Още мъничко остана, ЮЛЧЕ да се гушне в мама. Тема 8

• 26 324
  • 774
  •   1
Отговори
# 345
гладя от вътрешната страна и обръщам лицево. това за бръсненето е мираж..бръсна и после видя в огледалото какво съм направила...снощи тъкмо казах на ММ, че не съм си виждала органа от 5 месеца Grinning
ние започнахме един ремонт на външна летна кухня и сама си прекратих "лежането" дано да свърши преди да родя...а пък Г.С аз съм с приложение "моят календар" и ми изчислява, че 40-та седм. е 19 юли. датата на термина. сега съм 36+4 и всеки петък влизам в нова седмица.

# 346
От дни имам странни болежки, на моменти си чувствам седалището като изтръпнало, все едно някой ме е ритнал така да го определя. Снощи се събудих 2 пъти от стягане на корема придружено с тъпа болка в кръста, на втория път даже станах и чаках половин час, не се повтори и нищо не пих. А мен не ме притеснява факта, че ще тръгна да раждам преди датата за секциото, а това какво ще стане с тоя серклаж ако тръгне по-рано раждането?!? 
Аз също се бръсна редовно, не мога да си представя да отида космата, освен ако не е нещо непредвидено. Бръсна на напипване и после гледам какво съм направила с огледалото. Не си мислете, че АГ не им прави впечатление, аз имам доста познати лекари и какви митове и легенди се носят като се съберат, но поне е сигурно че няма да реагират пред пациента.

# 347
  • София
И аз ги изгладих от вътрешната страна, само чаршафите, одеяла и пелени от двете страни. Благодаря ви още веднъж за съветите!
Относно бръсненето, аз до 7 месец се епилирах, но после почна да ми пречи корема и последните два месеца си ходя на кола маска. Даже днес бях, че утре съм на преглед и така ми е по-спокойно. Вече съм 37+2 и дано утре всичко мине нормално, много се притеснявам да не ми го предизвикат Sad и исках да съм чиста за всеки случай.

# 348
Аз гладя само от едната страна, на курсовете дето ходя, казаха че гладенето не е дезинфекция, а да изглежда по добре. Оф аз нищо не виждам, всичко е на слука с бръсненето, ужас.. даже мисля по някое време да включа огледало или мм 😂😂😂😂

От време на време имам леко схващане над бедрото на десния крак, като споделих с познати, те казаха че ми се разширявал таза.... 🙊🙆🙆
И аз имам схващане, но моето върви по вътрешната страна на бедрото, и като ме прободе, докато ходя, да не ви казвам как изглеждам отстрани. Трагикомично е.
Гладя както ми падне, понеже не вярвам, че реално гладенето служи за дезинфекция.
За стволови клетки бях много "за" в началото. Обаче мой близък, лекар и генетик, ми обясни доста неща, едно от които, че самото количество стволови клетки, които се запазват в криобанка, не е достатъчно за приложение при възрастен човек след време. Така че се отказах тотално.

# 349
  • София
Аз принципно си гладя всичко вкъщи, но тук не се престаравам особено. Гладя си дрешките не наопаки - какъв ще е тоя микроб, дето ще оцелее от другата страна на тънка памучна тъкан...? Flushed

По повод епилацията - цял живот съм се проклинала, че не можах да свикна на кола маска, а вечно само бръсна... Но това сега ми се отблагодарява Joy Справям се завидно добре и без да гледам. Joy

# 350
Аз долу също се бръсна... но съм голям майтап 🤣 клякам до долу, задника ми почти опира в пода и къде на сляпо, къде с едно огледало... просто много искам да избегна бръсненето от акушерка/санитарка в родилния дом Sad много ще ми е неприятно, чувала съм че бръснели някои на сухо...

# 351
Изгладих дрешките само от вътрешната страна, пелените и чаршафите - и от двете.
За обезкосмяването - бръсна се, не успях да свикна с болката от кола маска. Сега се бръсна с напипване, след това клякам и се разглеждам с огледало 😂😂😂
Ще запазваме стволови клетки във Future Health.

# 352
Аз долу също се бръсна... но съм голям майтап 🤣 клякам до долу, задника ми почти опира в пода и къде на сляпо, къде с едно огледало... просто много искам да избегна бръсненето от акушерка/санитарка в родилния дом Sad много ще ми е неприятно, чувала съм че бръснели някои на сухо...
Ама ти можеш да клекнеш?!? Joy Аз ако се опитам, едва ли ще успея да се изправя без чужда помощ. Joy
И аз разчитам на бръснене на сляпо, далеч е от перфектно, но се справям. С епилирането на краката вече едва успявам, че там са едни акробатики...

# 353
Ама ти можеш да клекнеш?!? Joy Аз ако се опитам, едва ли ще успея да се изправя без чужда помощ. Joy
И аз разчитам на бръснене на сляпо, далеч е от перфектно, но се справям. С епилирането на краката вече едва успявам, че там са едни акробатики...

Е, и аз трудно ставам 😃 Краката обаче доста рядко си епилирам...ама от мързел 🤫 А и нали не обличам бански, някакси по-лесно ще мина това лято 😂

# 354
  • София
Момичета, какви ванички сте приготвили?
Гледах сега клипчета, как се къпят бебета и страх ме хваща. Моят син е голям вече и съвсем съм забравила как сме се справяли с къпането Simple Smile))
Като родих на 20 изобщо не мислех...а се справях с всичко, сега ме е страх пък от всичко Simple Smile
Та какви ванички сте избрали? Със Стойка ли? Казват че първите седмици се къпело бебето под чешмата...това ми се вижда абсурдно. Ми ако се хлъзне и падне...уф.

# 355
За гладенето аз съм чувала, че бебешките дрешки се гладят от вътрешната страна, за да се омекотят ръбове и шевове, които могат да раздразнят бебешката кожа. Аз тези дни живот и здраве ще пускам първа бебешка пералня, така че реално още не съм започнала с тази част от подготовката.

За бръснененто и на мен ми е трудно, защото не виждам къде и какво правя, но някак не мога да си представя мъжът ми да ми помага. Пък и да не е съвсем идеално, точно сега ще го преживея Blush

И мен много ме е страх как ще с къпането, особено първите дни вкъщи, живот и здраве. На една лекция за бременни казаха, че докато падне и зарастне пъпчето трябва под течаща вода (може да се полива с нещо, а не под чешма), защото във ваничка може да се инфектира в този период. Звучи ми логично, но това не променя факта, че ме е страх и не знам как ще се справя.

Последна редакция: вт, 25 юни 2019, 20:45 от edna0112

# 356
  • Бургас
Момичета, здравейте Simple Smile)
От групата на августовските мами съм по принцип, но така се случи че чакаме бебка за края на юли.
Въпроса ми е следния, днес бях на преглед и АГ провери родовия канал и всичко как е, но след прегледа като пишкам и имах леко бледо розова капки кръв....
Това ми се случва само ако отида до тоалетна, иначе нямам нито болки нито някакво силно течение кръв нищо, бебка си мърда както обикновено даже.
Възможно ли е нещо да се е разранило и случвало ли ви се е, до раждането има месец.....
И се извинявам за дългия пост!

# 357
  • Варна
Аз никога не съм се бръснала... 😌. Само на кола маска навсякъде. Ако се наложи.., не знам как... и адски се филмирам .. Преди седмица ходих и се надявам до секциото да има какво да се дърпа, че да отида отново, иначее..., не знам.... 😔 Не съм гладила нищо още..., даже и не съм започнала с прането, но трябва вече...

# 358
За ваничката бих препоръчала такава със стойка. Повивалника и ваничката са неща, които се ползват доста и за мен е задължително да са удобни. Все пак трябва да щадим кръстовете. Къпане с клечане или навеждане ми се вижда безумно, както и смяна на памперс по 8 пъти на ден в такава поза. С големия ми син, ваната със стойка, я ползвахме до 2г някъде. Той е и доста кротък. Не скача, не се мята, не се е изправял и други такива.
За немокренето на пъпчето е малко Стара легенда от времето когато са го връзвали с текстилна връв. Както се досещате това трудно съхне и завъжда всякакъв вид бактерии. В днешно време се клампира с пластмасова щипка. Достатъчно е да подсушите добре и да намажете със спирт с клечка за уши. Разбира се, за ваше успокоение, не го потапяйте изцяло във ваната докато не падне пъпчето. Дръжте бебето по корем и съответно по гръб с натопени крака и другото го поливайте, но няма драма ако намокрите 😉
И аз не отивам на преглед Без да съм се обръснала. С напипване стават нещата и после гъзене срещу огледалото 🤣🤣🤣

# 359
  • Пловдив/София
Момичета, здравейте Simple Smile)
От групата на августовските мами съм по принцип, но така се случи че чакаме бебка за края на юли.
Въпроса ми е следния, днес бях на преглед и АГ провери родовия канал и всичко как е, но след прегледа като пишкам и имах леко бледо розова капки кръв....
Това ми се случва само ако отида до тоалетна, иначе нямам нито болки нито някакво силно течение кръв нищо, бебка си мърда както обикновено даже.
Възможно ли е нещо да се е разранило и случвало ли ви се е, до раждането има месец.....
И се извинявам за дългия пост!
Това преглед за разкритие ли е било? Доста рано са ти го направили..
След него е възможно леко розово прокървяване, лекарите даже предупреждават.
Другото е, че понякога пада тапата и тръгва раждане след такув преглед (затова обикновено се прави след 37г.с), така че се следи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт