Любители на кучета - 94

• 21 832
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
Много благодаря!
То и аз съм от северозападния край, не мисли, че ще е много по-различно и при мен Grinning Поне разтвор да има, нашата ветеринарна аптека е уж добре заредена.

# 181
  • София
https://www.mediapool.bg/globa-ot-1000-lv-za-kuche-bez-namordnik … b-news294772.html
Мда... вместо да започнат да правят проверки, те увеличават глоби. Без думи съм...

# 182
  • София
Ами, не страда и се сърди заради кастрирането, а заради оставянето в клиниката. Моето куче затова ми се цупеше, а и винаги, когано я оставя на непознато място.
Но беше по-нещастна, като не я пуснах от каишката цял месец като беше разгонена.

Скоро кастрирах цехова котка, бременна, грам не ми е сърдита.

# 183
Аз съм "за" глоби, честно казано.
От масата неизрядни сме на тоя хал, специално в моя град ще се радвам, ако започнат проверки за паспорти, чипове и най-вече почистване. За протокола-трима стопани знам, които чистят след кучетата си, а знаете, че кучкарите се знаем.
Специално за намордниците не съм много ок да е за всички големи породи, ама то си е до указ на общината. Тук е "задължителен повод ИЛИ намордник", което смятам за ок.
Но е все тая е и 10 бона да е глобата, като няма кой да проверява.

# 184
  • София
И аз съм "за" глоби, но да има кой да ги налага. А не след дъжд качулка, както е и в случая. Клатят си краката, прибират си заплатите, но правят ли нещо реално? Не. Докато не се случат няколко такива трагедии, никой не си мръдва пръста.

# 185
И аз съм за глоби, и проверки, но....едно голямо Но - за да може да са  справедливи, следва да изградят и повече кучешки поляни. Те предлагат само санкция, но без алтернативи и решения, така не става.

# 186
Аз не мога да направя разлика между хора и животни, в смисъл сме равни, и за това, си мисля, че страдат като нас. Казвам си "аз ако съм, бих страдала" в конкретната ситуация и съответно защо пък и то да не страда... Признавам си, че ми се отразява зле този начин на мислене. Не умея, а и не мога да се правя на Господ, просто претеглям, кое ще е по-малко страдание и за тях и за мен. Също така, признавам, че до сега не съм кастрирала котка, която да не е раждала. Не мога да си позволя, като човек, да им отнема това "човешко" право. Както аз имам право, така и то.

# 187
# 188
Най-голямата грешка е “очовечаването” на животните. Колкото и да си ги обичаме, те си остават животни.
Тия теми за кастрация и раждания са все едни и същи и после се борим с последствията от това. На мен лично ми писна да виждам котенца и кученца захвърлени къде ли не, включва и завързани в пликове и метнати в контейнери, защото повечето не искали да страда животното им от кастрация. А тия малчугани метнати да умират не страдат ли.. или за тях не ни е грижа, а само за нашето си “красиво и неповторимо” у дома ни е еня. Крайно ми е мнението, но си е мое и не държа някой да го харесва.. щото пък и аз не харесвам факта, че се натъквам на нови и нови кучета и котета по улиците и по полетата. И не, не мога да ги подмина, а не мога да помогна и на всичките адекватно.
Значи тия нови промени пак са едно голямо нищо, като пак никой няма да следи спазването им. Няма контрол, няма санкции и съответно никой не изпълнява. Самосъзнание нямаме, че сами да си слагаме граници щом знаем че няма кой да ни види и провери. Ето даже пример в темата имаме, Естела не е сложила чип, защото до сега не е чула за проверки, но коментирахме тук че е задължителен. Ето, поради скорошните нападения от кучета към хора, тръгват все пак да ги видят хората и бам - глоба. Чип се сложи за един ден. Естела просто те посочвам като подходящ пример и в някои отношения всичките гледаме са заобиколим някоя разпоредба. Едва ли някоя от нас да е напълно изрядна във всяко едно отношение. 🤗

# 189
  • София
Ич даже не съм.
Разхождам кучето напоследък без повод, но е с обучителна цел. И е сутрин в 6, няма ни хора, ни кучета, почти.

Имаме голям напредък от ходенето на кучешко училище, дано успеем да го задържим. Слуша и изпълнява, щото  преди  предимно слушаше.

Разбирам я Ами, нищо че не съм съгласна. Тя поне знае какви са  последствията, защото се грижи за доста от тях.

И аз съм склонна да очовечавам добитъците и въпреки обучението при Еми, не съм и спряла достъпа до легла и дивани и не спазвам всички правила на йерархията.

# 190
Посс, според моята бивша треньорка, при затвърдена йерархия, не е проблем да се пуска на легла и дивани. Аз му давам на моя, но ако кажа "слизай" скача веднага, ако реша да седна, където е той - става, без команда и ми освобождава местенцето

# 191
  • София
А, аз проблеми с това нямам. Тя не е нахална, да се тръшне върху мен. Проблема ни е основно в спирането по команда. Да спре да гони котка или куче или да спре да се зъби на някое, ако не е на повод. Ей затова учим така упорито. Имаме половинчат успех.

# 192
poss точно щях да пиша и Flame ме е изпреварила. Аз даже питай в групата точно това. Ако нямаме проблем с йерархията проблем ли е, че спи на леглото или дивана. Отговора беше, че не е проблем.
А относно неспазването точно това имах предвид, че всяка от нас има случаи и моменти, в които е в нарушение и то точно, защото знаем, че контрол няма и съответно няма да търпим парични санкции или други последствия.

# 193
  • София
Сиви, за групата на Мама Еми ли става въпрос? Разбира се, че няма проблеми за спането по дивани и легла, все пак и нейното куче спи така. От това си направих извод, че явно може.

Моля за инфо от момичетата от Варна. Бихте ли ми дали координати на ветеринарна клиника или лекари в града. Има ли денонощна? Трябва да съм подготвена, ако нещо изникне докато сме на море.

И още един въпрос, свързан със съхранението на храната на Харли по време на пътуването. Преди време ми предложихте някакви хладилни чанти или нещо подобно. В Джъмбо има най-различни, но не знам как се ползват. Трябва ли да се слага лед някъде? Много съм боса в тази материя, не ми се смейте. Blush

Питах лекарката ни за хапче против повръщане. Каза да му дам 3/4 деган един час преди да тръгнем и да не го храня. Така и ще направя, дано да е спокоен, че да сме спокойни и ние.

# 194
Най-голямата грешка е “очовечаването” на животните. Колкото и да си ги обичаме, те си остават животни.
Тия теми за кастрация и раждания са все едни и същи и после се борим с последствията от това. На мен лично ми писна да виждам котенца и кученца захвърлени къде ли не, включва и завързани в пликове и метнати в контейнери, защото повечето не искали да страда животното им от кастрация. А тия малчугани метнати да умират не страдат ли.. или за тях не ни е грижа, а само за нашето си “красиво и неповторимо” у дома ни е еня. Крайно ми е мнението, но си е мое и не държа някой да го харесва.. щото пък и аз не харесвам факта, че се натъквам на нови и нови кучета и котета по улиците и по полетата. И не, не мога да ги подмина, а не мога да помогна и на всичките адекватно.
Значи тия нови промени пак са едно голямо нищо, като пак никой няма да следи спазването им. Няма контрол, няма санкции и съответно никой не изпълнява. Самосъзнание нямаме, че сами да си слагаме граници щом знаем че няма кой да ни види и провери. Ето даже пример в темата имаме, Естела не е сложила чип, защото до сега не е чула за проверки, но коментирахме тук че е задължителен. Ето, поради скорошните нападения от кучета към хора, тръгват все пак да ги видят хората и бам - глоба. Чип се сложи за един ден. Естела просто те посочвам като подходящ пример и в някои отношения всичките гледаме са заобиколим някоя разпоредба. Едва ли някоя от нас да е напълно изрядна във всяко едно отношение. 🤗

Нашето куче също няма чип и не мислим да му слагаме.Но живеем извън България и чипът не е задължителен.Но друго е и мисленето на хората спрямо животните.Кучетата нямат намордник. Всеки ден водим нашето куче и не само нашето в двор на училище,за да тичат.Всеки има торбичка с пликчета,закачена на каишката и всеки си събира акото на кучето.Но пак казвам мисленето на хората е друго.Едни си кастрират кучетана,други-не,но си им берат грижата.По улиците бездомни кучета и котки няма.

Общи условия

Активация на акаунт