Още мъничко остана, ЮЛЧЕ да се гушне в мама. Тема 8

• 26 176
  • 774
  •   1
Отговори
# 660
Anita, благодаря много за споделения опит! 🤗  🌹Аз живея в Македония и тук не знам дали ще мога да намеря смрадлика, още по-малко Шуслерови соли, но ще потърся! Вагинално ме е страх да слагам нещо, без одобрение от лекар, но ако продължава така ще взема Лактажин, него мисля го има...
моя термин беше за вчера и няма никакви индикации та днес съм на преглед да видим какво ще каже доктора не ми се ще да пренасям ама какво да направя честито на всички мамчета

# 661
Честито на новите бебенца и техните майки! ☺️

Аз вече започвам да губя търпение 😀 Термина ми е в петък, на бебка май не и се излиза. Преглед имам чак понеделник ако не родя до тогава... Неизвестността ме изнервя хахах

# 662
Здравейте, момичета, пуснах анкетата малко по-отрано, че не знам кога ще мога пак да седна на компютъра.
За промяна по първа страница моля пишете на лично, иначе гледам през телефона само когато имам по минутка и изпускам. Ако пък някой смята, че може да поеме следващата тема ще му пратя форматирането.

При нас лудницата е пълна, че се гледаме сами с беба и таткото, и двамата се учим в движение, но пък не можем да се нарадваме на бебка.
Днес ни е 6-ти ден и май ще минаваме само на АМ, кърма още нямам, ще опитам и с чайове, ако и това не стане от следващата седмица най-вероятно ще спра да я мъча да суче напразно.
Останалите с бебчета вкъщи, как се справяте в първите дни?

# 663
Здравейте, момичета, пуснах анкетата малко по-отрано, че не знам кога ще мога пак да седна на компютъра.
За промяна по първа страница моля пишете на лично, иначе гледам през телефона само когато имам по минутка и изпускам. Ако пък някой смята, че може да поеме следващата тема ще му пратя форматирането.

При нас лудницата е пълна, че се гледаме сами с беба и таткото, и двамата се учим в движение, но пък не можем да се нарадваме на бебка.
Днес ни е 6-ти ден и май ще минаваме само на АМ, кърма още нямам, ще опитам и с чайове, ако и това не стане от следващата седмица най-вероятно ще спра да я мъча да суче напразно.
И на нас ни е 6ти ден. От вчера сме си вкъщи. Сменяме памперси, храним се с кърма най-накрая. Аз имам много, но тя не искаше да захапе. Купих си силиконови зърна на Авент и сега няма проблеми. Вие как се справяте?

# 664
И да се оплача - през цялата бременност никакви инфекции, гъби, бактерии.. до преди две седмици, когато почна супер гадно парене. Бях на преглед, но не ми взеха микробиология, тъй като ми взимали седмица преди тези оплаквания и всичко беше чисто. Изписаха ми канестен, но не знам дали помага. В тези две седмици имам дни, в които имам пак тези неразположения, но има и дни, в които не усещам нищо. Имам и жълтеникаво, слузесто течение, но тъй като ще съм секцио, въобще не му се впечатляват. Та искам да ви питам дали някой има опит с кремчето Иделин Белиема? Знам, че успокоява и при гъби и при бактерии, а и имам една опковка от България... Чудя се дали да сменя канестена с него... или ако знаете нещо друго, което мога да се намажа,че де побърквам вече Sad

Аз съм ползвала Канестен преди бременноста и ми помогна. Тогава трябваше и приятелят ми да се маже.

# 665

Nansss, сигурно си опитала вече и с помпа, но все пак да попитам и да кажа моя опит. С баткото бях секцио и кърменето беше мн трудно в началото. Кърмата ми слизаше мн бавно, бебето нямаше сила да суче, защото беше само 2кг., седеше/спеше на гърдата с часове... При мен помогна цеденето с ел. помпа Medela Swing, цедях на всеки 3ч денем и нощем, независимо дали бебето суче или не, като цяло повече от 40мл не съм изцеждала... Давах кърмата с бутилка, така малко по малко потръгнаха нещата... Засука дабре и беше само на кърма до захранването в 5 месец, но кърменето пак отнемаше мн дълго време. Никога не е сукал набързо за 5-10мин, защото мн трудно потичаше. Сега едва ли ще е по-различно, честно казано не знам дали ще издържа пак да мина през същите мъки...
Дано потръгне и при теб, но ако не, има и други варианти! Успех!

# 666
Summer5, а вярно ли е че приставката на Medela е много твърда и неудобна? На мен една приятелка ми направи голяма антиреклама за нея и ми хвалеше тези на Филипс - Авент 🤔 Като цена според мен са сходни, така че не може дори това да
ми е определящия фактор и много се чудя коя да поръчам да ми вземат като се родим...

# 667
Аз се цедя точно с Medela Swing. На мен помпата ми е много удобна, но уви засега не изкарва почти нищо, последния път без беба да е сукала, защото се дърпа вече от гърдата, изцедих едва 20тина грама за 40 мин. Ако е сукала едва покривам дъното на шишето. Иначе каквото изцедя й го давам, но почвам да си мисля, че само се мъчим и двете и ако до няколко дни нещо не се промени минаваме само на АМ. В крайна сметка няма да е нито първото, нито последното бебе отгледано така. Просто бях много За кърменето и ми стана криво.

# 668
Най-добре се цеди на ръка в началото, с помпа много трудно, почти невъзможно,когато не е слязло млякото.
Nansss, не се отказвай. Цеди колкото можеш на ръка, после масажирай гърдите и пак цеди, на всеки 3 часа.
И при мен първите 2-3 дни беше зор,  но си засука и сега всичко е наред. Преди да сложиш бебето на гърдата също може да изцедиш малко, за му е по-лесно да засуче. Успех!
П.П. И много вода да се пие

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 14:38 от Rinaa

# 669
Здравейте,тази сутрин в 09:40 се роди Атанас ,3300 г 50 см,естествено раждане.Второто раждане ми протече напълно противоположно на първото(първия път падна тапа,без болки след 12 часа ми изтекоха води и със система окситоцин родих след 4 часа с убийствени контракции без почивка  ,нямах напъни) . Сега болките започнаха от вчера сутрин като бяха на 15 -20 минути и не чак толкова силни.Целия ден катерих стълби ,ядох ананас и очаквах да станат на по кратък интервал или да падне тапа и да изтекат води но уви до 00:00 нищо,тогава реших да отида в отделението оказа се че съм само с 2 см,приеха ме но не ми пуснаха система,до сутринта контракциите не се промениха бяха през 20 мин и не толкова продължителни,в 09:30 имах пълно разкритие ,сложиха ми система за напъни и в 09:40 с третия напън бебето ни излезе.Много съм щастлива и очаквам да ми го донесат.Според мен този естествен начин без система е по-малко стресиращ и болезнен.Второто раждане ще остане приятен за мен спомен.Успех на всички мами.

# 670
Честито бебче! Да е жив и здрав и мноого щастлив ❤

# 671
Честит Атанас! Да е жив, здрав и много щастлив ❤️

# 672
Жив и здрав да е Атанас 👶

# 673
Честито бебче! ♥️♥️♥️

# 674
kasi23, честит син HugHeartHug

Общи условия

Активация на акаунт