Плюсове и минуси на кварталите в София - 6

• 42 310
  • 823
  •   1
Отговори
# 270
  • В планината / На морето
За зона Б-5 , какво ви е мнението ?

# 271
  • София
Аз лично много харесвам квартала. Близо е до центъра, на пешеходно разстояние, обичам ЕПК-та, някои блокове гледат към паркчето, което направиха. Молът изолира Стамболийски сякаш, не е шумно. Много е хубаво. Живяла съм временно там около 7-8 месеца и бих живяла постоянно. Simple Smile

# 272
  • София
На мен ми харесва кварталът. Преди ходех често - братовчедка ми имат апартамент до мола, дълго време живяха там, преди да се разраснат като семейство (с 4 деца са). Сега го дават под наем и те самите живеят под наем в къща (не там).

# 273
  • София
Аз лично много харесвам квартала. Близо е до центъра, на пешеходно разстояние, обичам ЕПК-та, някои блокове гледат към паркчето, което направиха. Молът изолира Стамболийски сякаш, не е шумно. Много е хубаво. Живяла съм временно там около 7-8 месеца и бих живяла постоянно. Simple Smile

Това е и моето мнение.
Но съм влизала в няколко входа на ЕПК - като цяло са мръсни и неподдържани общите части. Има натрупани стари мебели и уреди по етажните площадки. На мене не би ми пречило, важното е входа да се заключва. За други хора това ще е причина да не одобрят апартамент там.

# 274
  • София
Споделям. На мен не ми пречат, стига да не са пълен леш. Важното е да се заключват добре.

# 275
  • София
Тази гледка от прозорците,  дето поглеждаш и от всички страни надвиснали прозорци на огромни епк-та е най подтискащото нещо на света.  Друго там трудно се вижда,  освен ако не се наведеш от някой висок прозорец.  За гледката надолу да не говорим.  Ако там ще живея, направо съм лястовица.  А мола е най-малкия и мръсен мол в София,  наоколо всякакви типове около дюнерджийниците.  Поне аз не харесвам Зона б5 , на линията на трамвая с циганите е освен това.

# 276
  • София
Ъ?! Зависи откъде гледаш. От жилището на братовчедка ми например се вижда булевард Скобелев. Виждала съм далеч по-кофти гледки в разни скапани квартали - неокосени, неподдържани тревни площи, отсрещна панелка с грозна фасада и прочие, и прочие.

Дали е читав или не молът има значение само за хора, които обикалят по...моловете. Аз например ги избягвам, повечето ми приятели също.

# 277
  • София
Съгласна съм с Таис, а някои хора май не умеят да ползват изрази като "според мен*, "за мен*, "аз смятам". Какво спускате отгоре така категорично.
Мола съм го ползвала за Била (тогава пикадили) или дм. Не да обикалям като гламава 5 часа измежду хайлайфо на Софио- провинцията. Не е за мен тая работа.  Joy

Трамваят с циганите продължава към Лозенец.

# 278
Като стана дума за моловете - то и аз не ги обичах, но вече ми е удобно да си паркирам колата и да си свърша няколко работи наведнъж - седмично пазаруване, банка, оптика, аптека, дом.потреби, кино, дрехи, че и едно кафе да изпия. Досега в мол не съм хапвала вкусно, но скъпо и гадно - всеки път, та по тази причина не ям там. Да не помислите, че съм от хайлайфа - не....просто нямам никакво време през деня за тези дейности и това го върша след работа и през уикендите на едно място.

# 279
Съгласна съм с Таис, а някои хора май не умеят да ползват изрази като "според мен*, "за мен*, "аз смятам". Какво спускате отгоре така категорично.
Мола съм го ползвала за Била (тогава пикадили) или дм. Не да обикалям като гламава 5 часа измежду хайлайфо на Софио- провинцията. Не е за мен тая работа.  Joy

Трамваят с циганите продължава към Лозенец.
Само че в посока Лозенец след центъра цигани в трамвая няма, те масово пътуват в посоката към махалата си и от нея към центъра, за какво им е да ходят в Лозенец, най-много да са метачки от Чистотата на път за работа, такива съм виждала в 10-ката, метат около Семинарията.
Моловете си имат предназначение, милиттана е права, да имаш мол наблизо е удобно за пазаруване на някои неща. И ако не ти трябва кола, още по-добре. Мол София си е мол като всеки друг.

Последна редакция: вт, 27 авг 2019, 09:55 от Анонимен

# 280
  • София
Всекиму според нуждите Simple Smile
Аз живея, а вече за щастие и работя в центъра: всичко, което ми трябва, като банки, аптеки и т.н. ми е на три минути от дома и офиса. Моловете са ми излишни. Чат-пат отскачаме до Сердика-та, но като цяло и с него, и без, е все тая.

Милитана живее в Драгалевци, предполагам, че и това влияе. Когато живеех там, имах чувството, че целият ми живот е концентриран в мисли каква работа мога да си свърша когато съм “долу” в града. Разбира се, сега самият квартал е доста по-цивилизован, но преди години, когато реших да се правя на интересна и отидох да живея на вилата, на втория месец се чувствах като съвременен Крузо.

# 281
На мен вече ми е прекалено цивилизован кварталът....щото с цивилизацията идват и шумът и увеличения трафик, които искам да избегна. Ситуацията няма нищо общо с допреди две години например. И сигурно след две три години ще бъде още по..."цивилизовано".

# 282
  • София
Какво говорите хора, не е въпроса на кой какво му е угодно и му харесва. Там има най-подтискащата гледка в София. Каре от 15 -сет етажни Епк-та, И то, каре с много близко отстояние един от друг. Това е рядко в София. Обачайно по кварталите има място между тези много високи блокове.  Като застанеш в средата им, независимо дали прозорците са на там, или входа ти е там, или минаваш оттам, то е ужас. Синоним на панелен мега-комплекс. Толкова е смазващо, че наистина не разбирам защо трябва да живееш в тази "пчелина от блокове". Те даже не са санирани или друго. Ама и да ги санират същото. На пътя на циганите са, също, и това не е лъжа, та какво има. На някои им харесва знам, води се топ Център, за мен е непонятно. Мола крив. Ами какво да каже човек...

Имам и роднини които живеят там ( набиха се на висок 12 сти етаж, само и само да са в Зона-та) , пък ЕПК-тата са някак тесни вътре, не са стандартни. Малки спални и малки бани, не знам защо са така. Thinking

# 283
А ако ЕПК-то гледа на юг към новия парк, пак ли ще е клаустрофобично?
Минаващи или неминаващи цигани, факт е че Зоната е ситуирана супер удобно като връзки с градския транспорт, наоколо има всичко, от което се нуждаеш в ежедневието си - магазини, заведения и т.н.
Сега вече дали ти е комфортно да живееш във високо ЕПК и наоколо да са други високи ЕПК-та, е това вече си е субективно.
На някои им харесва, на други - не, всеки си преценява (уф, за малко да напиша "преценя", толкова е заразно!) за себе си. Ако е за отдаване под наем - супер си е за тази цел. Естествено трябва да се гледа вида на входа и такива неща.

# 284
и на мен са ми депресиращи блоковете в Зона-та, че е удобна локацията спор няма

Общи условия

Активация на акаунт