Плюсове и минуси на кварталите в София - 6

• 42 118
  • 823
  •   1
Отговори
# 495
Аз да съм написала защо не желая държавно? А някъде да съм написала, че е лошо? На който му харесва, избор много.  
Написах, че не е вариант за моето семейство и искаме да го избегнем и поради тази причина за нас живот в центъра е безкрайно извън разбиранията ни. Крайно неудобно е да живееш там ако предпочиташ детето ти да е в добро частно училище. Крайно неудобно е и ако офиса ти е на околовръстното. Крайно неудобно е и ако искаш да имаш чиста и поддържана външна част, а в повечето случаи и гараж. Само това исках да поясня, че ако човек ви чете, ще рече че няма никакви минуси.

Нищо лично, просто за мен училище се избира с оглед особеностте на детето, а не на претенциите на семейството. Иначе гаражът и чистата и поддържана външна част не са присъщи само на жилищата по Ман Ли. Има си и в центъра прилични такива.

За останалото съм съгласна - всеки трябва да си избира по своите критерии, не по-модата или общественото мнение.

# 496
  • София
Какво им е на държавните училища? Племенниците ми учат в частни училища, а племенницата на мъжа ми - в Немската, демек държавна гимназия. Не виждам разлика в подготовката им.

# 497
Нищо лично, просто за мен училище се избира с оглед особеностте на детето, а не на претенциите на семейството. Иначе гаражът и чистата и поддържана външна част не са присъщи само на жилищата по Ман Ли. Има си и в центъра прилични такива.

За останалото съм съгласна - всеки трябва да си избира по своите критерии, не по-модата или общественото мнение.
Винаги има изключение Simple Smile Разбира се, че и в центъра има такива сгради. Е с по-скромни външни части, рсзбира се.
А защо реши, че училището не е избрано с оглед особеностите на детето? Може би точно за това конкретни частни са само на дневен ред?
Какво им е на държавните училища? Племенниците ми учат в частни училища, а племенницата на мъжа ми - в Немската, демек държавна гимназия. Не виждам разлика в подготовката им.
Нищо им няма. Не винаги отговарят на конкретни нужди за обучение и предпочитания на родителите. Темата не е за училища все пак и няма нужда да я разводняваме.

# 498
Момичета, темата не е за държавни против частни училища. Нека да уважаваме правото на избор на всеки и да не си налагаме нашия избор като меродавен. Приемете, че най-доброто за нас, не е най-доброто за другия. П.С. Моите деца са в държавно Simple Smile

# 499
  • София
Да бе, ясно, просто на няколко пъти се изтъкнаха държавните училища, все едно са анатемосани, та ми стана любопитно. Както и да е Simple Smile

# 500
Изтъкнаха се, защото постоянно се изтъкват като довод да се живее в центъра пък аз взех, че реших да споделя, че има и хора дето не ги предпочитат и тогава центъра не е толкова добра опция. Да, както и да е. 😀

# 501
Аз да съм написала защо не желая държавно? А някъде да съм написала, че е лошо? На който му харесва, избор много.  
Написах, че не е вариант за моето семейство и искаме да го избегнем и поради тази причина за нас живот в центъра е безкрайно извън разбиранията ни. Крайно неудобно е да живееш там ако предпочиташ детето ти да е в добро частно училище. Крайно неудобно е и ако офиса ти е на околовръстното. Крайно неудобно е и ако искаш да имаш чиста и поддържана външна част, а в повечето случаи и гараж. Само това исках да поясня, че ако човек ви чете, ще рече че няма никакви минуси.
Тези които могат да си позволят да закупят апартамент на хубаво място в Идеален център не винаги работят в офиси на околовръсното. В повечето случаи те определят къде да им е офиса 😄. Да не говорим, че спрямо наистина добро държавно училище са малко частните, които са по-добри. Също така всяко частно училище има бусче и развозва децата, съответно не е нужно да живееш под прозореца му. За липсата на чиста и поддържана външна част също не съм съгласен. Пред апартамента ми има много хубава градина, за чието озеленяване и почистване общината дава милиони левове годишно. Тротоара е широк и чист, а сградите наоколо са добре поддържани. Гараж наоколо може да имаш срещу съответното заплащане. Иначе си паркираш в синята зона. Вечер се намират свободни места. Със сигурност има много други добри места в Лозенец, Иван Вазов и т.н., но аз описах мястото където съм живял/живея и което познавам най-добре. П.П. Това, че всичко ти е на една ръка разстояние е невероятно удобство и прави живота доста приятен. С този пост съвсем не твърдя, че всички трябва да живеят в центъра, а просто споделям някои истини.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2019, 14:44 от Анонимен

# 502
А най-голямата истина е, че навсякъде въздуха в София е един от най-мръсните в световен мащаб. Така че по-добре в гората отколкото в "удобния" център. Чистият въздух не го заменям за нищо. Той е в основата на доброто здраве. Като искам център, колата или метрото за 15 мин. съм там. Ама нещо хич и не се сещам за него.

# 503
Метрото от квартал с чист въздух? Обеля?

# 504
  • София
А най-голямата истина е, че навсякъде въздуха в София е един от най-мръсните в световен мащаб. Така че по-добре в гората отколкото в "удобния" център. Чистият въздух не го заменям за нищо. Той е в основата на доброто здраве. Като искам център, колата или метрото за 15 мин. съм там. Ама нещо хич и не се сещам за него.
То, тази "истина" всички сме я установили, но няма как
В гората да живееш трябва да си 65 + години и пак не всеки е навит
Инак работа? доходи? пътувания по света? училище? градина за дете? спорт? медицинско обслужване? забавления? по селата обири и насилие над хората?
Ами няма как в гората и това си е.... Това е за жалост и със съжаление го казвам
Колко са тези живеещи в гората и изкарващи си сами прехраната... николко.... селата пустеят...
Да пътувам всеки ден, Цъ... с деца напред назад... живяла съм го и това... още разходи за автомобили и кисна в колата с часове, не е за мен

# 505
  • София
Не излизате ли по клубове, театри и прочие?

# 506
Е, аз да си призная, не ходя всеки ден по клубове и театри, напоследък са ми  важни тишината и релакса по ред лични причини. Като искам някакъв екшън - взимам си такси и готово. Така че и аз съм за живот в периферията.

# 507
Отвратително е да живееш близо до центъра, друго си е дружба, люлин, обеля...

# 508
Ако познаваш само тези алтернативи, много жалко за теб. Дружба и Люлин, че и Обеля каква връзка имат с тишина и релакс?

# 509
Тц. Simple Smile Имах предвид колата + метрото. Или пък автобуса + метрото. В по-младите ми години с гаджето бяхме наели квартира в Обеля. Стояхме точно една нощ и напуснахме.

С milittana сме съседки и подкрепям 100% всеки един неин пост във връзка с тази тема. Чист въздух, вечер се чуват само щурчета през лятото. Детето ми излиза от вкъщи и се катери по Витоша с приятелите си или пак там карат колело. Незаменимо...

Аз лично не ходя по кръчми, клубове, а на театър много обичам и си ходя. За 20 минути съм до Раковска.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2019, 16:56 от 𝒮𝓅𝓇𝒾𝓃𝑔 𝓅𝓇𝒾𝓃𝒸𝑒𝓈𝓈

Общи условия

Активация на акаунт