Плюсове и минуси на кварталите в София - 6

• 42 313
  • 823
  •   1
Отговори
# 285
ЕПК-то си е ЕПК-а, ако ще и към НДК да гледа. А като прибавиш много такива накуп и колите на живеещите в тях и гледката става чудна. Но да, локацията и парка са плюс. На мен не ми стига де, и без това живота е тежък, искам още.

# 286
Локацията е с много по-голяма тежест от гледката.

# 287
  • София
И това е компромис в Зона Б5, и го коментирахме вече, дори само понеже са на пътя на циганите и целия трафик на мургавите братя минава оттам. На една крачка са, общината е една и съща, даже ДГ и училища са смесени във Възраждане и ще стават все по-смесени.
Едно е Баня Мадара, НДК, Иван Вазов, Лозенец, Яворов, Оборище....
Друго е линията Зона-та, Банишора, Централна Гара, та даже да са близо до Центъра... и по -близо от първите в някои случаи. Та, тук и локацията не ги спасява. Thinking

# 288
  • София
Предполагам, за цените може да се каже абсолютно същото
Впрочем, новото строителство нерядко предлага същото разпределение - 4 кооперации на каре, достатъчно близо, та да си говорите от терасите, без много да повишавате глас

# 289
  • София
Предполагам, за цените може да се каже абсолютно същото
Впрочем, новото строителство нерядко предлага същото разпределение - 4 кооперации на каре, достатъчно близо, та да си говорите от терасите, без много да повишавате глас
Тъй тъй , не споря, ама съгласете се че НС са по 25-30 апартамента във вход. тези 15сет етажните са по колко? по 100 апартамента във вход, че тези точно блокове имат по 6 входа. Даже не мога да го сметна
И блоковете там са един до друг, 5-6 блока , сигурно хиляди хора живеят един върху друг..... Как и къде  паркират не знам.

# 290
  • София
Wooden Cuckoo Clocks, единият от апартаментите на майка ми е до Баня Мадара, живяла съм там известно време. Мястото е супер, но ей богу, доста шумно при отворен прозорец. На наемателите й явно не им пречи, де.

Btw, тя все говори да го продава и да купи нещо около Заимов, за да е по-близо до нас. Не знам колко вървят жилищата в нейния район, но според мен, без да съм специалист, ще трябва да додаде, за да купи.

# 291
  • София
Тъй тъй , не споря, ама съгласете се че НС са по 25-30 апартамента във вход. тези 15сет етажните са по колко? по 100 апартамента във вход, че тези точно блокове имат по 6 входа. Даже не мога да го сметна
И блоковете там са един до друг, 5-6 блока , сигурно хиляди хора живеят един върху друг..... Как и къде  паркират не знам.
  Някои НС са с по 25-30 но напоследък гледам масово се правят едни огромни които също са с по над 50 апартамента. То много е хубаво да са 2-3 във вход ама е напълно нереалистично в милионен град това че сгради са с по 100 и нагоре да се изтъква за недостатък- неизбежно е и не може да е аргумент даден квартал да се обявява за лош. Писал съм и друг път- най-тежки проблеми сме имали в идеален център в стара кооперация с 8 апартамента- три апартамента с идиоти (и то най-лошия вид- идиоти с пари, претенции и влияние и ниско IQ) на фона на 8 е едно, 10 на фона на 100 е далеч по-преодолим проблем.
 Освен това 100 апартамента във вход не е задължително да е проблемна ситуация. Преди живеех във вход с 24 апартамента в Гоце Делчев и проблемите определено бяха повече от проблемите на колеги в ЕПК-та в Младост с по над 100.
 А това за ЕПК гледащо към НДК ... какво значение има строителната конструкция като гледаш към НДК? Стоманобетонна е конструкцията и на ЕПК гледащо към НДК и на някое ново строителство.
 Зоната си е много добър квартал като за централен квартал- е сградите са височки, но така си има възможности за любители на всякакви етажи. Аз не бих живял никога повече на такова централно място (наживял съм се в центъра- не ща центъра да ми е близо, искам Витоша да ми е близо) но квартала си е супер като за искащи да живеят на пешеходно разстояние до центъра, до мол и прочие. Поне не се състои от стари излющени сгради като едновремешната ми централна махала (въпреки специфичния чар на тези стари сгради и на някои техни обитатели).

# 292
Не бих казал, че кварталът е супер. Wooden Cuckoo Clocks много точно е написала няколко поста по-нагоре за какво става дума. П.П. В тази част на центъра, в която си отрасъл и аз не бих живял. Центъра е доста голям и това определено не е от хубавите му части. Там е неприятен район с разпадащи се къщи. П.П.2 Става въпрос за района към Сливница и Мария Луиза.

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 14:16 от Анонимен

# 293
  • София
Какво говорите хора, не е въпроса на кой какво му е угодно и му харесва. Там има най-подтискащата гледка в София.
Точно това е въпросът. За теб- едно, за друг- друго. Не си инстанция. И това не са факти, че да ги представяш за такива. "Потискащ" е лично възприятие и толкова.

# 294
Цената на два апартамента, с идентичен вид, площ и състояние: в самото начало на Мария Луиза, близо до чешмите. Тухла,  нисък етаж и гледа към булеварда. Беше идентична с 7-8 етаж в едното ЕПК.

# 295
И това е компромис в Зона Б5, и го коментирахме вече, дори само понеже са на пътя на циганите и целия трафик на мургавите братя минава оттам. На една крачка са, общината е една и съща, даже ДГ и училища са смесени във Възраждане и ще стават все по-смесени.
Едно е Баня Мадара, НДК, Иван Вазов, Лозенец, Яворов, Оборище....
Друго е линията Зона-та, Банишора, Централна Гара, та даже да са близо до Центъра... и по -близо от първите в някои случаи. Та, тук и локацията не ги спасява. Thinking

Нямам представаза циганите, аз коментирам локацията  - на 15 мин пеша от идеален център. Това винаги ще бъде най-голямото предимство на този квартал.

# 296
Той реално друга няма.

# 297
То и не му трябва. Самата близост до центъра предразполага, че кварталът ще върви само на добре.

# 298
Абсурдно твърдение. Така или иначе от този квартал започва не особено привлекателната част на града. Възможно е да има положителна промяна в бъдеще, защото около Опълченска се строят доста носи и симпатични кооперации, но с какво това ще помогне на Зоната, не е ясно.

Мария Луиза и тя е в центъра, ама за момента все още е малко недолюбвана.

Да поясня, че това е мое мнение и не задължавам никой с него. Което смятам се пподразбира, щом го пиша от моя профил, ама да не се засега пак някой кой знае защо.

# 299
Ами то всеки си е с мнението така или иначе. Това дали е долюбван или недолюбван някой квартал няма особено значение. Да зоната е депресарска с тия високи блокове, но това е положението, няма какво да се направи. Но пък си има парк, мол, метро, инфраструктура и като цяло е в цивилизованата част на София. Времето ще покаже как ще се развие тоя квартал. Аз поне ме мога да се сетя за по-добро място ако си с по-малък бюджет, но искаш да си в близост до центъра.

Общи условия

Активация на акаунт