Любители на кучета - 94

• 21 241
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Точно тоя го гледах вчера като се блещеше, че инспекторите нямало как да застанат на входа на Южния парк с кантар и да теглят кой под 5, кой над 5.

# 556
  • София
Понеже всичките пращят от акъл и измислят безумия.А инспекторите даже често не знаят как се използват четците за чипове,та карат собствениците сами да ги сканират.Бети има чип,който нийде не фигурира регистриран , уж от някаква дефектна партида бил преди около 12 години,изобщо не възнамерявам да й слагам нов.

# 557
Не е ли по-добре по сантиметри да се дефинира, вместо по килограми? Рулетката в джоба и готово. Grinning

Става въпрос за дребните породи кучета, да ги пускат без повод, нали? Иначе каква е логиката на 5те килограма? Ми, като трябва да се опрдели дали е дребно, да се мери размера му в сантиметри, не в килограми.

Харли, например, сигурно е над 5 кила, ама е дребна порода. Него какво ще го правят - с повод или без повод? Grinning

# 558
  • София
Безумно е това за килограмите. Малките кучета също могат да нанесат големи травми. Обикновено именно те са около детски площадки, а съотношението м/у размера на малко куче и дете е като съотношението м/у размера на голям човек и голямо куче.
Всички кучета трябва да бъдат на повод, освен в обозначените за целта места (които трябва да са доста повече!!!!) и извън населените места. Не приемам никакви оправдания от типа на "Ама то е добро", "То не хапе", "То ме слуша" и т.н. Има хора, които имат панически страх от кучета и видят ли такова, ако ще и 5 грама да е, хукват буквално накъдето им видят очите. Нека се съобразяваме с другите, за да можем после да изискваме и те да се съобразяват с нас.
И на мен ми се иска да можех да си пускам Балу да се шматка насам-натам, ама знам, че е забранено и се съобразявам. За разлика от стопанина на онова куче, което го нахапа. Моя с повод, онова без, и пак ние си изпатихме, че спазваме законите...

# 559
  • София
Да, ма безкучкарския народ също е изтрещял масово, и една женица вече ми обясни, как трябвало да и слагам и намордник, като я извеждам, щото такъв е закона. Питам, Защо, яде ли ви? а тя - Неее, ама така казаха по телевизията. Ми добре.
В Дружба няма междублоково пространство без детска площадка.
Е, айде, почти няма, не и в непосредствена близост до всеки блок. Ще се спасяваме поединично и с летене.
Пък в Дружба 2 ич няма.

Пускам звяра сутрин, няма как иначе да я уча да слуша, да прави обходи, да се завира през катерушки и тн. Гледам да излизам най-късно в 6, няма хора, няма и хора с кучета почти, дано няма и инспектори.
Иначе напредваме със слушането

# 560
Отдавна не сме се показвали, ама то в тая жега не е за снимки..  Nature Sunny Animal Dog

# 561
  • София
Харли, например, сигурно е над 5 кила, ама е дребна порода. Него какво ще го правят - с повод или без повод? Grinning
Как сигурно, та той е 14 кг звяр! Joy Без повод е зад блока и на поляната. Да заповядат да ме глобят. Дано да са наясно, че поляната ни е със статут кучешка.

# 562
  • Варна
Преди да се излезе с кучето, не се ядат череши за Бога Joy Това сме ние с Ларето преди малко:

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 19:11 от Мира Иванова

# 563
Здравейте, Опашата банда! Stuck Out Tongue Winking Eye

Това е нашата плюшена усмивка Маги Two HeartsAnimal Dog:
Скрит текст:

И една бебешорска :
Скрит текст:

Наскоро имахме проблеми с камъни в пикочния мехур. Дори се наложи оперативна намеса.
Някой имал ли е близка среща с подобен проблем ?

# 564
Big City Life, голяма усмивка е Маги, голяма сладурана! Чак толкова усмихнато куче не съм виждала! Heart Eyes Hug bouquet

Мира Иванова, хубави дружки сте! Heart Eyes Hug bouquet

_Khaleesi_, и Рекс е в тая поза, само дето я заема върху охлаждащата постелка. Simple Smile Peace

# 565
  • Bарна, морето, сините вълни
Мира, череши, сливи...да ти е за урок. Joy

Добре дошли с Маги. Страхотна усмивка. На колко е тази сладурана? Heart

# 566
Big City Life, голяма усмивка е Маги, голяма сладурана! Чак толкова усмихнато куче не съм виждала! Heart Eyes Hug bouquet
Много, много благодаря Sparkling Heart

Добре дошли с Маги. Страхотна усмивка. На колко е тази сладурана? Heart
Много благодаря Heartbeat На 4 Simple Smile

Маги е голям веселяк по характер. Даже шегаджийка бих я нарекла. Бързо забравя неприятното и се концентрира върху хубавото и приятното Grinning
Дори при изписването ни от клиниката, не след дълго вече беше в настроение за поредната наградка:
Скрит текст:

# 567
  • Варна
Благодарим, момичета Simple Smile Маги Усмивката и мен ме разсмя Simple Smile

# 568
  • под тепетата
Добре дошла на 24 каратовата усмивка Маги  !
Мира, готини сте с Лара  Laughing
Споделям мнението на Котето напълно.

# 569
  • София
Добре дошла на красавицата Маги! Heart

Кажете възможно ли да дам 30 кинта за топка и  кокал в Стефанов? Хем ги купих, хем се ядосвам. На детето си не съм купувала топка за толкова пари. Но поне Харли е щастлив. Голяма борба пада в момента с новата придобивка.

Общи условия

Активация на акаунт