаря за споделения опит! Според чуждестранните стандарти, ТСХ трябва да е до 2.5 при зачеване, така че се вмествам в това изискване, но исках да питам и вас Blush

Общи условия

Активация на акаунт