Юнско слънце и море, носи ни чертички две !!! - Бебеправим тема 354

• 25 168
  • 716
  •   1
Отговори
# 195

Вие какви витамини пиете? Антиоксиданти и имуностимуланти пиете ли?

Мулан, аз пия FertilAid, Omega 3, Q10 и МВИ. Твоят Кистоп ме заинтригува - откъде се поръчва?

# 196
Здравейте! Честито на бъдещите мами! ❤ На мен ми е много тъпо...този месец направо си пропуснахме бебеправенето. От скоро правим опити,но толкова ме напряга ❤ по график. Един опит имаме този месец и силно ме съмнява да е успешен. Вие как се справяте с това..адски се напрягам. Явно и мъжа ми. Предполагам,че вчера ми беше О,но не ни се получи опита... Сякаш искам да обвиня някой за това,че не успяхме,а човека даже се прибра от работа докато детето спи,за да му направим сестричка... и съм крива и сърдита...и като ми дойде ще съм още повече...

# 197
Аз пия Фемибион 1, Вигантол, Витекс и МВИ.

# 198
Аз взимам също желязо, че съм с доста ниско. Също Витамин Ц (пак заради желязото. Четох, че така се усвоява по-добре). Чат пат магнезий. Нищо кой знае колко сериозно. Купих си наскоро витамини Alive Max Potency. Взех и аз преферт гел и тестове за О и съм в бойна готовност Grinning

# 199
Wild boys mom, поръчах си от онлайн аптеката на софармаси, защото във физическата нямаха и ме насочиха да поръчам онлайн.
Lilac, аз също пиех Витекс. Бях написала в поста, но после го редактирах и явно съм го изтрила. Но само месец го пих и го спрях. А какво означава МВИ? Grinning
Пия и чай от джинджифил, това също правех в месеца, в който забременях и сега повтарям процедурата Grinning

# 200
Mulan, може ли да споделиш за чая от джинджифил? Как го приготвяш, пиеш и какво е влиянието му?

# 201
Вие какви витамини пиете? Антиоксиданти и имуностимуланти пиете ли? Има ли момичета  с ИР или захарен диабет и висок пролактин, защото една колежка опитва за второ.. та, ако може да й помогна със съвети от групата Flowers Hibiscus

Аз съм с ИР откита наскоро и още се ориентирам. Това си е непоносимост към въглехидрати и e най-важно да не се приемат бързи такива. Добавки не пия засега обмислям инозитол, слагам си овесени трици и канела в киселото мляко. Пролактина ми е ОК.
Отделно от това пия вит Д (дефицит), неофолик мета, магнезий.

п.п. Много се радвам за теб Рокет Simple Smile

# 202
Аз взимам също желязо, че съм с доста ниско. Също Витамин Ц (пак заради желязото. Четох, че така се усвоява по-добре). Чат пат магнезий. Нищо кой знае колко сериозно. Купих си наскоро витамини Alive Max Potency. Взех и аз преферт гел и тестове за О и съм в бойна готовност Grinning

Вземи си Биозин мама. Едно хапче на ден , час преди желязото.
Тотхема 2х1 .

# 203
Mulan, може ли да споделиш за чая от джинджифил? Как го приготвяш, пиеш и какво е влиянието му?

Препоръчаха ми го за поликистозата, също така пиех чай от мента. Готови пакетчета си купувам. Мента все забравям да си купя, но смятам да приемам всичко, което пих ноември. Това ми е чайчето

# 204
  • au bout du monde
 Аз пия фолиева киселина и витамин Д. И желязо трябва, но все забравям. Ще си поръчам Preseed gel.Blush Някой ползвал ли го е?

# 205
Биозин мама е добро, пиех по време на Б, кърмене и сега си зимах за пролетния сезон. Аз пия фолиева само в момента. Не е много добре на своя глава да се пият един куп добавки, има значение за някои неща кога се пият спрямо други и по колко. Смисъл не е на принципа витамин/добавка=здраве и просперитет Grinning
Пила съм Витекс с години и действително имах адски редовен Ц и забременях бързо (не знам на това ли се дължи) но преди това регулирах и хормоните с хомеопатия (да за някои неща вярвам, че помага Grinning).
Идеята ми беше да кажа, че добавки като Витекс и МВИ трябва да се пият с месеци...

# 206
Забравих да напиша, че джинджифилът действа като антикоагулант, т.е. разрежда кръвта и може да доведе до кръвоизлив. Та внимавайте с него  

Биозин Мама и аз пиех 3 месеца някъде, като забременях. Ами разболявах се и то доста.

При мен всичко е обсъдено с лекари. Дори съм на диета - не приемам ядки, в частност орехи. Ендокриноложката реши, че в моето положение не трябва да натоварваме щитовидната жлеза. Естествено хапвам малко, но тези полезни мазнини ги получавам от зехтин, авокадо, чиа, ленено семе.

Само да допиша Grinning
Както казва Ivied, добавките се приемат по час. Аз пия елтироксин сутрин и всичко друго след 5 часа следобед, омега 3 и витамин д се приемат с мазничко. Инофолик задължително поне 2 часа след кафе, защото иначе не се усвоява. Но лекарите обясняват кое как се пие.

Последна редакция: ср, 19 юни 2019, 16:22 от Анонимен

# 207
Wild boys mom, поръчах си от онлайн аптеката на софармаси, защото във физическата нямаха и ме насочиха да поръчам онлайн.
Lilac, аз също пиех Витекс. Бях написала в поста, но после го редактирах и явно съм го изтрила. Но само месец го пих и го спрях. А какво означава МВИ? Grinning
Пия и чай от джинджифил, това също правех в месеца, в който забременях и сега повтарям процедурата Grinning
Масло от вечерна иглика. Спомага образуването на ЦС.

# 208
Orhideq23 От колко време правите опити за второ дете?
Ние също искаме второ и мислех, че ще стане от първият път, както с първото и сега ми идва много напрежението..

La liballue аз си поръчах Prefert gelи сега даже отивам до аптеката да го взема. Изчетох доста за различните тестове и се спрях на този.

# 209
https://www.bb-team.org/articles/4454_kak-da-priemame-hranitelnite-si-dobavki

Ето тук горе-долу са обяснени нещата така, както и лекарите ми обясниха. Simple Smile Но преди това задължително трябва да имате изследвания, за да е ясно имате ли нужда от добавки и от какви. Защото стават токсични.

Ендокриноложката ми препоръча и още нещо - да пия дуфастона 2 часа след елтироксина.

При мен са много хапчета, защото не ги приемам заедно в едно хапче, тъй като трябва да избягвам йод и обикновена фолиева киселина.
Изследванията скоро ги качвах и тук ме посъветвахте да си взема Д3 и Б12.
Д3 беше 79.4 (оптимално количество 75-125)
Б12 беше 437.10 (реф. 184-878)
Другите, които сме изследвали са:
Желязо - 19.32 (реф.6.60-34.00)
Калий - 4.03 (реф.3.50-5.60)
Натрий - 138 (реф.136-151)
Калций - 2.31 (реф. 2.15-2.50)
Фосфор - 1.09 (реф. 0.81-1.45)

П.с. обърнете внимание, че Д, Е, К и А са мастноразтворими, С и В групата са водноразтворими.

Общи условия

Активация на акаунт