Плюсове и минуси на кварталите в София - 6

• 42 201
  • 823
  •   1
Отговори
# 510
  • София
В избуяла трева до кръста, пълна с боклуци? Аз не бих, казвам го като родител.
Иначе детето не го пускам по улиците, без значение дали в центъра, или в Дружба Simple Smile
Да те уведомя, че косят по няколко пъти избуялите треви дори и в Дружба, инфото не е зле да се обновява.
И дори тук деца се раждат и пускат да играят навън.

# 511
  • София
Ееее, наше село се кара с ваше село... И вие сега Ill

# 512
Това, дето го хвалят, е Горна баня или Княжево.

# 513
  • София
Никога не бих похвалила Дружба пред Гео Милев, но не ходим из бурените и все още паркираме нормално.

# 514
А най-голямата истина е, че навсякъде въздуха в София е един от най-мръсните в световен мащаб. Така че по-добре в гората отколкото в "удобния" център. Чистият въздух не го заменям за нищо. Той е в основата на доброто здраве. Като искам център, колата или метрото за 15 мин. съм там. Ама нещо хич и не се сещам за него.
Въздуха в София е мръсен основно когато зимата забумкат печките с твърдо гориво. Но тогава в селата и малките градове е още по-зле. Всеки може да види как е ситуацията по света на тази карта. https://airsofia.info/

# 515
Това, дето го хвалят, е Горна баня или Княжево.

Драгалевци е. Ама само си мислят, че са на чист въздух. От морените на нископланинската пътека се вижда, че смогът, когато го има, покрива цялата Витошка яка, да не говорим за миризмата на изгорели въглища в Драгалевци през сезона на отоплението - качваме се често от там към Бояна по пътеката - пеш от центъра на Драгалевци през цялото село до манастира и от там - по пътеката, та знам з акакво става въпрос.

А най-голямата истина е, че навсякъде въздуха в София е един от най-мръсните в световен мащаб. Така че по-добре в гората отколкото в "удобния" център. Чистият въздух не го заменям за нищо. Той е в основата на доброто здраве. Като искам център, колата или метрото за 15 мин. съм там. Ама нещо хич и не се сещам за него.

Драгалевци не е в гората, не е достатъчно високо, за да е извън  смога на София.  Качи се по-високо на Витоша и ще се убедиш сама.
По същата логика аз за 20 мин с такси съм в центъра на Драгалевци (но извън час пик, през уикенда, и специално за милитана, не ходя с колата си да я паркирам пред тях Wink) и от там пеш през селото и по пътеките на Витоша. Затова пък през седмицата не вися като милитана с колата в задръстванията и да се чудя къде да паркирам за работа.

Ако работата ти не го налага и може да си стоиш в Драгалевци през седмицата, тогава е ок, или ако можеш да пътуваш извън час пик, макар че то вече в София май няма таков анещо.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2019, 17:44 от Анонимен

# 516
Оххх, за зимата си права. Но пак е по-добре. Като съм в София и  се кача нагоре се усеща, че въздухът е по-чист.

# 517
Оххх, за зимата си права. Но пак е по-добре. Като съм в София и  се кача нагоре се усеща, че въздухът е по-чист.

Ами аз не го усещам това, а на Витоша се качваме често. Въздухът се променя чак след като стигнеш до пътеката над Драгалевци, над  лифта. Качи се и виж в мъглив ден докъде е смогът.

# 518
  • София
В избуяла трева до кръста, пълна с боклуци? Аз не бих, казвам го като родител.
Иначе детето не го пускам по улиците, без значение дали в центъра, или в Дружба Simple Smile
Да те уведомя, че косят по няколко пъти избуялите треви дори и в Дружба, инфото не е зле да се обновява.
И дори тук деца се раждат и пускат да играят навън.
Това е чудесно, значи има напредък Simple Smile

Дайте да спрем с това център vs. периферия, няма смисъл. Едни предпочитат първото, други - второто, и всеки си има рационални причини.

# 519
Аз съм доволен - колкото повече щастливи хора из кварталите, толкова повече въздух за нас живущите в центъра.

# 520
Аз съм доволен - колкото повече щастливи хора из кварталите, толкова повече въздух за нас живущите в центъра.

Надай се...Тук няма да си признаят, ама кой мислиш прави задръстванията от/към центъра и липсата на места в синята зона? Точно тези от кварталите.

# 521
  • София
Не съм забелязала из центъра да се строят масово жилища, та да не ви стига въздуха.
Ако бяха направили втори център на 4 км, каквато идея имаше Станишев, можеше да си ходя по пантофи на работа.

# 522
Абе и аз съм за спокойствието, тишината, колело на улицата (в Драгалевци ми е съмнително, но не съм обхождала целия квартал все пак), ама пътуването ме съсипва. Без деца, да, ама с малки - не е за мен. Там поне кръчми си имате бол.

# 523
Не съм забелязала из центъра да се строят масово жилища, та да не ви стига въздуха.

Затова пък колите на приходящите, доволни от крайните квартали, стават все повече, въпреки зоните и забраните. А те развалят въздуха повече от жилищата.

В Драгалевци не бих си пуснала детето с колело на улицата, движението по панорамния и около центъра е интензивно. Може би някъде из вилните зони да може, ама там е много стръмно, ще стане  байкърче Simple Smile

# 524

Надай се...Тук няма да си признаят, ама кой мислиш прави задръстванията от/към центъра и липсата на места в синята зона? Точно тези от кварталите.

Факт. Вечер остават само местните и половината паркоместа са свободни. През деня обаче е неописуемо, нищо че в радиус на 5 мин има 2 линии на метро, 5 трамвая, тролей и кво ли още не.

Общи условия

Активация на акаунт