Любители на кучета - 94

• 21 246
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
Влязох в профила на esstela и разгледах снимките, много са сладки кучовците и особено онези снимки с носа!

# 541
  • София
Ех, Естела... Весел празник и да почерпиш зверчето подобаващо Heart

Харли е голям сладур. Ти ще му кажеш как точно да се отнася с играчките си, те са си негов инвентар Stuck Out Tongue Winking Eye

Коте, Бека като набара пръчка започва едно гризане и ядене, напълно си замества кокалите. След няколко пръчки в парка ака камъни Sunglasses Да не ви казвам как пасе трева и после защо я наричам коза Joy

# 542
  • София
От вчера има генерален проблем с Фейсбук, технически се е сринал и още не могат да го оправят.

От чисто любопитство: Някъде има ли официално определение що е то агресивна порода и списък на такива съответно? (признавам си не съм чела закона, не знам дали там изреждат кои породи са агресивни ) Thinking

Тонка, пробвали ли сте с дунапренени топки, тип "стрес топки", в Джъмбо ги има за по лев-два. Джефри има 4-5 такива и не може да ги спука така.

# 543
  • София - Рим и обратно
Много ме е яд, че Кира не се интересува от топки. Вече съм се примирила и не купувам, ама иначе много се старах да я запаля - хвърлям, тя донася един път и й писва, зарязва ме сама да си я гоня Rolling Eyes. А толкова се радвам на обсебени от топката и стопанина кучовци.

# 544
  • София
Естела, изписва ми, че това съдържание е недостъпно, виждам само коментарите.
ФБ е ОК при мен, оправи се. Иначе просто не зареждаше снимките, седеше онази въртяща се стрелкичка, а тук пише, че съдържанието не е достъпно Simple Smile
Тези дунапренени топки Балу ги яде, както и Лили. На тях двамата целта им е да ме побъркат, сигурна съм. Оставям ги насаме с някаква топка и след две минути максимум е заминала. Спукаха няколко футболни, извадиха им плондерите и спукаха и тях. Тенис топките заминават за норматив, опитват се да ги изядат на части. Дунапренените също ги разкъсват и ядат.

# 545
  • Варна
Сори, ще опитам по-късно, че ме затрупаха със стока 😘😘

# 546
  • София
loewin, само стрес топки не сме ползвали. Като отидем пак в джъмбо ще потърся. Подозирам обаче, че ще я разръфа подобаващо. На Харли само топки му дай. Колкото по-големи, толкова повече кеф за него. Аз навън му ги ритам, той ги гони като обезумял и после ми ги носи, за да ги ритам отново. Любими са му футболните. Днес ще мина през Стефанов да видя дали ще намеря някоя топка. Пръчки също гони и носи. Такова бебе ми е.

# 547
  • София
До преди няколко месеца играта с топката се състоеше в това Джефри да я захапе и да обикаля целия апартамент с нея, а аз да го гоня или мъжа ми да му я ритва и той да я гони, но не я връща после. Чакаше ние да отидем при принца и да си я вземем Smile От 2 месеца насам се учим да я носи и да получава наградка за това. В 60 % от случаите се получава, за което аз съм много горда с моето тъпунгерче. Laughing Интересното е, че ги е наръфал яко топките, но не поглъща самия дунапрен. Grin

# 548
Разпарчетосва  всичко, топките като Кира, макс веднъж да я донесе, после само ме поглежда пренебрежително като я хвърля..
Но има ли достъп до тях вкъщи ги рендосва.
Аз купих една на конг, с тенис топка вътре и пискало, което не може да извади (наистина опитва всячески), от нея останах доволнаа, заради пискалото играе яко с нея. Като и омръзне я скривам за седмица и после пак е "нова".
ей такава:
https://www.zooplus.bg/shop/kucheta/sport_igrachki/kong/kong_specials/471790
Неразрушима, заслужава си парите. Скръндзавих се, но реално само конг-овете оцеляват в тоя шредер, нейната уста.

# 549
  • София - Рим и обратно
О, тая ми изглежда супер, и не я ще прибавя към колекцията МИ от топки... Имаме всякакви - с въже, дълга пръчка за хвърляне, обикновени тенис топки... Аз си играя с тях Rolling Eyes. Но пък конга, като го напълня с консерва и го замразя - супер занимавка поне за 40 мин.

# 550
Тук няма дупки за пъленене, но пък има дръжки разпложени от двете страни така, че да може кучо да захапе едната, а ти да дърпаш другата (това и е много любимо). Но писка яко, да го имаш предвид, първите два дни всичко вкъщи се случваше на фона на писукането от топката(по принцип и е цел в живота да  изкорми всичко с пискало).

# 551
От чисто любопитство: Някъде има ли официално определение що е то агресивна порода и списък на такива съответно? (признавам си не съм чела закона, не знам дали там изреждат кои породи са агресивни ) Thinking

loewin, в Допълнителните разпоредби на Закона за ветеринарномедицинската дейност за дадени дефиниции на някои понятия, използвани в закона. За "агресивни кучета" дефиницията е следната:

1. "Агресивни кучета" са кучета, които проявяват спонтанна неадекватна реакция, насочена срещу хора или
животни, която в зависимост от силата и нейното естество би могла да доведе до нараняване или причиняване
на смърт.

# 552
А какво се има предвид под “спонтанна неадекватна реакция”. За мен примерно си е съвсем адекватно, Макс да излае някой мъжкар. Това си им е в природата на мъжкарите и не е нито спонтанно, нито неадекватно, а съвсем предвидимо и очаквано поведение на всяко мъжко куче 😂😂😂

# 553
Ми то точно тук е уловката - в тълкуванието. Зависи съдията дали е кучкар или кучемраз. Wink

# 554
  • София
Ние имаме цяла кутия с топки,разни-безобразни.Признавам си не ги прибирам,стоят си в кутия огромна с капак,който се присети отива бута капака и си взема играчка.С топки си играе много Фея,буквално всичко први с топката,включително джвакайки я да заспи с нея на леглото при нас и после през ноща се събуждам щото ми ръбят навсякъде .а като се прибере някой грабва пак топка и идва с нея да се радва и закача.Много си ги пази и обича,докато Бети е голям разрушител,нарочно ги гризе,къса зеленото на тенис топките,пробива ги със зъби.Всички пищяши играчки съм прибрала,не им се отразява добре.,превъзбужда се Фея и няма укротяване.Всички тези пискащи неща им засилват ловния инстинкт.

И нещо забавно във връзка със сегашните дебати

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 15:18 от Слънчогледка :)

Общи условия

Активация на акаунт