Плюсове и минуси на кварталите в София - 6

• 42 135
  • 823
  •   1
Отговори
# 450
Не, не бих Simple Smile, още повече в България. За мен рискът от измами е много голям. Какво вече казах нямам никакво доверие във всякакви финансови структури в родината ни Simple Smile

# 451
  • София
Именно жилищата, давани под наем, позволяват на майка ми да живее приятен, охолен живот. А не пенсията й. Аз съм наясно, че въпреки че сега се осигурявам на доста висока заплата, пенсия един ден я имам, я нямам. Ако имам, кой знае каква смешна сума ще е. Тоест, пак ще опра до имотите ни. Затова влагането на пари в имоти ми се струва съвсем разумно. Повтарям, за мен. За друг това може да са изгубени пари. Всеки си има глава на раменете и решава кое го устройва.

# 452
Мен честно казано ме притеснява демографската криза , ама в края на краищата ще поживеем и ще видим. Като ми трябва в момента жилище , не върви да чакам 30 години да обезлюдее държавата , не се знае дотогава как ще се развият нещата, гаранции за печалби никъде няма освен ако нямаш супер вътрешна информация.

# 453
Няма да обезлюдее държавата, обсъждали сме го. Където няма естествен прираст, се появява механичен такъв.

# 454
И този фактор го има, но пак трябва да се гледа според обстоятелствата. Следващите 15, 20 години се съмнявам да има такава в големите градове като София, Варна и Пловдив. За малките градове важи в пълна сила, там не бих купила нищо освен, ако не е за лично ползване естествено. За след 50 години няма как да знам, но и няма да съм жива, затова и слабо ме интересува Simple Smile

# 455
Няма да обезлюдее държавата, обсъждали сме го. Където няма естествен прираст, се появява механичен такъв.
Аз нещо не те разбрах. Как по-точно няма да обезлюдее държавата? Дори любимите ви статистики в НСИ сочат и при най-оптимистичните сценарии, че държавата е с намаляващ прираст на населението.  Като се има предвид, че един от етносите в България е с положителен прираст, то смятайте накъде отиват нещата... Що не вземете да се разходите някъде по по-малките български градове и села и да видите как стоят нещата? Кой ще дойде да ви ги изкупува и наема тия имоти?
Да, в действителност за сега София се увеличава, но и това няма също да е вечно така.

# 456
За естествен и механичен прираст се учи в гимназията.

# 457
Нали разбираш, че в България и естествения и механичния е отрицателен? Grinning Та, за това и питам какво имаш предвид по-точно?

# 458

Извинявай,може ли да ме насочиш в коя тема, че ми е интересна дискусията?

# 459
  • София
Няма механичен защото тук не е Швеция или Норвегия, където има бюджетен излишък и сравнително малко население и социалната система се грижи добре дори за доброволно неработещите.

# 460

Извинявай,може ли да ме насочиш в коя тема, че ми е интересна дискусията?

Тук, в имотните теми. Често става дума.
И с Нико веднъж се карахме, че той е противник на етноразнообразяването в стил Кр. Георгиева, а аз обяснявах, че няма значение какво мислим той или аз, ама яко ни триха после.

# 461
Fuckforlife, виж пак моя коментар: като гледам  хората не са се юрнали да купуват по малките градове. С риск да се повторя: съмнявам се скоро София ,Варна и Пловдив да се обезлюдят. Че намаляваме като население е факт, но не и тези градове. Какво ще се случи след 50, 100 години няма значение в случая.

# 462
  • София
Няма механичен защото тук не е Швеция или Норвегия, където има бюджетен излишък и сравнително малко население и социалната система се грижи добре дори за доброволно неработещите.
Напоследък все повече се радвам, че сме сравнително малка и бедна държавица. Не искам да сме като двете споменати държави и да се напълним с маймуни, чието развитие е спряло някъде около Средните векове, сори.

# 463
  • София
Малко е прекалено да искаш да сме зле, за да не дойдат да го използват.

# 464
  • София
Не искам да сме зле, не ми преиначавай думите, ако обичаш. Но предпочитам да сме така, както е сега, отколкото пълни с боклук. Апропо, аз и не мисля, че сме чак “зле”. Зле са в Мали, Уганда, Хондурас, Сиера Леоне и прочие, има ги много.

Общи условия

Активация на акаунт