Плюсове и минуси на кварталите в София - 6

• 42 060
  • 823
  •   1
Отговори
# 660
  • София
А точно за Борово съм чувала, че имало някакви течения от Витоша и въздухът бил по-чист от другаде. Но и природата не може да насмогне на софийското строителство

# 661
  • София
Ами аз не съм живяла в Борово, ходех инцидентно заради ММ Simple Smile От тогава не съм имала път натам, та не знам и какво се случва с квартала.

# 662
Ами за жалост това се случва, както навсякъде впрочем. Бели брези, Бъкстон и Стрелбище също е кошмарно. Като че ли пооправиха Гоце Делчев. Красно село - бива. Прекалено се пренаселиха южните.

# 663
Уф, нали южните райони на мен никога не са ми били силни, в смисъл да ги познавам, чак сега преди 2-3 дни осъзнах, че ж.к. Гоце Делчеве бившият Емил Марков. И рязко изведнъж се ориентирах и си го визуализирах в простанството.

И все се чудех защо Гоце Делчев бил по-хубав от Красно село.

# 664
  • София
Преди 30-тина години Каблешков ми изглеждаше (и си беше) края на София. А сега е едва ли не втори пъп Joy

# 665
  • София
Има доста по-зле от нас.
В Мексико сити, като ходих преди доста години, имаше едно Околовръстно шосе в града - Периферико, му беше името.
Самия град така се беше разрастнал, че се беше слял с няколко съседни града, общо към 20 милиона Grinning
Та, Периферико се беше превърнал в централен булевард на Мексико сити. Хората го наричаха "Най - големия паркинг в столицата"  Grinning Като влезеш с кола в него и се тътриш бавно, не мърдаш почти. Grinning Затова беше паркинг. Но там хората не си дават зор, никой на никого не се кара и не крещи....
Отделно небето не се вижда от смог... Абе има по-зле , да знаете... И има накъде да се разрастваме.
 Ще чакаме нашето Околовръстно да стане централен булевард. Ill както е тръгнало, нищо чудно и да стане

# 666
Преди 30-тина години Каблешков ми изглеждаше (и си беше) края на София. А сега е едва ли не втори пъп Joy
Ее, какви 30. 2004 изпляскаха, там на ливадата в нищото, комплекс Жоди, отвъд Каблешков, до Комсед. Но основно бума тръгна след 2007. Източните ливади има мегдан, но западните вече са един в/у друг.

# 667
  • София
Ходех на уроци там и имам по-ярки спомени оттогава. После сума ти години не бях ходила, нямала съм работа по този край. Чувала бях за МанЛи, обаче къде точно са.... След 2009 се поинтересувах, защото дъщеря ми беше там на купон.
Все повече в София са кварталите, които съм виждала само на картата

# 668
МанЛи запад за мен не е квартал, а ужас ..

# 669
  • София
Дааа- даже преди 20г май още си беше така. Трябваше да не се допуска строеж на високи сгради и целият район МанЛи- вади и т.н. да се отреди само за еднофамилни къщи и евентуално малки многофамилни до три етажа. Така щеше да е един хубав район.

# 670
А ще има ли кой да живее в тези квартали с плюсовете им и минусите...
Българите никога няма да нахвърлят 7мл души
"По най-лошия сценарий за 80 г. ще се стопим до 2 милиона......
Броят на българите повече никога няма да нахвърли 7 млн души, а при най-добрия сценарий в края на този век в страната ще живеят около 5,5 млн. души. Това гласи прогноза от новия доклад на ООН за тенденциите за брой на населението в различните държави по света. Най-лошият сценарий предвижда през 2100 г. в България да живеят общо 2,18 млн.души, колкото е в момента населението на София и Пловдив взети заедно...."
За жалост какъвто народа, такива и политиците. Хората ще продължават да бягат.

# 671
Ми да бягат като искат като овце, вече става изтъркано с това "бягане" , познавам достатъчно хора които си живеят тук супер без да мрънкат.Тука открай време по всички медии е наложен една мантра все едно сме някоя африканска държава, и се изтъкват минусите , все едно в "чужбината" с червен килим посрещат българина.

# 672
И с питка!

# 673
Живеят си блажено по ливадите и вадите да казвам ли кои? Останалите се задушихме тука.
О, то за национално ставало дума, еми .. живеем си, живуркаме.

# 674
  • София
Кои живеят по вадите и ливадите?

Аз си харесвам много живота тук. Имали сме, и все още имаме, възможност да се преместим на Запад, но не виждам смисъл. Не ме влече.

Общи условия

Активация на акаунт