Още мъничко остана, ЮЛЧЕ да се гушне в мама. Тема 8

• 26 190
  • 774
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря ви за пожеланията Heart  още не мога да повярвам, че мина.

Migles, пила съм чая на гранули на Хип, както и един в пакетчета, мисля че беше чешки, Теекане. Чай от сминдух е страшно ефективен, но го открих, когато малкия беше на около година. Във вряща вода се слага смлян сминдух. Вкуса е неприятен, поне за мен, но върши чудеса.
Бозата също ми действаше бомба Simple Smile поръчах на мъжа ми утре да ходи до българския магазин и да ме зраеди с боза.
Помагат и зърнените храни, жито, булгур, лукът също увеличава лактацията.

Аз нямам кърма все още, слагам бебо на гърдата, надявам се поне коластра да има. От сега се вижда, че ще е много ревлив Bowtie

# 631
Благодаря ви за пожеланията Heart  още не мога да повярвам, че мина.

Migles, пила съм чая на гранули на Хип, както и един в пакетчета, мисля че беше чешки, Теекане. Чай от сминдух е страшно ефективен, но го открих, когато малкия беше на около година. Във вряща вода се слага смлян сминдух. Вкуса е неприятен, поне за мен, но върши чудеса.
Бозата също ми действаше бомба Simple Smile поръчах на мъжа ми утре да ходи до българския магазин и да ме зраеди с боза.
Помагат и зърнените храни, жито, булгур, лукът също увеличава лактацията.

Аз нямам кърма все още, слагам бебо на гърдата, надявам се поне коластра да има. От сега се вижда, че ще е много ревлив Bowtie

Благодаря много. На Хип и аз пих с баткото но неми помогна особено. Затова попитах за нещо по ефективно. За сминдуха незнаех. Ще го пробвам задължително. Хубав, грозен ще го пия. Не се знае дали ще е ревлив. Може сега да е така и после ще си стане добро и послушно бебче.

# 632
  • Бургас
Честит Захари. Жив и здрав и палав

Момичета препоръчайте хубав и ефикасен чай за кърмачки. Знам че трябва да ям повече сурови ядки к най - вече орехи, мляко. Какво друго да направя та да имам кърма. Бебо не може да засуче. Акушерката ми вика че са ми били големи зърната и затова. Утре ни изписват и ще отида да си взема силиконови. Дайте съвет за всичко. Имам коластра и от двете гърди и като се изцеда ръчно/с помпата не става\ и от двете гърди са точно две глътки. Давам ги на малкия. Колкото толкова.

На една от лекциите за родители, една гост-лекторка от София (акушерка или консултант по кърмене беше) препоръча български чай Лактеса със сминдух. Ето този:

Аз за себе си взех  3 вида: Лактеса, Веледа и Хип, т.к. наистина не знам кой би бил ефикасен, реших да се подсигуря. Успех Simple Smile

# 633

Момичета препоръчайте хубав и ефикасен чай за кърмачки. Знам че трябва да ям повече сурови ядки к най - вече орехи, мляко. Какво друго да направя та да имам кърма. Бебо не може да засуче. Акушерката ми вика че са ми били големи зърната и затова. Утре ни изписват и ще отида да си взема силиконови. Дайте съвет за всичко. Имам коластра и от двете гърди и като се изцеда ръчно/с помпата не става\ и от двете гърди са точно две глътки. Давам ги на малкия. Колкото толкова.

Тази драма ми е толкова позната Sad Моята щерка не искаше да сучи, защото моите зърна бяха много плоски за нея. А така ме беше яд, че имах адски много кърма. И така и не засука. Аз винаги съм казвала, че поне за мен кърменето не е на всяка цена. Иии лекциите "кърмените деца били по-здрави" не ги отразявам, защото имам поне 5,6 примера за кърмени до 2г деца и адски болнави. За мен спокойствието на бебето и майката е най-важно.

# 634
Благодаря, момичета за всички ни здраве, щастие и любов 🎈♥️🎈.
Аз също съм на мнение, че кърмене на всяка цена е......отминало и просто добре заучена предаваща се фраза! Едно време може би, е имало разлика в кърмата и АМ, но сега дори понякога е по- добре да ме кърмиш! Това мнение е мое и съм далеч от мисълта да го налагам.

Има ли мамина който им наближава термин/ секцио?

# 635

Тази драма ми е толкова позната Sad Моята щерка не искаше да сучи, защото моите зърна бяха много плоски за нея. А така ме беше яд, че имах адски много кърма. И така и не засука. Аз винаги съм казвала, че поне за мен кърменето не е на всяка цена. Иии лекциите "кърмените деца били по-здрави" не ги отразявам, защото имам поне 5,6 примера за кърмени до 2г деца и адски болнави. За мен спокойствието на бебето и майката е най-важно.

Съгласна съм. Баткото беше на АМ НАН. Ами нямах кърма. Сега обаче ако има дано да се получи. Баткото ми е изключително здраво дете. На 7г. е. От 2г.и половина антибиотик не е пил. Аз също имам позната с две деца кърмени до около година. Ами всичко е все по тях. Неможеше да пусне малкия на градина два месеца че все болен.

# 636
Леле темата се е напълнила с бебчета 🤗
Да са живи и здрави всички бебоци а на мамите бързо възстановяване 😘
Почти сме напълнили темата все с добри новини, скоро трябва нова тема да направим и нея да я препълним с бебета 🤗🤗🤗
Ето предложение от мен:
1.Юлско бебенце ръце протяга да прегърне силно мама ❤

# 637
Честито на родилите майчета, да сте много здрави и щастливи!

Svetlana, а какво беше основанието за индукцията, само 4те см ли? Разпитвам, защото моята док много ми предлагаше предизвикване, но сега нещо бие отбой. Гледа ме през ден и май се надява от само себе си да тръгнат нещата. И аз четох лоши неща, но пък и четох и много повече хубави, така че не се знае, ето че твоят случай е от вторите Simple Smile)
Kateto_sv, Честит Захари! Бъдете здрави и двамата. ♥️♥️♥️
В петък на прегледа бях с 2см., а в понеделник вече имах 4см. Доктора каза, че ще тръгнат нещата със система и няма да има проблеми - ще си родя нормално. Не го знам на база на какво са му доводите, но бях сигурна, че щом ми го казва е така. С мен имаше едно друго момиче пак за предизвикване заради калцирана плацента (също бяха тръгнали и при нея нещата). Системата окситоцин не и се отрази добре и я спряха, но пак си роди и без система, само час след мен при същия лекар. И при двете не е имало проблеми.

# 638
Кате, честит ти син! Да е жив и здрав малкият юнак 🍀Бързо възстановяване на теб

За кърма - много вода, ама много. Аз гледам да пия по половин литър след всяко кърмене. Купих си и чай, но не съм го пила още. Бебето стимулира лактацията най-добре. Нормално е коластратата да е колкото 1-2 лъжички, толкова и му трябва на бебето в началото.

# 639
Моля ти се, само не се панирай и не слушай всяка глупост. Силиконовите зърна са за жени, които нямат никакви зърна. Проблема на бебето е много възможно да е в позата. Потърси в нета Елена Василева, беше на гости в предаването на стойка. Има страхотна лекция за кърмене в нейното училище за бременни. За съжаление, не знам дали в предаването е засегнала всички въпроси. Ако бебето не се поставя правилно на гърда, освен че може да не може да засуче, може да ти докара и рагади. Ако искаш можеш да ми пишеш на лично да се опитам да ти помогна с каквото знам. Иначе чая за кърма е Лактеса. Отделно има и отвара от сминдух.

# 640
Май доста хора са се включили в съветите за стимулиране на кърмата. Според мен чайовете са помощно, но не основно средство. В добавък към чайове препоръчвам и fenugreek на капсули. На мен лекциите и съветите на майки доброволки от ла лече лига много ми помогнаха както и книгата Азбука на кърменето. При мен имаше физиологична причина и след няколко месеца се наложи да премина изцяло да помпа електрическа Медела swing и така до 1г.и 6м.

# 641
Моят термин е за 07.07, ходих днес на преглед- имам 4см разкритие 😳 Ако не се случат нещата до Неделя, в Понеделник ме приемат за индукция. Стискайте ми палци, че много ме е страх от това предизвикване, казват, че много боляло 🤭 А аз не мога да чакам още след термин, защото плацентата ми била много зле и няма да издържи..

# 642
Честито на всички щастливи мами!Да са живи и здравички бебенцата и бързо възстановяване на мамите!
Моя термин е на 08.07.,но девойката не си дава зор.Имам малко контракции,но нищо кой знае какво.Всеки ден се надяваме да си дойде самичка,ако не в понеделник лекаря ми каза с багажа в болницата...не ми се иска да преносвам.Незнам колко е хубаво или не да се предизвика раждането,но ако не реши сама да тръгне ще се примиря.
Незнам на какво се дължи,но днес от сутринта ми е страшно лошо,едвам хапнах малко,след това си изповръщах червата(с извинение),слабо ми е и незнам да звъня ли на лекаря ми.Незнам дали е нормално или не...

# 643
Моят термин е за 07.07, ходих днес на преглед- имам 4см разкритие 😳 Ако не се случат нещата до Неделя, в Понеделник ме приемат за индукция. Стискайте ми палци, че много ме е страх от това предизвикване, казват, че много боляло 🤭 А аз не мога да чакам още след термин, защото плацентата ми била много зле и няма да издържи..

Не се притеснявай, аз пък знам, че това са митове, че индуцираното раждане боляло повече 😊 Това колко ще те боли зависи от прага на болката ти. И на мен ми казаха, че има такъв вариант, ако не тръгнат нещата, терминът ми е на 9ти... ама каквото, такова. Успех ❤

# 644
  • Пловдив/София
Аз само да успокоя мамите, на които предстои индукция, че при мен с първото дете мина много добре. Малко бавно тръгна разкритието, но почти нямаше болка, контракциите станаха болезнени лъм 5-6см чак и то си дойде време за упойка. Та, да ме е боляло няма и час и то съвсем поносимо. Болеше повече пукането на мехура, че не тръгна сам, и прегледите за разкритие. Но като цяло инфуцираното ми раждане беше по-приятно от правене на кариес при зъболекар Simple Smile)
При мен нищо интересно, имам 3 седмици до термин, индукция ако пренося или бебето не расте добре. Надявам се обаче да си порасне поне до 2800-3кг, има шанс, защото сега е 2600 (37 г.с). Почва обаче да ми става голяма скука, всички задачи съм си свършила, а като изкочи нещо, много трудно се организирам. Отпуснала съм се и се дразня, ама и няма повод да се амбицирам за друго...

Общи условия

Активация на акаунт