Любители на кучета - 94

• 21 835
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
  • София
В чантите се слага замразен .... е не знам как се казва това. Едни пластмасови или найлонови неща с течност вътре. Също се продават в Джъмбо.
Приготви си лекарства за разстройство, често хващат от морската вода.

Да, питала съм и аз за дивани и легло, забранено е само ако кучето се опитва да доминира над членове на семейството.

Чисто разсъдително, не съм сигурна доколко е добре кучето да ходи само вързано. Така няма да се научи да слуша и изпълнява, когато е свободно. И въпреки че по дифолт уж никога няма да е свободно, винаги може да бъде изпуснато без да искаме и да стане беля. Та така.

# 196
  • Bарна, морето, сините вълни
ОВК е денонощна ветеринарна клиника - Ул. Царевец, 34.
052 300 804
Вие на Камчия щяхте да сте, нали? Там не знам дали има ветеринарна клиника. Най-близката мисля, че е в квартал Аспарухово - Дианавет. Ул. Моряшка, 19.
Преди ползвахме услугите на Дианавет, но ни идва много далеч, а и са им леко завишени цените.

# 197
  • под тепетата
Батерии се казват , Тонка. Слагат се няколко предварително замразени . Аз имам и мека, и твърда хладилна чанта. Има и такива на ток от колата, но са скъпи.

# 198
Тонка точно в на мама Еми групата питах.
В Джъмбо точно до хладилните чанти има и т.нар. батерии за тях, които се замръзяват и слагат на дъното на чантата.

siyina не знам къде живееш и какъв е закона там. Аз говоря за България. А и при пътуване в ЕС е задължителен чипа за да може да пътува кучето, тъй че и в конкретна държава и да не е задължително, ако решите да пътувате ще се наложи да сложите за да избегнете проблеми при преминаване през държавите.

# 199
  • София
Много благодаря за бързите отговори!
Посс, първа грижа са ми Смекта и Ентерол. Винаги имам от тях. Отделно пробиотици, еспумизан и разни мазила. Ще му взема всичко. Като подвижна аптека сме.
Дес, ама много ясно, че в Камчия няма ветове, аз затова питам за Варна. Blush Дано не ни се наложи да им ползваме услугите, че мъжът ми ще откачи. Но трябва да сме подготвени.
Билянче, в Джъмбо май им казват охладителни кутии, раници, чанти, несесери и още куп разновидности. Ще взема такова, което да му побере трите кутии с храна.

Признавам си, че и аз не съм изрядна относно наредбата. Главното ми провинение е, че пускам Харли без повод, но главно около блока или на големи поляни. А и още не съм го регистрирала в Общината, от чист мързел. Дали има някакъв срок след чипирането за тази регистрация? Да не се окаже, че има вероятност да ме глобят...

Сиви, ще взема и т.нар. батерии. Ей тия неща не ми бяха ясни.
Hug

# 200
  • Bарна, морето, сините вълни
Ние чипирахме Ерос ноември 2017, ако не се лъжа. А го регистрирахме в общината едва сега. Няма глоба, но мисля, че срока е до 1 година, като не съм сигурна. Но сме имали чист късмет, че не са ни спирали за проверка.
Много се радвам, че вече сме изрядни.
Понякога забравям да взема торбички, но обикновено бебето е с мен, а в количката винаги имам мокри кърпи или памперси, та има с какво да чистя снесеното. Joy

# 201
  • София
Оскар е кастриран, чипиран, ваксиниран, с паспорт, обаче съвсем нарочно няма да го регистрирам в общината. Това си е моят начин на протест - не може да искаш този отсреща да е напълно изряден, а пък ти да не правиш абсолютно нищо и само да отчиташ дейност.

Тук при нас няма обособени места за разходки, няма нищо за кучета, ама нищо. Е, добре, защо да го регистрирам, защото някакъв малоумник на държавна службица е създал малоумна наредба. Ами няма пък. Не ощетявам общината финансово, защото за кастрирано куче не се дължи данък.

Отделен въпрос, че изобщо не виждам как ще стане това с глобите - дори да допуснем, че ще има постоянни проверки, как после ще се съберат вземанията? Знаем доколко успява "държавата" да си събере актовете и глобите. Пак прибързани недомислици. Ох, отплеснах се, ама се ядосах.

# 202
  • Варна
Боряна, пишат акт, като ти изискват лична карта, а дори и да не я носиш, както мен, ще ти искат ЕГН  и готово.

Сиви, споко, аз съм си виновна, защото сто пъти ходих до Манолов, ама все забравях. Ама виж как се окопитих набързо.
Не спорете, няма смисъл, който има съзнание, ще прави това, което трябва.

Вчера си взех бланките от общината, служителката беше любезна и ми обясни, само ги попълвам и ги нося с паспорта и личната карта.

# 203
Боряна държавата винаги има как да си събере парите. Единствените, от които нямат събираемост са от малцинствата. А след като Оскар е кастриран дори не знам какъв вид протест е това да не го регистрираш. Той е освободен от данък, но за това че не е регистриран подлежиш на глоба. Преди време коментирахме предназначението на парите от данъци за кучета - отиват за справяне с проблема с популацията на бездомните, а не за удобства за домашните. А и може би, когато стане масово да се регистрират кучетата и да им се внасят данъците, ще помислят и за някоя полянка и за нас. Ама без постъпления въобще не очаквам, че някой ше се засили да харчи едни общински пари.
Тонка вчера пита за регистрацията в общината - мисля, че беше до 2 месеца от придобиване на кучето, но и по късно да е никой не е бил глобяван за това.

# 204
Ние от към документи сме „си вързали гащите” отвсякъде- паспорти, чипове, рег.в общината, плащаме данък- някъде 25лева е на година, плащаме входна такса 5лв като за човек. Попринцип при нас единствения проблем е комшията от горе, но дори да подаде жалба знам развръзката и не ме притеснява. А кучо лае, но рядко, например като по- силно се тресне вратата на асансьора, като чуе куче или каруца вънка.. нощно време си спинка сладко сладко, но си има хора дет само си търсят да се заяждат. Мрън, мръм помрънках си Stuck Out Tongue

# 205
  • под тепетата
Днес влязох в магазин тип за 1 лев и разбира се купих нещо и  за кучо. Взех му сгъваема купа за вода и си набелязах още една за бавно хранене . А какви сладки вратовръзки имаше за йоркита  Joy

# 206
https://www.facebook.com/groups/685027241657102/?hc_ref=ARTdxUX4 … uKPHQWj4BikcHAeRE
Това е група "Осинови породисто куче", не издържам вече, честно, през ден гледам обяви за изхвърлени бигльовци, а сега ми попадна и това. Кога ще се забрани нерегламентираното развъждане на животинки?
Потребителката дето е намерила проекто домове за палетата, силно нещо е направила, оставила е едно бездомно без шанс, не мога, ужасно е, яд ме е, ядосана съм!

# 207
  • София
Аз днес чух за наредбата и се чудя с нашите 3 кила и 800 влизаме ли или не.Rolling Eyes
Аз съм я научила да ходи без повод на редовната ни разходка.
Слагам повод само като я извеждам сред повече хора, деца, улици и т.н.

Ох, нещо пак е омърлушена, само лежи и ме тревожи.
Иначе я изведох, яде.

# 208
Хибискус, уффф... Cry
Ето защо и аз реагирах остро. И не се извинявам, нито съжалявам за реакцията си, оправдана е. За мен е безотговорно и безразсъдно. Аз имам 2 животни, които просто са били изхвърлени на улицата, като някакъв непотребен боклук, не ми се мисли, ако не ги бях прибрала какво можеше да им се случи. Та се вбесявам и ме е яд... Не ги разбирам хората, които развъждат нерегламентирано, няма и да ги разбера.

# 209
  • Варна
Горкото ми момче, има огромна пюска на носа от вчера. Нещо ни яде вкъщи, не знам какво е. Вчера звъннах на док, мажа го с паста за очи, че била по-безобидна, снощи се пукна, мазах с тампон, с розова вода. Чакам да стане 9.00 и отивам да го видят. Добре, че пи нексгард, да видим каква е тая напаст божия.

Общи условия

Активация на акаунт