Още мъничко остана, ЮЛЧЕ да се гушне в мама. Тема 8

• 26 190
  • 774
  •   1
Отговори
# 645
Не е по - болезнена индукцията (поне при мен). Може би, защото си имаше разкритие, не знам. Но си ме боля точно толкова, колкото и първото раждане. Просто ме боля много 15минути. (Сега сигурно ви се струва малко, ама като те боли... бавно минават 😂), а при първото раждане ме боля цял час - това силните болки. Вероятно има много и различни случай, но гледайте да сте настроени положително. ♥️

# 646
Благодаря на всички за инфото за индукцията, много ми е ценно. Аз утре сутрин съм на преглед и ще видя на къде са отишли трите см разкритие от неделя. Имам време до термин, но не искам да чакам и да родя пак Крали Марко, още пазя кошмарните спомени от предишния път. Разбира се, каквото каже док, това ще е. Вървя по 5-6км на ден + домакинската работа и пак контракциите са ми незначителни и нерегулярни. За сметка на това ходене по голяма нужда по няколко пъти на ден 🤪

За кърмата - при мен много помагаше да ям сладко - ама яко сладко - шоколадови торти, шоколади и т.н. ... генерираше богато кърма, ако не те притесняват килограмите, заслужава си да се пробва. Бозата работи на същия принцип според мен - захарта.

# 647
Аз се връщам от преглед. 37+3, тоновете са добри, бебката е около 3100-3200, влязла си е в норма, а вървеше 2 седмици напред заради гестационния диабет. Плацента и води са добре, бебе високо, шийка затворена, дълга, няма признаци за раждане. Доктора каза, че другата седмица трябва да раждам заради диабета. И двамата ми сина са родени в 39-та седмица, и това бебе също мисля, че ще тръгне само до другата седмица. Обаче се озадачих, ако му е добре, защо трябва да се индуцира. Няма да го мисля, пък ще видим в понеделник какъв ще ми е статуса и ще говорим пак с доктора.
Благодаря за инфото за индуцираните раждания, много ми беше полезно. Първото ми раждане е индуцирано също, след спукан мехур и липса на родова дейност. Не протече никак добре и беше много продължително. Явно не зависи от индукцията. Трябва да се успокоим и да се доверим на докторите си. Ако се налага, значи се налага. А пък как ще протече - божа работа.
Успех! На мен и на всички чакащи. Flowers Four Leaf Clover

# 648
Здравейте и честито на мамите с новите бебчета! Да са ви живи и здрави!
Аз днес бях на преглед, 39+4 съм и няма никакви изгледи за раждане. Шийката ми е напълно затворена, бебка е високо, а и е големичка - 3700 я измериха. Та заради всичко това преценката на лекарката е, че естествено няма да стане и в други ден ме приемат за секцио. Rolling Eyes Малко се разочаровах защото исках нормално, но от друга страна вече знам кога и какво да очаквам, а и поне си изкара до термин - на 04.07. ще я извадят, терминът ми е на 05.07. Стискайте ми палци, все по-нервно ми става. Pensive

# 649
Suadela, стискам ти, всичко ще бъде наред!

Успех и на другите чакащи, нека само леки раждания ни очакват! 🍀

Налегна ме странна постоянна болка в таза от задната страна - да видим какво ще излезе...

# 650
По всичко личи, че и аз ще съм с индукция. Да боли, да боли колко да боли Grinning Предното раждане бях с болезнени контракции повече от 48 часа Grinning Доктора ще ме чака на 05.07. Общо взето каквото такова. Нямам признаци, че ще тръгне само. Имам някакво малко разкритие, но бебето се е заинатило явно. Simple Smile

# 651
Не мога да повярвам, че това може да е причина за секцио. Индукцията няма ли да бъде по-добър вариант?
Аз днес бях на преглед, 39+4 съм и няма никакви изгледи за раждане. Шийката ми е напълно затворена, бебка е високо, а и е големичка - 3700 я измериха. Та заради всичко това преценката на лекарката е, че естествено няма да стане и в други ден ме приемат за секцио. Rolling Eyes Малко се разочаровах защото исках нормално, но от друга страна вече знам кога и какво да очаквам, а и поне си изкара до термин - на 04.07. ще я извадят, терминът ми е на 05.07. Стискайте ми палци, все по-нервно ми става. Pensive

# 652
Ами според лекарката няма да стане и с индукция.
Аз, разбира се, не мога да знам, затова решението ми е да й се доверя. Но съдейки по мои приятелки в подобна ситуация, нищо не стана с индукция, чакаха ги известно време и в крайна сметка пак ги рязаха. Може и да не е така, но пак казвам - няма как да знам.

Не мога да повярвам, че това може да е причина за секцио. Индукцията няма ли да бъде по-добър вариант?

# 653
Момичета, честито за бебчетата! Да са здрави и усмихнати пухкавелчета 🤗 🍼

Успех и на всички с наближаващ термин! Стискаме палци, всичко ще е наред.

Аз съм с термин 25.07, но ще съм със секцио и вероятно ще е в периода 15-20, та имам още време и страшно се радвам на всички бебоци и майчета до момента.

И да се оплача - през цялата бременност никакви инфекции, гъби, бактерии.. до преди две седмици, когато почна супер гадно парене. Бях на преглед, но не ми взеха микробиология, тъй като ми взимали седмица преди тези оплаквания и всичко беше чисто. Изписаха ми канестен, но не знам дали помага. В тези две седмици имам дни, в които имам пак тези неразположения, но има и дни, в които не усещам нищо. Имам и жълтеникаво, слузесто течение, но тъй като ще съм секцио, въобще не му се впечатляват. Та искам да ви питам дали някой има опит с кремчето Иделин Белиема? Знам, че успокоява и при гъби и при бактерии, а и имам една опковка от България... Чудя се дали да сменя канестена с него... или ако знаете нещо друго, което мога да се намажа,че де побърквам вече Sad

# 654
Аз съм 39 и О дни, никакви признаци за раждане, затворена шийка, а бебето високо Sad Не искам да преносвам, но природата решава. Утре пак съм на преглед, не са ми казвали нищо за предизвикване на раждане. Чета, че масово се предлага индукция, утре ще питам и аз моята АГ.

# 655
stelavi, и аз съм 39+0 дни Simple Smile в четвъртък съм на преглед, да видим... 🙏

# 656
Честити бебчета на щастливите мами! Много се радвам за всяко мъничко човече 😍 В събота бях на преглед и бебо е добре, в 37 г.с. е 2900 гр. След две седмици съм пак на преглед и ще определим дата за секциото.

# 657
За индукция трябват поне малко предпоставки - разкритие, скъсяване на шийката, слязло бебе в таза, нерегулярни контракции. Иначе с такова големичко бебе крие повече рискове, особено ако е първо раждане.

Ами според лекарката няма да стане и с индукция.
Аз, разбира се, не мога да знам, затова решението ми е да й се доверя. Но съдейки по мои приятелки в подобна ситуация, нищо не стана с индукция, чакаха ги известно време и в крайна сметка пак ги рязаха. Може и да не е така, но пак казвам - няма как да знам.

# 658
а
Момичета, честито за бебчетата! Да са здрави и усмихнати пухкавелчета 🤗 🍼

Успех и на всички с наближаващ термин! Стискаме палци, всичко ще е наред.

Аз съм с термин 25.07, но ще съм със секцио и вероятно ще е в периода 15-20, та имам още време и страшно се радвам на всички бебоци и майчета до момента.

И да се оплача - през цялата бременност никакви инфекции, гъби, бактерии.. до преди две седмици, когато почна супер гадно парене. Бях на преглед, но не ми взеха микробиология, тъй като ми взимали седмица преди тези оплаквания и всичко беше чисто. Изписаха ми канестен, но не знам дали помага. В тези две седмици имам дни, в които имам пак тези неразположения, но има и дни, в които не усещам нищо. Имам и жълтеникаво, слузесто течение, но тъй като ще съм секцио, въобще не му се впечатляват. Та искам да ви питам дали някой има опит с кремчето Иделин Белиема? Знам, че успокоява и при гъби и при бактерии, а и имам една опковка от България... Чудя се дали да сменя канестена с него... или ако знаете нещо друго, което мога да се намажа,че де побърквам вече Sad

Аз имам подобни симптоми, но без слузестото жълтеникаво течение, микробиология чиста без патогени,  Много добре ми действат Лактажин вагинална глобули, таблетките съдържа множество лактобацили, които успокояват сърбежа и възстановяват вагиналната флора, както и бани със смрадлика. От миналата седмица пия и шуслерова сол номер 9 за възстановяване на алкално киселинния баланс в организма, причинител на гъбички. Поне за момента това ми помага 😊

# 659
Anita, благодаря много за споделения опит! 🤗  🌹Аз живея в Македония и тук не знам дали ще мога да намеря смрадлика, още по-малко Шуслерови соли, но ще потърся! Вагинално ме е страх да слагам нещо, без одобрение от лекар, но ако продължава така ще взема Лактажин, него мисля го има...

Общи условия

Активация на акаунт