Германия не е Зимбабве, там живеят цивилизовани хора все пак. И не мисля, че проблемът е във фигурата на девойката. Пък ако е, и за това има лек, нали? Ако смята, че пълнотата я изолира, не знам защо си мисли, че това няма да е фактор и в България. Даже напротив, тук царят доста дивашки нрави в училищата. Като нищо ще се окаже обект на тормоз, а не само на липсващи приятелки.
Всъщност по света е пълно с пълнички момичета, които са сърдечни, мили и усмихнати, и имат много приятели, че и любов въртят.
Напълно разбирам майката, че се противи на тези не особено умни решения. Тя е отишла в чужбина не от хубаво, направила е редица жертви и е създала нещо през годините. Сега заради капризите на едно не дотам ориентирано дете в пубертета от нея се иска да сложи кръст на всичко това. Да, не е трябвало да казва онова нещо, но е възможно да е изпаднала в афект и безсилие. Който винаги е бил безгрешен, нека хвърли камъка. Момичето пък не й е останало длъжно и настоява, че ще им се оправят отношенията само ако майка й и сестра й се преместят в България. Ами не смятам, че й прилича на възрастта да се налага по такъв начин върху живота на цялото семейство.
. На него много му харесва, намери си среда, приятели, чувства се отлично. И е решил, че като стане пълнолетен ще учи тук, или някъде другаде, само не и в Германия. А като завърши, смята тук да живее. За сравнение - големият му брат се е превърнал в 100 процентов германец и не си и помисля за живот тук. Всеки си е различен. Не знам защо още битува схващането, че чужбината е лелеяна мечта за всеки нормален българин.