Отслабване с гладуване!!!

• 8 231
  • 150
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Skrekkelig, би ли резюмирала с няколко изречения на български, моля? Какво се казва за ИР и въобще за инсулин и кз в този учебник?
Благодаря!

# 136
Нищо съществено не пише, от това което прехвърлих. Пише коя болест какво представлява, но няма обяснени подробни механизми, нито стратегии за лечение. Само общи приказки, които ако не се занимаваш с медицина, общо взето, няма да ти свършат особена работа. Не казвам, че е лошо да се прочете от хора които се интересуват, но общо взето е бла-бла.

Например за неалкохолно затлъстяване на черния дроб, пише че е с висо разпространение в цял свят и САЩ, че е свързано със затлъстяването, че се свързва с т.нар. метаболитен синдром, че патологията не е напълно изяснена и широко застъпена теория обясняваща заболяването е инсулиновата резистентност като ключов механизъм. Че пациенти с неалкохолно затлъстял черен дроб могат да стигнат до цироза и че при пациенти страдащи дългогодишно от това заболяване, смъртността е по-висока и че честа причина за смърт е сърдечносъдово заболяване.

# 137
КЗ кръвна захар ли е да изясним? Какво знчи твърде висока, повече от колко? Ще си я измеря специално след изяждане на една праскова и ще се отчета да си кажете професионалното мнение. Сигурно сте учили повече от мен, нищо че аз това уча и тъкмо миналия семестър изкарах курс за диабет и чета от учебници, а не от интернет

Нали не учиш за ендокринолог. Че жална ни майка с такива като теб.
Иначе ако бяха свестни лекарите, нямаше да има много хора с ИР и диабет. Защото нямаше да има малоумни съвети.
Дори не си наясно с нивата на кз. И учиш викаш  Joy
И вземи да четеш внимателно с разбиране. Написах да изядеш три праскови, да отидеш в лаборатория и да изследваш не само КЗ но и ИНСУЛИНАААААА.

Може и ОГТТ да си пуснеш. Ако имаш смелост де.
Излекувала съм се въпреки лекарите. Такива като теб даващи глупави съвети.

# 138
Skrekkelig, би ли резюмирала с няколко изречения на български, моля? Какво се казва за ИР и въобще за инсулин и кз в този учебник?
Благодаря!

Пише много подробно как работи инсулина и кое преддизвиква отделянето. Сега не помня дали точно там четох за инкретини, а метаболитен синдром основно от лекции съм учила, но пише за диабет етиология и патогенеза и много други неща - няма как на кратко да ти синтезирам - това се учи много време, то ако ставаше с пост в БГ мама тук всички щяха да са лекари.

Миоки, виждам че си прочела само уводите на главите. Е... така не става... Няма учебник в който е написано всичко за всичко - учи се от много източници. Тоя сайт е много хубав и можеш да си свалиш безплатно иначе много скъпи книги. Виж какво можеш да намериш на тема биохимия - там всичко е обяснено много подробно и за чернодробен метаболизъм и всичко - има много и някои книги наистина са много добри. Ама са по 1000 страници та с преглед отгоре отгоре няма да стане.

Елора, не уча за ендокринолог - стара съм, нямам време за толкова учене. Пак е медицинска специалност, но по-кратка. Не разбрах от къде го измисли това за 3те праскови наведнъж. Аз никога не съм говорила за това и още по-малко съм казала, че след 3 праскови КЗ ще остане ниска. Казах че след 1 няма да се повиши до там че да се отделя свръх много инсулин. Моля те, започни да четеш всичко наред и не си внушавай неща, които нито съм написала нито съм си помислила. Иди ти в лаборатория - тук инсулин не е стандартно изследване камо ли по собствено желание за собствен кеф да си го изследваш кога ти скефне. Стига да се измери кръвната глюкоза с домашно апаратче, каквото имам. Инсулин се мери само при подозрение за диабет. Емилова е дипломиран лекар с няколко специалности и лекува диабет 2 с плодолечение. Ти явно се имаш за  по-специалист от нея. Иди и кажи на нея, че няма пациенти на които е помогнала. Аз лично също познавам такива.

Последна редакция: чт, 22 авг 2019, 14:01 от Skrekkelig

# 139
Скрит текст:
Благодаря!

Пише много подробно как работи инсулина и кое преддизвиква отделянето. Сега помня дали точно там четох за инкретини, а метаболитен синдром основно от лекции съм учила, но пише за диабет етиология и патогенеза и много други неща - няма как на кратко да ти синтезирам - това се учи много време, то ако ставаше с пост в БГ мама тук всизки щяха да са лекари.

Миоки, виждам че си прочела само уводите на главите. Е... така не става... Няма учебник в който е написано всичко за всичко - учи се от много източници. Тоя сайт е много хубав и можеш да си свалиш безплатно иначе много скъпи книги. Виж какво можеш да намериш на тема биохимия - там всичко е обяснено много подробно и за чернодробен метаболизъм и всичко - има много и някои книги наистина са много добри. Ама са по 1000 страници та с преглед отгоре отгоре няма да стане.

Елора, не уча за ендокринолог - стара съм, нямам време за толкова учене. Пак е медицинска специалност, но по-кратка. Не разбрах от къде го измисли това за 3те праскови наведнъж. Аз никога не съм говорила за това и още по-малко съм казала, че след 3 праскови КЗ ще остане ниска. Казах че след 1 няма да се повиши до там че да се отделя свръх много инсулин. Моля те, започни да четеш всичко наред и не си внушавай неща, които нито съм написала нито съм си помислила. Иди ти в лаборатория - тук инсулин не е стандартно изследване камо ли по собствено желание за собствен кеф да си го изследваш кога ти скефне. Стига да се измери кръвната глюкоза с домашно апаратче, каквото имам.
Инсулин се мери само при подозрение за диабет.
Скрит текст:
Емилова е дипломиран лекар с няколко специалности и лекува диабет 2 с плодолечение. Ти явно се имаш за  по-специалист от нея. Иди и кажи на нея, че няма пациенти на които е помогнала. Аз лично също познавам такива.
Ами нали това повтаряме от не знам колко време...Че когато инсулина почне да дава индикации за диабет, вече е Твърде късно, диабета чука на вратата.Защото, човек може да е имал с години нормална/ниска КЗ, но! за сметка на висок инсулин.И когато КЗ стане трайно висока, демек-появява се подозрение за диабет, панкреаса вече е на "умиране".
Ами, сори, ама аз не ща да стигам до диабет.Искам да съм здрава колкото може по-дълго.
Затова, инсулина ми е важен.Да е нисък.И КЗ също да е ниска, но НЕ за сметка на висок инсулин.
Затова ям храни, които влияят минимално и върху КЗ, и върху инсулина.Обичам си панкреаса и не ща да го тормозя много....   Smiley  искам да ми служи още дълги, дълги години.

# 140
  • София
Skrekkelig, къде е това "тук", където инсулинът не се мери, когато ни скимне?! В Дания ли?
И защо да не го меря, примерно, когато ми скимне сутрин на гладно, заедно с кз? Наистина ли не знаеш ИР какво е, и какви са показателите и как се установява? Защо да го меря "само при предозиране за диабет"? 

# 141
Благодаря!

Пише много подробно как работи инсулина и кое преддизвиква отделянето. Сега помня дали точно там четох за инкретини, а метаболитен синдром основно от лекции съм учила, но пише за диабет етиология и патогенеза и много други неща - няма как на кратко да ти синтезирам - това се учи много време, то ако ставаше с пост в БГ мама тук всизки щяха да са лекари.

Елора, не уча за ендокринолог - стара съм, нямам време за толкова учене. Пак е медицинска специалност, но по-кратка. Не разбрах от къде го измисли това за 3те праскови наведнъж. Аз никога не съм говорила за това и още по-малко съм казала, че след 3 праскови КЗ ще остане ниска. Казах че след 1 няма да се повиши до там че да се отделя свръх много инсулин. Моля те, започни да четеш всичко наред и не си внушавай неща, които нито съм написала нито съм си помислила. Иди ти в лаборатория - тук инсулин не е стандартно изследване камо ли по собствено желание за собствен кеф да си го изследваш кога ти скефне. Стига да се измери кръвната глюкоза с домашно апаратче, каквото имам. Инсулин се мери само при подозрение за диабет. Емилова е дипломиран лекар с няколко специалности и лекува диабет 2 с плодолечение. Ти явно се имаш за  по-специалист от нея. Иди и кажи на нея, че няма пациенти на които е помогнала. Аз лично също познавам такива.

Слава богу че не учиш за това. Ще съсипеш доста хора  с убийствените си съвети.
Като учиш нещичко за ОГТТ чела ли си? Нещо за реф. стойности, обременяване? Абе по какви учебници учиш?  Laughing
На здрав човек и след глюкоза нивата на кз и инсулин ще са в норма.
На болен - няма начин.
А три праскови драга не се равняват на ОГТТ тест. Даже е по-щадящ експеримент.
Ти започни да четеш и всъщност по-добре започни да мислиш.
Малоумно е да твърдиш, че инсулин се пуска само при съмнения за диабет.
Нещо за хипократова клетка чула ли си?
Нещо за превенция чула ли си?
Малоумни са лекарите, които изследват само кз, виждат уж в границите и заявяват на дългогодишен дебел човек - нищо ти няма.
Такива хора са подсъдни за мен. Такива хора са престъпници и пълни идиоти.
А къде по-добре е да му пуснат инсулин. Защото е ясно, че инсулина държи кз ниска. И ако е висок, тоест над реф. стойностите вече има ИР, а после следва диабет.
А тук пък си правя редовно изследвания след определени храни за да видя как ми върви лечението. И добре че мога.
Ако дойде време да не мога, ще се разбера с ендокринолога си да ми пусне изследвания.
Не ми пробутвай Емилова, не ме интересуват лекари с малоумни съвети. Имам си глава на раменете и я използвам по предназначение. Аз съм тази, която е била с ужасни изследвания и сега са страхотни. Аз съм тази, която е свалила почти 50 кила и е задържала.
Коя по-дяволите си ти, че да казваш, че нямам думата.
Едно е високопарни думички без грам опит, а друго човек да е чел и да е свалил, задържал килограми и оправил кошмарните си стойности на кз и инсулин.
Предпочитам да съм в този форум с който обменям информация с други потребителки, точно защото и те имат опит с дадения проблем.
Добре че не съм кон с  капаци и да вярвам на малоумни лекари. Ако бях, досега да съм пукнала сигурно.
За да ти повярвам не можеш да ми цитираш драга някаква си Емилова и да пляскаш някакви учебници.
Искам доказаталства, а не високопарни думи. Пет пари не давам какво учиш, къде учиш. Гледам те какво пишеш, ясно!
Искам ти изследванията, искам ти снимчици. Искам ти менюто, искам ти прогреса.
Искам и изследванията на всички на които си помогнала със "съветите" си да излекуват ИР и да отслабнат.
Защото аз драга тук редовно си давам и резултатите и съм постигнала и доказала. Както и други с моя режим са постигнали успех.
А други са доказвали, че с твоите съвети идва провал с гръм и трясък.
Веднъж отидох при една свръх дебела ендокриноложка. Уж учила в чужбина. С дипломи няколко. Ама свръх дебела. На бюрото и кроасани и вафли. И ми вика само пий си хапчето и можеш да си ядеш всякакви въглехидрати.
Казах и, че е невъзможно  и е нередно дебела жена като нея, която се нарича и лекар ендокринолог да ме лекува. Щом не е излекувала себе си, може да си изхвърли дипломите в коша. Мисля, че се обиди, ама на мен ми беше по-обидно.
Та не ми размахвай дипломи и имена, че е смешно и жалко.

Ами нали това повтаряме от не знам колко време...Че когато инсулина почне да дава индикации за диабет, вече е Твърде късно, диабета чука на вратата.Защото, човек може да е имал с години нормална/ниска КЗ, но! за сметка на висок инсулин.И когато КЗ стане трайно висока, демек-появява се подозрение за диабет, панкреаса вече е на "умиране".
Ами, сори, ама аз не ща да стигам до диабет.Искам да съм здрава колкото може по-дълго.
Затова, инсулина ми е важен.Да е нисък.И КЗ също да е ниска, но НЕ за сметка на висок инсулин.
Затова ям храни, които влияят минимално и върху КЗ, и върху инсулина.Обичам си панкреаса и не ща да го тормозя много....   Smiley  искам да ми служи още дълги, дълги години.

Ти може да искаш панкреаса да ти служи, но лекарите и хора като Skrekkelig, а те са булшинство не обичат хората да взимат превантивни мерки и да са здрави. Обичат да заблуждават за да имат пациенти. Лекуването не е цел. Подръжката на заболяването е цел. Смята, че като учи някаква си там медицинска специалност и се мисли за факир едва ли не.

# 142
Да, това тук е в Дания. В цялата държава. Никой няма да ти мери инсулин по твое желание. Трябва лекар да го поръча. Ако в БГ можеш е супер, но аз няма да отскоча до БГ специално да задоволям странните претенции на някои юзърки. А защо така са си направили здравеопазването ела и ги питай - не съм го аз измислила. Но предполагам защото е безсмислено и скъпо да се мери инсулин за щело и нещело. И да - знам всичко за ИР, не знам от де измисли, че не знам. Ама ти като знаеш нещо хвани и го кажи де. Щото до сега не останах с впечатления че изобщо знаеш нещо по темата

# 143
Е не става, но аз нямам време да уча учебник, а и не ми е нужно, защото съм открила моята рецепта и семейството ми вижда значителни резултати в положителна посока за невероятно кракто време, непостигнати с нищо друго преди и нито един лекар не е помогнал. 

Емилова може да има един куп дипломи, но това не я прави компетентна. Самото плодолечение е абсолютен нонсенс според мен, за това и не мога да се доверя на лекар, който го практикува.

Пълно е с хора с медицинско образование, които проповядват откровени глупости - вегани и такива, раздаващи съвети, разрушаващи окончателно здравето на диабетици и хора с ИР.  До скоро се твърдеше, че диабет тип 2 е прогресиращо и нелечимо заболяване от също такива специалисти. Да не намесваме интересите на големите хранителни и фармацевтични компании, че там е страшно.

# 144
Да, това тук е в Дания. В цялата държава. Никой няма да ти мери инсулин по твое желание. Трябва лекар да го поръча. Ако в БГ можеш е супер, но аз няма да отскоча до БГ специално да задоволям странните претенции на някои юзърки. А защо така са си направили здравеопазването ела и ги питай - не съм го аз измислила. Но предполагам защото е безсмислено и скъпо да се мери инсулин за щело и нещело. И да - знам всичко за ИР, не знам от де измисли, че не знам. Ама ти като знаеш нещо хвани и го кажи де. Щото до сега не останах с впечатления че изобщо знаеш нещо по темата

Айде обясни "докторице" как се установява ИР след като инсулин се пуска само когато има съмнения за диабет.
Нещо си противоречиш.
Ти не знаеш нищо за ИР. Ти не обясняваш нищо, а пляскаш невярна информация, която не подкрепяш с нищо. Ако си мислиш, че като споделиш, че учиш медицина в Дания някой ще те взема за Бог в медицината си в дълбоко заблуждание.
А аз за разлика от теб съм го направила. И знам доста повече от теб. Не си размахвам като теб дипломата, пиша каквото знам, нещо което ти не можеш. Просто бих ти обяснила още, но виждам, че не си способна да възприемеш, нито да обориш нищо от това което написах. Ти така и не обори нищичко. Просто нямаш капацитета и знанията.
Все още чакам отговори на въпросите, които ти поставих.
Чакам да обориш всяка моя дума след като явно не си съгласна.
Но не можеш.

# 145
Скрит текст:
Да, това тук е в Дания. В цялата държава. Никой няма да ти мери инсулин по твое желание. Трябва лекар да го поръча. Ако в БГ можеш е супер, но аз няма да отскоча до БГ специално да задоволям странните претенции на някои юзърки. А защо така са си направили здравеопазването ела и ги питай - не съм го аз измислила. Но предполагам защото е безсмислено и скъпо да се мери инсулин за щело и нещело. И да - знам всичко за ИР, не знам от де измисли, че не знам. Ама ти като знаеш нещо хвани и го кажи де.
Щото до сега не останах с впечатления че изобщо знаеш нещо по темата
Като за човек, "незнаещ" нищо по темата, Елора доста добре се е справила и се справя със заболяването си и кг.  Smiley  На пук на лекарските съвети и компетенции.

Апропо, аз също смятам личния опит за знания...писала съм за доктора, при когото ходих за моето високо кръвно.
Той, около 120-130 кг, и той "като всички на нашата възраст, пия хапчета за кръвно", почнеш ли ги веднъж, се пият до живот.И нито дума, че има вероятност (нямаше никаква физиологична причина за високото ми кръвно налягане, поне изследванията нищо увредено не показаха) да е от многото ми кг, от стреса, от лошо хранене...Нито дума да опитам поне да отслабна, да спра да пуша (тогава още пушах), да почна да се движа повече, НИЩО.Дава рецептата, "пий хапчетата, ако не помогнат, ела ще ти изпиша други!" и ме изпрати по живо, по здраво.
Ами, сама си помогнах.Може нищо да не знам, но е факт, и кг свалих (както писах, без нито ден глад и мъки), и кръвното вече е бетон 120/80, БЕЗ хапчета, и инсулина падна, и КЗ е нормална, и холестерол...абе, пушка съм.   Smiley   Пък неща нищо не знам...аз не претендирам за знания.По-важно ми е как ми се отразява "незнанието".

# 146
Елора, дешифрирай ми какво е ОГТТ - уча на друг език и не съм в течение с българските съкращения. Поздравления за резултатите. Сигурна съм че с кето диета си постигнала нормално тегло и нормални кръвни проби. Както казах познавам тук жена диабетичка - мина на кето и сега кръвните и проби са по-добри сигурно от моите. С лечението на ИР и диабет от конвенционалната медицина и аа не съм съгласна - истина е, че тук не ограничават особено въглехидратите на диабетиците - повече им препоръчват движение и ги тъпчат с метформин, иначе си хапват и хляб и всичко. За мен това не е ОК. Емилова също е напуснала конвенционалната медицина след като не и е помогнала на самата нея, а после плодолечението е решило проблемите и. Има и научно обяснение освен това защо и как плодо-гладолечението помага. То лекува, възстановява функции, докато кетогенната диета ограничава и храната и симптомите, но не лекува заболяването. Е дава почивка на панкреаса, което все е нещо. Отслабването лекува ако панкреасът не е издал багажа. И при диабет 2 обикновено в началото поне не го е издал и щетите са поправими с диета, движение и отслабване. Но едва ли може да се говори за пълно излекуване. Не и с кетогенна диета. Ти си свалила гликирания хемоглобин, но ако проядеш нормално и пак го вдигнеш значи не си се излекувала, а само си се нагодила към изнемогващия панкреас. И разбира с отслабването със сигурност си намалила възпалението и ИР в резултат. Има всевъзможни обяснения и трактовки на ИР, но все още никой не знае на 100% на какво се дължи точно. Знаят, че отслабвнаето помага, но далеч не всички  дебели са с ИР. Аз цялостно не съм дебела , но имам ИР може би поради сланинките в коремната област, а може би и заради друго. Не ми е диагностицирано, но си усещам, че го имам по симптомите.

# 147
А защо трябва да прояждам "нормално"?
Картофи, ориз, хляб и подобни не са нужни никому.Няма полза от тях.
Няма нищо нормално да ядеш по 200-300 и нагоре гр въглехидрати на ден.Тялото няма нужда от такива количества.
Четвърта година се храня напълно нормално, с месо, риба, зеленчуци, яйца, масло, плод....никога не съм била на кето диета.
За мен гореизброеното е нормално хранене, което води до здраве и поддържа нормални кг без усилие.Всякаква друга храна е добавка и е за отвреме-навреме, не за ежедневно ядене.
С такова, нормално хранене, съм здрава, ям когато съм гладна, колкото съм гладна, кг си се поддържат нормални....нямам нужда от диети, гладо/плодо или някакво друго -лечение, за да отслабвам.
И щом тялото ми и кг реагират толкова положително на това хранене, значи то е оптималното за тях.

# 148
Елора, дешифрирай ми какво е ОГТТ - уча на друг език и не съм в течение с българските съкращения. Поздравления за резултатите. Сигурна съм че с кето диета си постигнала нормално тегло и нормални кръвни проби. Както казах познавам тук жена диабетичка - мина на кето и сега кръвните и проби са по-добри сигурно от моите. С лечението на ИР и диабет от конвенционалната медицина и аа не съм съгласна - истина е, че тук не ограничават особено въглехидратите на диабетиците - повече им препоръчват движение и ги тъпчат с метформин, иначе си хапват и хляб и всичко. За мен това не е ОК. Емилова също е напуснала конвенционалната медицина след като не и е помогнала на самата нея, а после плодолечението е решило проблемите и. Има и научно обяснение освен това защо и как плодо-гладолечението помага. То лекува, възстановява функции, докато кетогенната диета ограничава и храната и симптомите, но не лекува заболяването. Е дава почивка на панкреаса, което все е нещо. Отслабването лекува ако панкреасът не е издал багажа. И при диабет 2 обикновено в началото поне не го е издал и щетите са поправими с диета, движение и отслабване. Но едва ли може да се говори за пълно излекуване. Не и с кетогенна диета. Ти си свалила гликирания хемоглобин, но ако проядеш нормално и пак го вдигнеш значи не си се излекувала, а само си се нагодила към изнемогващия панкреас. И разбира с отслабването със сигурност си намалила възпалението и ИР в резултат. Има всевъзможни обяснения и трактовки на ИР, но все още никой не знае на 100% на какво се дължи точно. Знаят, че отслабвнаето помага, но далеч не всички  дебели са с ИР. Аз цялостно не съм дебела , но имам ИР може би поради сланинките в коремната област, а може би и заради друго. Не ми е диагностицирано, но си усещам, че го имам по симптомите.

ОРАЛЕН ГЛЮКОЗО-ТОЛЕРАНТЕН ТЕСТ (ОГТТ)

Определя диабет или предиабет /ИР/
Уж си учила, ама не знаеш елемнтарните изследвания за тия неща.
Не не съм била на кето диета. Либерален НВ режим с чат пат Зоново хранене.
Не съм съгласна с плодолечението и не можеш да ме убедиш. Знам повече от теб.
А точно с правилно хранене човек може да си живее прекрасно и да се отървве почти напълно от ИР.
Че ако беше правилно плодолечението, нямаше да имам ИР. Както и доста потребителки в темата за ИР са гладували и ой, имат ИР. Затова не ми хвали тая Емилова. Не ми дреме какви дипломи има. Заради идиотки като нея, които слушах като млада се разболях.
Ако ще има гладолечение е по-добре да е без плодове, а само на вода.
Нарича се фаст.
Точно кето диетата, НВ и дори Зоната са режими, които дават така желаната почивка на панкреаса. Което води до възстановяване и дори може до излекуване. Е, само пълен идиот може да се върне към старите си навици и да омита де що види пици, дюнери и торти.
Не смятам, че може да има пълно.
Хората с ИР винаги ще имат лоша обмяна. Но точно правилното ядене ще им помогне да държат кз, инсулин и тегло в норма.
Аз напредък си имам и то огромен.
Вече дори като ям чат пат сладки неща - сладолед, кока кола, нямам това бързо зверско огладняване.
Което значи, че инсулина си върши прекрасно работата.
И даже на море бях миналата седмица. Точно там се отпуснах.
Миналото лято напълнях, но това само с половин кило, което даже може да се води и течности. След като се прибрах и минах на старото си ядене, пак тръгнах надолу.
За последен път.
Хора с ИР може да ядат плодове само ако са тотално убедени, че не секретират много инсулин. Ако не знаят това е нужно да го съчетаят с протеин /тоест Зоново хранене/ за да няма рязък пик и спад на стойностите. И не на последно място е нужно поне за няколко месеца да намалят точно плодовете за да им се нормализира организма.
А плодолечение от 10 дни може тотално да съсипе човек с ИР. Точно защото гладувайки, приемайки само плодове, без така нужните мазнини и протеини, които да нормализират стойностите на кз и инсулин, тези плодове 10 дни държат нон стоп висок инсулин в тялото. И после що има йо йо ефект.
Нещо което лично съм преживяла и не можеш да ми докажеш, че греша. Предпочитам патило, а не някакво "светило" дето нищо не знае и няма опит.

Дано така удебелено го стоплиш.
Има си реф. стойности, които с ОГТТ тест показват има или не проблем.
Дори има и тест, който не е с глюкоза, а трикратен след нормално ядене за да им се видят нивата.
Сега не ми казвай, че не знаеш  референтна стойност какво е.
Назад ти доказа, че си нямаш на понятие от тези неща, щом смяташ нормално повишение на кз от 8 и 9 след праскови за нормално.
Щом смяташ, че имаш проблем се чувствай свободна да се изследваш.
А щом изпитваш глад след ядене на месо и салата, значи нищо не разбираш от правилно хранене.
Ама като си държиш инсулина в организма перманентно висок с плодове, така ще я караш.

Хайде докажи ми се. Искам те 20 дни на плодове и после да дойдеш тук с ОГТТ.
Глупавичко е да си прочела рекламка как Пенчо бил диабетик и Емилова го излекувала.
Абе ти за какви ни мислиш?
Хайде, давай да те видим колко ще си здрава.
Повече няма какво да напише, че става срамно за теб да се повтарям.
Чакам доказателства.

# 149
Ти или халюцинираш или откровено лъжеш. Къде съм казала КЗ 8 и 9 е нормално. Цитирай ако обичаш и после ще продължим

Общи условия

Активация на акаунт